Kultur

Er tyk det nye tynd?

af Uffe Buchard 9/03/2009
Er mådehold den nye rig, hvid den nye brun og tyk den nye tynd? spørger ELLEs klummeskribent, stilekspert og modeboss Uffe Buchard, der kommenterer modens og tidens store tendenser.

MAN KAN IKKE BLIVE for tynd, for brun eller for rig. Den sætning har jeg - til mangen en forarget lytter - proklameret i mange år. Men den holder ikke mere, og mit 1990'ermantra er nu klar til tidssvarende korrekt gennemhulning. Det er selvsagt vulgært at skilte med sin rigdom lige nu, hvor vores værdier helst skulle konvertere fra aggressiv forbrugseufori til medmenneskelig hyggehejsa. Mådehold er definitivt den nye rig. Og for brun? Ædr! Ikke flere dobbelttider i solariet eller stinkende selvbrunere. Hvorfor skal man ligne en, der har drukket for meget Fanta? Lad os enigt konkludere, at hvid er den nye brun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

OG KAN MAN BLIVE FOR TYND? På et tidspunkt troede man det ikke, og Victoria Beckham havde et taljemål svarende til en fodbold! Men de tykke piger er ved at vinde fodfæste i modens ellers så subjektive kosmos. Den kvabsede Sophie Dahl blev modens darling i slut-1990'erne, men da fedtet svandt ind, svandt også en ellers lovende karriere. Heldigvis står nye buttede stilikoner på spring for at tilfredsstille en sultende modeverden, og det får mig til at stille det uundgåelige spørgsmål: Er tyk virkelig den nye tynd? Tja, når hele 62 procent af USA's kvinder nu betegnes som overvægtige, må man i hvert fald konkludere - ud fra et nøgternt kommercielt synspunkt - at det største vækstpotentiale i modeindustrien lige nu ligger i det, der kaldes +size-markedet. Lige så sikkert som ... hullet i en doughnut.


Den amerikanske
stjerne Christina
Hendricks fra tv-
serien Mad Men
har ypperlige kurver, og derfor ligger
Hollywood lige nu
for hendes fødder.

DEN AMERIKANSKE SKUESPILLER

GÅR VI ET PAR VÆGTTRIN OP, finder vi skam endnu et nyt stilikon med sækken i orden. Den aldeles populære engelske sangerinde Adele, der netop har vundet en Grammy, er blevet en af modens nye frontfigurer. Ultratynde Anna Wintour - redaktør for det magtfulde amerikansk Vogue - har kastet sin stilsikre kærlighed på den korporlige sangfugl og har netop fået hende fotograferet af den verdensberømte fotograf Annie Leibovitz. Redaktøren, der er kendt for sin afsky for velnærede skabninger, afprøver åbenbart nye fiduser i forsøget på at få de skrantende oplagstal til at stige i det velnærede USA. Tør man nu vove at påstå, at Adele er - undskyld udtrykket - prøveballon for Wintour?

OG HVAD MED DEN BUTTEDE skuespiller Scarlett Johansson? Først landede hun den profilerede Vuitton-kampagne, og nu er hun aktuel i de glamourøse kampagner for den største makeupsatsning i 2009 i form af Dolce & Gabbanas egen kosmetiklinje lavet i samarbejde med verdens føren de makeupartist, (den i øvrigt kornfede) Pat McGrath. Fed lykke er der bestemt også tale om hos den lesbiske sangerinde Beth Ditto fra bandet Gossip. Hun var nemlig på premierecoveret for verdens cooleste modemagasin lige nu - Love - der har den engelske überstylist Katie Grand som redaktør. Suk! Jeg må indrømme, jeg har problemer med mit nye politisk korrekte livsstilsmantra: Man kan ikke blive for tyk, for hvid eller for mådeholdende. Afspejler det virkelig tiden? Så kan det godt være, fremtiden ikke er noget for mig ...

Uffe Buchard

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her