Foto: Mega
Film og TV

11 af de bedste kontor-looks i film og serier

af Christoffer Mygind Juul 15/03/2022
Der har altid været god inspiration at hente til garderoben på det store lærred - også når det kommer til arbejdstøjet. Vi har samlet nogle af de bedste kontor-looks fra kendte film og serier.

Film og serier hænger uløseligt sammen med mode, fordi garderoberne er med til understøtte og fortælle hele historien - lige meget hvor den foregår, hvad den handler om, eller hvad hovedpersonerne laver.

I nogle tilfælde betyder moden så meget for hele fortællingen, at den bliver en ligeså ikonisk del af filmen eller serien som dem, der spiller med. Tænk bare på 'Breakfast at Tiffany's', 'Sex And The City' og 'Clueless'.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mange af disse film og serier har affødt store tendenser over hele verden og været til stor inspiration gennem tiden for valget af kjoler og sko til outfits, dates og bryllupper.

Men filmene og serierne har også budt på masser af cool looks på arbejdspladsen og kontoret, som du i den grad også kan finde inspiration i - om så de er fra 50'erne, 80'erne eller fra i dag.

Vi har samlet 11 kontor-looks fra nogle af vores favoritfilm og -serier gennem tiden.

Anne Hathaway som Andy Sachs i 'The Devil Wears Prada'

Som en af de mest ikoniske makeovers i filmhistorien viste Andy Sachs, hvordan kontor-stil bestemt ikke behøver være kedelig eller coorporate for at være passende til arbejde. Det hjælper nok også, at stylisten på filmen fra 2006 var Patricia Field, der også var stylist på 'Sex And The City'.

Foto: Mega

Melanie Griffith som Tess McGill i 'Working Girl'

Da sekretæren Tess' gode idé bliver tyvstjålet af hendes chef, vælger hun at hævne sig ved at udgive sig for at være sin chef. Det power-move er tydeligt fortolket i hendes arbejdsgarderobe, der på bedste 80'er-facon oser af succes.

Foto: Mega

Jennifer Garner som Jenna Rink i '13 snart 30'

Filmen, hvor Jennifer Garners karakter vågner dagen efter sin 13 års fødselsdag som 30-årig med job på et modemagasin, er de senere år blevet hyldet som en popkulturel klassiker med referencer i musikvideoer og på den røde løber. Og det er med god grund, da filmens looks viser Jennas vaklen mellem barndom og voksenliv.

Foto: Mega

Elisabeth Moss som Peggy Olsen i 'Mad Men'

Det er ikke kun Peggy selv, der arbejder sig op og stiger i graderne i det mandsdominerede miljø på kontoret i 'Mad Men' - det er også hendes stil, der udvikler sig sammen med hende. For hvor vi i starten ser en mere usikker og damet klædt Peggy, bliver hendes stil mere og mere forfinet gennem serien.

Foto: Mega

Sandra Bullock som Tess McGill i 'Working Girl'

Den røde farve, de brede skuldre og det oversize look. What's not to like? Sandra Bullocks version af Tess McGill i serien fra 1990 baseret på filmen 'Working Girls' fra 1988 er et stilikon, når det kommer til 80'ernes ikoniske power-looks, der den dag i dag stadig kan være til inspiration i garderoben.

Foto: Mega

Jennifer Aniston som Kate i 'Picture Perfect'

Som den unge reklamebureau-chef gav Jennifer Aniston som Kate os et væld af gode kontorlooks i komediefilmen, der på den allerbedste måde giver os et tilbageblik til nogle af 1990-ernes største tendenser. Mange af dem er tilbage i modebilledet, og derfor er filmen også oplagt som garderobeinspiration til dig, der også var vild med Rachel Greens stil i de første afsnit af 'Venner'.

Foto: Mega

Christina Hendricks som Joan Holloway i 'Mad Men'

Christina Hendricks' Joan Holloway i serien om reklamebranchen i 1950'erne fik æraens velkendte snit og silhuetter tilbage i moden - og med god grund. For Joan er nok den mest moderigtige klædte karakter for sin tid, og er samtidig mester i at mikse farver og accessories på en stilfuld og moderne måde.

Foto: Mega

Kate Hudson som Andie i 'How to Loose a Guy in 10 Days'

Selvom denne films mest kendte look nok er den gule silkekjole, som Kate Hudsons Andie bærer i slutningen af filmen, så er det værd at lægge mærke til Andies arbejdstøj, når hun er på arbejde. For stilen er klassisk og tidløs, hvilket gør det til den perfekte inspirationskilde til din arbejdsgarderobe.

Foto: Paramount Pictures

Sarah Snook som Shiv Roy i 'Succession'

Man kan sige meget om den styrtende rige Roy-familie i serien 'Succession', men familiens eneste, kvindelige arving Shiv har i en grad flair for lækre suits. Der er skarpe snit, neutrale toner og små detaljer, der skaber interesse og giver de klassiske sæt et ekstra lag.

Foto: HBO

Kim Catrall som Samantha Jones i 'Sex And The City'

Er der nogle, der formår at tage kontorstilen til et helt andet niveau, er det favoritkarakteren Samantha Jones i 'Sex And The City'. Her skinner hendes bramfri og selvsikre jeg tydeligt igennem hendes tøjvalg med masser af farver og modige snit, der forener sex og coorporate og få kan bære det som hun kan.

Foto: HBO

Calista Flockhart som Ally McBeal i 'Ally McBeal'

Calista Flockharts populære advokat-karakter var måske lidt over det hele, men hendes stil sad altid lige i skabet. Med sine farvede blazers og mønstrede skjorter brød hun fordommene om, hvad advokater har på i retssalen.

Foto: 20th Century Fox

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her