Sarah Jessica Parker Carie Bradshaw sko
Foto: Zuma/Splash/Ritzau Scanpix
Celebrity

Se skoene: Aldrig har Sarah Jessica Parker lignet Carrie Bradshaw mere

Af Marie Emilie Hofman 6/10/2023
Faktisk var det skuespilleren selv, der var med til at finde på den eklektiske skokombination.

To forskelligt farvede sko? Nej, det er nok lige heftigt nok, tænker du måske.

Men overlad det til Carrie Bradshaw at gøre det til en trend.

Eller skal vi sige Sarah Jessica Parker. For skuespilleren bag den ikoniske 'Sex And The City'- karakter er nemlig lige troppet op i et rød løber look, der i den grad kanaliserer vores yndlings New Yorker-single.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til en galla for New York City Ballet mødte Sarah Jessica Parker op i et formidabelt look, der indeholdte flere referencer til Carrie Bradshaw-karakteren.

Iklædt et sort tylskørt og matchende silkesløjfe i håret gav hun nik til både en aften i ballettens tegn, og ikke mindst sin SATC-karakters forkærlighed for de luftige tutu-skørter.

Foto: Photo Image Press/Zuma/Ritzau Scanpix
October 5, 2023, New York, New York, USA: Sarah Jessica Parker attends the New York City Ballet

Som fans vil vide er selve fyrtårnet for 'SATC' den legendariske åbningsfrekvens, hvor Carrie Bradshaw ses vandre gaderne i Manhattan i et lyserødt ballerinaskørt.

Men det var dog ikke tøjet, der beviste, at SJP i den grad også har fod på Balletcore, der fik os til at spærre øjnene op.

Snarere var det valget af sko, der for alvor fik os til at kigge grundigt efter, om vi befandt os i den virkelige verden eller måske en scene fra 'SATC'-efterfølgeren 'And Just Like That'.

Her havde skuespilleren nemlig valgt et par stiletter i to forskellige farver af sort og lyserød.

Foto: Photo Image Press/Zuma/Ritzau Scanpix
October 5, 2023, New York, New York, USA: Sarah Jessica Parker attends the New York City Ballet

Og det var et stilvalg taget direkte ud af Miss Bradshaws eklektiske stildagbog. I seriens 3. sæson ser vi nemlig samme look, da Carrie besøger Los Angeles i episoden 'Escape from New York'.

Iført en hvid blomstret sommerkjole bryder hun sit søde look med et par festlige metallic-stiletter. Også her er farverne mikset og matchet i en metallic pink og elektrisk blå.

Farvekombination er måske nok forskellige, men den kunstneriske – eller skal vi sige moderigtige – åre mellem Sarah Jessica Parker og hendes Carrie Bradshaw er ikke til at tage fejl af.

Og var det så virkelighedens skuespillerinde eller hendes mest kendte karakter, der var first mover på denne skotrend?

Ja, sikkert er det, at Sarah Jessica Parkers egne eminente stilsans længe har været krediteret for at have en finger med i spillet i at gøre Carrie Bradshaw det stilikon, hun er i dag.

Hvad enten vi taler symboler som den lilla pailletbesatte Fendi 'Baguette'-taske eller skæve detaljer som at proppe sit ene bukseben i knæhøje støvler, som vi så det i 'SATC'-efterfølgeren, 'And Just Like That', så er mange af de inspirerende stilvalg udsprunget fra Sarah Jessica Parkers egne eminente stilsans.

Ofte er det sket i samarbejde med den legendariske stylist Patricia Field, der er hjernen bag de fire 'SATC'-karakterers velkuraterede garderober.

Og dette skæve skovalg er dermed heller ingen undtagelse.

På Instagramsiden 'Every Outfit on SATC-, der som navnet antyder har viet deres værk til at dissekere samtlige af seriens outfits, kan man læse Sarah Jessica Parker forklare, hvordan stiletter rent faktisk stammer fra to forskellige par af Christian Louboutins:

"Pat (Patricia Field red.) og jeg valgte at vælge en af hver. Måske fordi begge var så lækre farver og i harmoni med kjolen, men også fordi vi bare elskede ideen om at tage en af hver," skriver Sarah Jessica Parker i en kommentar til et post.

Og ligesom hun elskede ideen tilbage i år 2000, da episoden løb over skærmen, ja, så er den øjensynligt stadig gangbar for den stilbevidste New Yorker.

For os fans, kan vi jo bare glæde os over, at vi ikke må sulte efter modeunivset alá Sex and the City, mens vi venter på 3. sæson af 'And Just Like That'.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her