Foto: Aller Media
Kultur

Dronningens 50-års jubilæum: Derfor er vi vilde med hendes stil

af Christoffer Mygind Juul 14/01/2022
I anledning af dronning Margrethes 50 år på tronen har vi været i arkiverne for at kigge nærmere på hendes unikke og personlige stil.

Selvom pandemien har sat en stopper for stort set alle officielle fejringer af dronning Margrethes imponerende jubilæum, der gør hende til den næst længst siddende monark i verdenshistorien, skal det ikke stoppe os fra at markere dagen med et lille tilbageblik på  dronningens fantastiske stil.

Fra klassiske snit og herreinspirerede elementer til iøjefaldende blomstermotiver og vilde pangfarver, så forstår dronning Margrethe for alvor at lege med sin garderobe og skabe et helt personligt og unikt udtryk med sin påklædning. Se i galleriet herunder, hvorfor hendes stil er så inspirerende.

Foto: Aller Media

I en stilfuld og lykkelig svingom med sin elskede Henri. Et klassisk modeøjeblik i en minimalistisk pencilskirt parret med en feminin silkeskjorte. 

Foto: Aller Media

Selv som ung var dronningen glad for at lege med farver og mønstre. Som her, hvor et hvidt sæt bruges som et blankt kanvas til den røde farve og polkaprikkerne.

Selvom dronningen ofte overrasker med sine tøjvalg, kan hun sagtens ty til de mere klassiske og elegante snit. Det gjorde hun selvfølgelig også til sit bryllup i 1967.

Foto: Aller Media

Til kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys bryllup i 2004 valgte dronningen at gå med en smuk A-silhuet i nogle af hendes garderobes faste gengangere: fuchsia og blomstermotiv.

Foto: Aller Media

Dronningens kærlighed for klassiske garderobe-items med personlige detaljer er ikke aftaget med alderen - tværtimod er det kun blevet forfinet.

Foto: Aller Media

Den efterhånden kendte regnfrakke, som dronning Margrethe ofte lufter, når det danske vejr for alvor viser sig, er en perfekt repræsentation af hendes stil. 

Foto: Aller Media

Blå farver og nuancer er også en yndlingsfarve hos dronningen, og derfor tyr hun ofte til et matchende sæt i den klare farve.