streaming dr tv true crime
Foto: DR
Film og TV

5 chokerende true crime-dokumentarer, du skal se lige nu

Af Louise Due 25/09/2023
Vi har samlet en række true crime-dokumentarer på DRTV, som giver dig indblik i nogle af de senere års mest opsigtsvækkende kriminalsager.

Denne artikel blev første gang delt på vielskerserier.dk

Vi har samlet en række true crime-dokumentarer på DRTV, som giver dig indblik i nogle af de senere års mest opsigtsvækkende kriminalsager.

Virkeligheden overgår ofte fiktionen, når det kommer til mørke og uhyggelige gerninger. Hvad får nogle mennesker til at handle så ondskabsfuldt og modbydeligt, som de gør? Det spørgsmål står essentielt i de fleste nye true crime-dokumentarer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har fundet fem true crime-dokumentarer på DRTV, hvor interviews, vidneudsagn og nye spor indgår i oprulningen af de gruopvækkende historier.

GIDSELTAGERNE

Foto: DR
De to Islamisk Stat-medlemmer og Daniel Rye som medvirker i den danske dokumentarfilm 'Gidseltagerne'.

Gennem årene er der blevet udgivet både film og dokumentarer, som skildrer de hændelser og den brutalitet, Islamisk stat i 2014 udsatte flere vestlige fanger for. En hverdag, der oftest bød på ydmygelser og tortur, og som fik flere, heriblandt den danske fotograf, Daniel Rye, til at bede for sit liv. Blandt fangerne var også den amerikanske krigskorrespondent James Foley, som efter flere måneders fangenskab endte med at blive halshugget for åben skærm.

Siden den episode har vennen til James Foley, Sean Langan, forsøgt at opspore de personer, som var involveret i henrettelsen. Det har nu vist sig at medføre nyt til sagen, da to britiske islamister har valgt at medvirke i en række timelange interviews. Historien bliver nu derfor ikke kun fortalt af ofrene, men også set fra to Islamisk Stat-medlemmers perspektiv, hvilket føjer nye chokerende lag til historien.

BEVISETS BYRDE

'Bevisets byrde' er en amerikansk dokumentarserie fra 2023, som oprindelig blev udgivet på HBO Max ('Burden of Proof'). Over fire episoder følger man Stephen, der gennem flere år har forsøgt at opklare sin søsters forsvinden, efter at hun på mystisk vis er blevet borte i 1987. Jennifer Pandos var kun 15 år, da hun efter politiets udsagn, løb hjemmefra.

Sidenhen har ingen set skyggen af Jennifer Pandos, og først da politiet to årtier senere tager sagen op igen, begynder de at mistænke Stephens forældre. Mistanken vokser, og Stephen forsøger derfor gennem denne dokumentar at nå til bunds i sagen og finde frem til, om forældrene virkelig medvirkede til hans lillesøsters forsvinden.

JOURNALISTENS DOBBELTLIV

Foto: Eddy Media / DR
Dokumentar 'Journalistens dobbeltliv'.

I november 2022 blev en dansk journalist fra Ekstra Bladet idømt fængselsstraf for en sag om seksuelle krænkelser mod mindreårige. En sag, der vakte stor opsigt, da den dømte på overfladen virkede som den perfekte far og ægtemand, men viste sig at gemme på en mørk hemmelighed.

Gennem en længere årrække havde han udsat mindreårige børn på nettet for grooming, og således ført et dobbeltliv, som ingen i hans omgangskreds kendte til. Først da hustruen bliver kontaktet af en række amerikanske pædofiljægere, krakelerer facaden, og sandheden kommer for en dag. Dokumentaren opruller journalistens fortid og forsøger af finde frem til, hvordan en sag som denne kunne finde sted.

NATASCHA KAMPUSCH – FOR EVIGT INDESPÆRRET

Foto: Foto: Viaplay / DR
'Natascha Kampusch - for evigt indespærret'.

Natascha Kampusch var kun 10 år, da hun blev kidnappet blot få hundrede meter fra sine forældres hjem i Wien. Gennem en årrække blev hun holdt indespærret i et mørkt kælderrum, hvor hun blev udsat for voldsomme overgreb og mishandling. Da hun efter otte et halvt år endelig slap fri, er det med forventningen om at komme hjem til frihed.

Offentligheden modtog hende dog langt fra som forventet, og flere begyndte at stille spørgsmål til hendes historie. En større mediestorm begyndte, og Natascha Kampusch forsøgte derfor at sætte en ende på sagen ved at medvirke i denne dokumentar. Ved brug af rekonstruktion fortæller hun i detaljer om, hvad der skete dengang, og hvordan det sidenhen har formet hende til den, hun er i dag.

KVINDEN, DER BLEV BRÆNDT LEVENDE

I 2015 gennemlevede Judy Malinowski sit værste mareridt, da hendes ekskæreste satte ild til hende. Live-videoklip fra en tankstation i Ohio viser, hvordan kæresten overhælder hende med benzin og blot ser til, mens ilden langsomt tager fat. På mirakuløs vis overlever Judy Malinowski denne hændelse, og trods en forbrænding på over 90 % af kroppen sætter hun sig for at vidne mod sin ekskæreste.

'Kvinden, der blev brændt levende' ('The Fire That Took Her') er fra 2022 og er den første dokumentar om en person, der vidner i sin egen mordsag.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her