Kultur

ELLE mand: Pilou Asbæk

af Louise Kidde Staunsved 21/02/2011
ELLE har et kollektivt crush på charmerende Pilou Asbæk ...

PILOU ASBÆK ER FØRST OG FREMMEST TRE TING:
1. En af Danmarks bedste unge skuespiller, ja, ligefrem erklæret Shooting Star i Berlin.
2. En utroligt høflig og velopdraget herre.
3. Rimeligt træt af at tale om sig selv, efter den massive medieopmærksomhed i kølvandet på Borgen.
Meeen, det kommer han nu til alligevel; vel uundgåeligt, når man netop nu er aktuel i en film, der netop bærer titlen En familie?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her spiller han kunstneren Peter, der er kæreste med galleristen Gitte (Lene Maria Christensen). Sammen planlægger de at rykke liv og karrierer til New York, men planerne vakler, da de først finder ud af, at Ditte er gravid, og dernæst, at hendes kræftsyge fars sidste ønske er, at Ditte skal føre det berømmede familiebageri videre.
"Jeg synes, det er en fantastisk smuk og rørende film, som har en masse lag af sandhed i sig. Jeg tror, alle kan tage noget med sig. Den handler om en families styrke, og vi kommer jo alle sammen et sted fra, som har påvirket os. Nogen tager det med sig, andre gør ikke, men vores familie er VORES. I det sekund jeg siger 'en familie', så begynder din hjerne at få tusind billeder, der bygger på din erfaring med din familie. Der er jo også nogen, der kalder deres venner for familie - venner er den familie, du selv vælger."


Lene Marie Christensen og Pilou Asbæk i 'En Familie'.

PILOU KOMMER SELV FRA EN FAMILIE MED BÅDE ET NAVN OG EN TRADITION AT VÆRNE OM.
Han er søn af galleriejerne Patricia og Jakob Asbæk, der har haft stor indflydelse på Københavns kunstscene og også begået sig internationalt.

"Jeg har altid syntes, at man skal være stolt over, hvor man kommer fra. Og jeg er stolt af min familie! Jeg er også stolt af filmen En familie. Og
forhåbentlig bliver jeg også stolt af den familie, jeg engang kommer til at stifte,"
siger han, der i de seneste tre år har levet i et fast forhold med dramatikeren Anna Bro. Det er nærliggende at tænke, at han har draget på egne erfaringer fra kunstverdenen i sit portræt af kunstneren Peter, men nej:
"Der er nogle paralleller. Jeg kommer selv fra en stærk familie, der kommer fra kunstens verden, men alle kan relatere til, at de kommer
et sted fra, der har stor betydning for dem selv som individ. Derfor var det meget vigtigt for mig, at jeg distancerede mig og ikke begyndte
at drage på egne erfaringer. Det her er mit arbejde, og hver gang jeg får et nyt manuskript, visker jeg tavlen ren."

PILOU ASBÆK SPILLER I EN FAMILIE ENDNU ENGANG KÆRESTEN; en rolle han tidligere har spillet i så forskellige film som To
verdener
og Dig og mig. Og han har ikke spor imod at stå lidt i skyggen - så længe det er i skyggen af en stærk kvinde. Hverken på film eller i den virkelige verden.
"Jeg elsker stærke kvinder. De inspirerer mig. De er bare sejere. Det svage køn er ikke jer, det svage køn er ved at blive os,"
siger han og holder
en kort pause. "Ej, det får jeg hug for at sige, men jeg synes, vi snart må sætte foden ned og sige: 'Nu er det altså på tide, I bliver forført og taget … et eller andet sted hen'!"

I takt med at Ditte i En familie trækker sig mere og mere ind i sig selv, bliver afstanden mellem hende og Peter større og større; de skændes og går fejl af hinanden. Men Pilou Asbæk er klar til at forsvare Peter og hans reaktioner til det sidste.

"Nogle gange gør man noget ekstremt i en retning, for at få noget i en anden retning. Han reagerer sådan, fordi han bliver presset. Hvis vi mennesker bare bliver involveret, er vi meget generøse over for vores omgivelser, men i det øjeblik vi bliver kanøflet, og der bliver truffet valg hen over hovedet, så siger vi STOP! Det er meget menneskeligt. Og han bliver sgu hos hende. Han står der hele vejen. Men så bliver spørgsmålet: 'Kan vi få både barnet og New York?'." "Og det er jo sådan, det er for vores generation. Jeg vil da også have både karriere og barn og kernefamilie. Men en ting er at ville have noget. Noget andet er, om det kan lade sig gøre. Nogen gange går vores generation måske mere efter drømmen end efter virkeligheden. Den er blevet et eller andet fatamorgana, og når du ikke kan leve op til din drøm, så bliver du ulykkelig og ser ikke det, der er foran dig. Og det, synes jeg, er synd," siger Pilou Asbæk og holder en lille pause, før han fortsætter med smil i stemmen:
"Men som Dan Turell sagde: 'Der er intet der er så slemt, at det ikke kan blive lidt værre'."

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her