Saks Potts Royal Copenhagen
Foto: PR
Kultur

Et morgenjulebord i garderoben: Saks Potts om deres julebord i Royal Copenhagen

af Christoffer Mygind Juul 24/11/2023
Der er alt fra en helt særlig potpourri til en græsk te at finde på Saks Potts julebord i Royal Copenhagens årlige juleudstilling.

Den traditionsrige julebordsudstilling i Royal Copenhagens flagskibsbutik på Amagertorv i København er atter åben for juleelskere og vordende middagsværter, der søger inspiration.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Traditionen med at få en række kulturpersonligheder til at dække hver deres kreative bud på smukke juleborde kan endda i år fejre 60-års jubilæum med et nyt hold af kendte danskere, der kan opleves frem til den 31. december helt gratis.

Blandt dem er designerne Cathrine Saks og Barbera Potts, der står bag det populære og succesfulde mærke Saks Potts. De har til udstillingen hos Royal Copenhagen dækket et sanseligt julebord, der helt bogstaveligt er iscenesat i et univers, der er som taget ud af Saks Potts’ butik i Bredgade og er fyldt med detaljer inspireret af hver deres juletraditioner og -drømme.

Vi har snakket med de to designere om inspirationen bag julebordet og deres forhold til højtiden, som de begge for allerførste gang selv skal være værter for derhjemme.

Foto: PR
Barbara Potts og Cathrine Saks

Vil I beskrive bordet som et Saks Potts- eller et Cathrine og Barbara-julebord?
“En kombination. Saks Potts er sådan en stor del af vores liv, at vi aldrig ville dele det op som enten eller. Bordet er bygget ind i vores 'SP Closet', som er en stor del af vores Saks Potts-univers og ligner til forveksling det vi har i vores butik på Bredgade, som er designet af Rasmus Strøyberg og Alberte Agerskov. Bordet er dækket som vi ville dække det for vores egne familier til jul, hvilket gør bordet meget autentisk både for Saks Potts og for os personligt.”

Hvad har inspirationen været til jeres julebord?
“Vi skal begge være værter til juleaften for allerførste gang, og vi stresser allerede en lille smule over, hvor meget der skal forberedes til sådan en aften, så vi er begge meget spændte. Derfor har vi lavet et hyggeligt morgenbord for vores familier for dagen derpå, hvor julestressen har lagt sig og vi har god tid til at slappe af og hygge ved morgenbordet.

Foto: PR

Vi elsker at bruge tid med vores familie, og julen er et af de tidspunkter på året, hvor vi har allerbedst tid til at fordybe os i hinanden, bare slappe af og nyde hinandens selskab. Vi kommer helt sikkert også til at samle begge vores familier i juledagene, for vi kan ikke undvære hinanden i en hel juleferie.”

Hvad er jeres absolutte musthave på julebordet?
“I vores butik på Bredgade har vi gjort en dyd ud af at stimulere alle sanser. Når man går ind i butikken, bliver lugtesansen stimuleret af en helt særlig potpourri, som vi har fundet på en rejse til Pantelleria. Vi købte den med hjem og har haft den i vores hjem – og nu også i forretningen lige siden.

Vi serverer alle vores kunder en særlig te, som vi har fundet på en rejse til Grækenland. Vores kunder skal kunne mærke de kvaliteter, vi nøje har udvalgt til vores kollektioner og de skal se på noget smukt. Det samme har gjort sig gældende for vores julebord i Royal Copenhagen, hvor vi har inkluderet alle de samme elementer som i vores butik, så det er en hel sanseoplevelse.

Foto: PR

Og så skal der altid være en marcipangris fra La Glace på vores julebord – den har altid stået på julebordet i begge vores familie, og det ville være helt forkert hvis ikke den var med.”

Hvad er jeres bedste juleminde?
Første jul vi havde med vores døtre var noget helt særligt. Julen er børnenes fest og det at sidde med sit eget barn i armene i julen er noget, vi aldrig glemmer.

Vi håber også, at denne første jul som værter bliver et helt særligt minde – men om det bliver det bedste, må tiden vise.”

Er der en julegave, I har fået, som I husker særligt tilbage på?

“For os er oplevelser alt! For det første har vi oplevet verden sammen på utallige rejser gennem tiden, og det at rejse er noget af det, vi sætter allermest pris på. Vi har altid været meget fascineret af at opleve forskellige kulturer. Det er her, vi bliver allermest inspireret. Vi har altid set Saks Potts i et internationalt perspektiv, og har lige siden vi startede rejst rundt i verden for at blive inspireret og opbygge vores community ud over landets grænser.”

Foto: PR

Cathrine: “Til min første jul med min kæreste og hans familie, fik jeg en tur til Istanbul og den var meget speciel for mig. Vi har produktion i Istanbul og i min rolle som COO, hvor jeg er ansvarlig for vores produktion, var det både spændende for mig at besøge vores produktion for første gang, men også at opleve deres kultur og se den på nært hold, da min kæreste og jeg var til et kæmpe traditionelt bryllup, som var en helt særlig oplevelse. Istanbul er et virkelig fascinerende sted, som jeg altid glæder mig til at besøge igen.”

Barbara: “Den gave jeg husker mest tilbage på, var en rejse til Japan som jeg fik af mine forældre i forbindelse med, at min bror boede der. Så vi skulle ned og besøge ham og se, hvor han boede. Det var en virkelig magisk tur i et fuldstændig fantastisk land med den mest spændende kultur og æstetik.”

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her