Film og TV

11 film du skal se, hvis du trænger til en tur til Paris

af Christoffer Mygind Juul 7/09/2022
Trænger du til en romantisk og stemningsfuld tur til byernes by uden at skulle afsted, kan du heldigvis få stemningen ind med en række film fra den franske hovedstad.

Der er intet som en tur til Paris, hvor kaffen kan nydes sammen med en varm croissant ,og kærligheden kan blomstre i de smukke omgivelser.

Det er dog ikke altid, at det er muligt at komme afsted, og det er heller ikke altid, den lever op til alt det, vi har set på film og diverse Instagram-posts.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men det skal ikke holde dig fra at få byen godt ind huden for en stund.

For du kan nemt flygte ind i filmens verden for at få de franske fornemmelser serveret for en aften – hvad enten du er mest til det franske køkken, den stormende kærlighed eller de chikke intriger.

Herunder kan du se, hvilke film der kan få Paris direkte hjem i din stue med alt, hvad der hører til af jazzede gademusikanter, romantiske scener, smukke udsigter og udsøgt mad.

Two Days in Paris (2007)
Adam Goldberg og Julie Delpy spiller i denne indie-komedie interiørdesigneren Jack og fotografen Marion, der rejser fra New York til Paris i håbet om at genfinde romantikken. Men det hele går ikke helt efter planen i den franske hovedstad, hvor Marions überfranske forældre og hendes mange ekskærester udfordrer ærkeamerikanske Jack.

Kan streames på Blockbuster.

La Vie en Rose (2007)
Eminente Marion Cotillard vandt en Oscar for sin portrættering af den legendariske, franske sanger Edith Piaf i denne biografiske film. Her følger vi den sagnomspundne sanger i sin færd fra gadesanger i 30’ernes Paris til international stjerne og alt, hvad det fører med sig af hjertesorger og alkoholmisbrug.

Kan streames på Filmstriben.

The Dreamers (2003)
Under Majrevolten i 1968, som den franske ungdomsrevolution bliver kaldt, møder vi amerikanske Matthew, der er på udveksling i Paris. Her møder han tvillingerne Theo og Isabelle, der er spillet af Eva Green. Mens Theo og Isabelles forældre er bortrejst i en måned fra deres oppulente Paris-hjem, kommer Michael under deres vinger på godt og ondt.

Ratatouille (2007)
Det er få kombinationer, der er ligeså gode som Paris og mad i én og samme ombæring. Det er lige præcis udgangspunktet for denne animerede film, hvor rotten Remy ved et uheld havner på en af Paris’ bedste restauranter. Her bliver hans kærlighed til mad redningen for opvaskeren Linguini, der må bevise sit værd i det eksklusive køkken.

Kan streames på Disney+.

Midnight in Paris (2011)
Woody Allens film om den amerikanske manuskriptforfatter Gil, spillet af Owen Wilson, er næsten en kærlighedserklæring til Paris’ kulturelle storhedstid i 1920’erne. Mens Gil er på ferie i den franske hovedstad med sin kæreste Inez, spillet af Rachel McAdams, forelsker han sig hovedkulds i byen – og det tager kun til, da han på magisk vis bliver transporteret tilbage til 1920’ernes saloner i Paris.

Kan streames på Viaplay og Prime Video.

Julie and Julia (2009)
I denne biografiske film om TV-kokken Julia Child følger vi den kendte kok, spillet af Meryl Streep, i 50’ernes i Paris, hvor hun forelsker sig i maden og beslutter sig for at lave en kogebog. Alt imens følger vi Julie, spillet af Amy Adams, der i New York 50 år senere laver hver eneste ret i Childs kogebog og udvikler et særligt bånd til kokken gennem maden.

Kan streames på Netflix, Viaplay og Prime Video.

De urørlige (2011)
Denne rørende film om forholdet mellem den lamme millionær Philippe og hans nye hjælper Dris er en ren feel good-film. Da Dris, der kommer fra den Parisiske ghetto, bliver Philippes nye hjælper til stor undren for resten af rigmandens personale, udvikler de to et tæt forhold baseret på deres forskellige interesser, der åbner begges verdener.

Kan streames på HBO Max og Viaplay.

Hugo (2011)
På en togstation i 1930’ernes Paris bor den forældreløse Hugo, der bruger sin tid på at vedligeholde stations mange ure. Fra sin afdøde far har han arvet en animatronisk figur, som han drømmer om at få til at virke. Det kommer han tættere på, da han møder pigen Isabella, hvis bedstefar holder på en spændende hemmelighed.

Kan streames på TV2 Play og Paramount+.

Pigen der stjal Eiffeltårnet (1964)
Da en amerikansk manuskriptforfatter er rejst til Paris for at skrive på en ny film, hyrer han Gabrielle Simpson, spillet af magiske Audrey Hepburn. Hun finder hurtigt ud af, at han lider af massiv skriveblokade, hvorefter de bliver enige om udleve forskellige karakterer for at komme skriveblokaden til livs – mens andre ting også blomstrer op.

Kan streames på Apple TV+, Google Play og Blockbuster.

Paris, Je t’aime (2006)
Der er dømt stjernetræf i denne særlige film, når skuespillere som Maggie Gyllenhaal, Willem Dafoe, Juliette Binoche og Natalie Portman portrætterer en række personer i byernes by. Her væves 20 forskellige handlinger sammen, når 20 forskellige instruktører hver har fået fem minutter til udfolde en historie om Paris.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her