Doutzen Kroes sætter elefanterne på dagsordenen med #knotonmyplanet
Foto: All Over Press
Kultur

Doutzen Kroes sætter elefanterne på dagsordenen med #knotonmyplanet

af Pernille Hammershøj Madsen 16/09/2016
Måske er knuder i alle afskygninger allerede begyndt at dukke op i din stream på de sociale medier. Under den netop afsluttede modeuge i New York tog supermodel Doutzen Kroes og The Elephant Crisis Fund nemlig affære og bandt knuder for elefanters overlevelse i naturen.

#knotonmyplanet er med hjælp fra modens kendis-elite som supermodel Doutzen Kroes og Gigi Hadid gået viralt, da charity-kampagnen for elefanters overlevelse i Afrikas natur blev lanceret under New York Fashion Week. Budskabet er simpelt: Inspireret af elefantens multifunktionelle snabel kan du binde din egen knude, hvis du er imod, at elefanter dræbes for deres stødtænder – og risikerer at uddø i naturen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I løbet af de sidste 10 år er en tredjedel af de vilde elefanter i Afrika forsvundet, og ifølge The Elephant Crises Fund dør der en elefant hvert 15. minut, som bliver slået ihjel for dens kostbare stødtænder. Doutzen Kroes tog sammen med The Elephant Crises Fund til det kenyanske reservat Samburu for at møde elefanterne og sætte deres overlevelse i den afrikanske natur på dagsordenen.

Læs også: Doutzen Kroes er ny brandambassadør for Hunkemøller

Tilbage i New York holdt Doutzen Kroes i samarbejde med Tiffany & Co. under New York Fashion Week et event klemt inde mellem Ryan Roches præsentation og Alexander Wangs show. Kampen mod udryddelsen af de godmodige og kloge elefanter var på dagsordenen og kendisser som Leonardo DiCaprio, Naomi Campbell og amerikanske Vogues Grace Coddington tog sig tid til at møde op.

”Elefanter har altid været vigtige i moden, men har altid stået lidt i baggrunden,” sagde Doutzen Kroes til amerikanske Vogue i forbindelse med charity-eventen, og henviste til den ikoniske fotograf Richard Avedons berømte fotografi ”Dovima with the elephants” fra 1955. Men nu håber hun, at elefanten kommer frem i modebranchens søgelys – som allerede har taget den gode sag til sig.

Trioen af supermodeller fra 90’erne Christy Turlington, Naomi Campbell og Linda Evangelista har i forbindelse med kampagnen ladet sig fotografere af modefotografen Patrick Demarchelier, og hotte topmodeller som Gigi Hadid, Emily Ratajkowski og danske Josephine Skriver binder knuden på deres egen, individuelle måde. It-designer Raf Simons, der fornylig skiftede posten som chefdesigner for Dior ud med en ditto stilling hos Calvin Klein, har også taget #knotonmyplanet til sig.

Se også: Støt dyrevelfærd og truede dyr med Leowulffs charity t-shirt

Ifølge The Elephane Crisis Fund skyldes elefanternes forsvinden i naturen et komplekst, internationalt handelsmarked for elfenben der trækker på fattigdom, korruption og grådighed. Derfor er Doutzen Kroes budskab om, at elfenben ikke længere skal være en handlesvare super vigtig. For så længe vi i vesten efterspørger elefanternes stødtænder, vil handlen fortsætte – og flere elefanter vil dø.

Du kan støtte og læse mere om den gode sag på The Elephane Crisis Funds hjemmeside her og dele din egen knude med hashtagget ”knotonmyplanet”.

Kig med i galleriet og se #knotonmyplanet trenden på Instagram som modebranchens kendisser har taget til sig.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her