ELLE anbefaler: Denne uges tre bedste kulturelle oplevelser
Fotos: Davids Samling, Det Danske Filminstitut og Anders Sune Berg for Kulturstyrelsen
Kultur

ELLE anbefaler: Ugens tre bedste kulturelle oplevelser

af Ida Assarsson 27/04/2015
København byder atter på fine kulturoplevelser, når Designmuseum Danmark, Davids Samling og Cinemateket præsenterer køn smykkekunst, islamisk velduft og en balletmesters russiske rejse.

Læs med, når ELLEs kulturskribent guider til denne uges tre bedste kulturelle oplevelser.

Onsdag den 29. april: Cinemateket fejrer Dansens Dag og viser dokumentaren ’Disportrait’ om det spanske danserikon, Nacho Duato.

Den moderne ballets fader, koreograf og danser Jean-Georges Noverre, fejres atter, når verdens kunst- og kulturinstitutioner på den franske dansers fødselsdag hylder dansen og dets evne til at krydse både kulturelle, politiske og etniske grænser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På denne internationale mærkedag hylder også Cinemateket dansen og viser danske Ulrik Wivels filmiske portræt af det spanske danserikon, koreograf og balletmester, Nacho Duato. I dokumentaren Disportrait er Duato en kunstner i krise, da han efter tyve år som kunstnerisk leder af Compañía Nacional de Danza i Madrid pludseligt fyres efter at have forvandlet dansekompagniet til et af de mest succesfulde og anerkendte i verden. Vaklende og med såret stolthed drager Duato mod Skt. Petersborg, hvor koreografen påtager sig opgaven at modernisere The Mikhailovsky Theatres traditionelle ballettrup.

Forud for filmen vises Harm Weistras kortfilm, Intrinsic Moral Evil, og efter begge film er der Q&A med Disportraits instruktør, Ulrik Wivel.

Arrangementet finder sted på Cinemateket i København onsdag den 29. april fra klokken 19.00, og du kan se mere om aftenens arrangement her.

Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Læs også: Hermés præsenterer årets udstilling: Wanderland

Tirsdag den 28. april til søndag den 3. maj: Davids Samling præsenterer særudstillingen ’Sanse-lyst. Røgelsesbrændere og rosenvandssprinklere fra den islamiske verden’.

Den islamiske verdens duftkultur er den tematiske ramme, når museet Davids Samling tæt på Kongens Have i København indbyder til særudstillingen Sanse-lyst. Røgelsesbrændere og rosenvandssprinklere fra den islamiske verden.

En særlig duftbrønds sensuelle og æteriske dufte spreder velduft i Davids Samlings særudstilling, der, som udstillingens titel røber, desuden præsenterer smukke rosenvandssprinklere og røgelsesbrændere, som anvendes i flere kulturkredse og religioner verden over. Rosenvandet udspringer af den islamiske kultur og anvendtes i antikken som destillation – en teknik der dog forbedres af de islamiske lærde i det 9. århundrede. Ligesom røgelse blev også det parfumerede vand brugt ved gæstebud, hvor stænkning af gæstens hænder med rosenvandet indledte og afsluttede den besøgendes visit.

Sanse-lyst. Røgelsesbrændere og rosenvandssprinklere fra den islamiske verden kan opleves helt frem til den 6. september 2015, og glem ikke, at der til Davids Samling er gratis entré. Du kan se mere om museets aktuelle udstillinger her.

Hvor: Davids Samling, Kronprinsessegade 30-32, 1306 København K.

Læs også: ELLE interviewer: Eric Toledano

Tirsdag den 28. april til søndag den 3. maj: Designmuseum Danmark præsenterer Statens Kunstfonds Smykkesamling.

Det tidligere Kongelige Frederiks Hospital danner smukt rammen om et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international industriel design, grafisk design og kunstindustri – Designmuseum Danmark.

Den smukke rokokobygning på Bredgade i København præsenterer med udstillingen #153 - SELECTED PIECES FROM THE DANISH ARTS FOUNDATION’S JEWELLERY COLLECTION guld, sølv og ædelstene. I et nyt udstillingsmøbel skabt særligt til Statens Kunstfonds Smykkesamling præsenteres 153 udvalgte smykker skabt af Danmarks mest hædrede smykkekunstnere, hvis forskelligartede formsprog inviterer den besøgende til at reflektere over, hvad et smykke er og kan være.

Udstillingen #153 - SELECTED PIECES FROM THE DANISH ARTS FOUNDATION’S JEWELLERY COLLECTION kan opleves frem til den 16. august 2015, og glem ikke at besøge museets have, Grønnegården, som kan nydes af alle i museets åbningstid.

Designmuseum Danmark tilbyder gratis adgang for studerende (mod forevisning af gyldigt studiekort) og alle under 26 år, og du kan se mere om museets samlinger og aktuelle udstillinger her.

Hvor: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K.

Læs også: Oplev Gardar Eide Einarssons kunstneriske tæppefald

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her