Britney Spears bog
Foto: Mega
Celebrity

Hvad vil Britney fortælle med sin nye bog? I hvert fald en anden historie end den, de fleste kender om hende

Af Siri Franceschi 27/10/2023
Britney Spears’ længe ventede selvbiografi er ikke fyldt med slibrige detaljer og kendissladder. Den er et sorgfuldt indblik i et kompliceret liv i rampelysets skær.

Tirsdag udkom Britney Spears længe ventede selvbiografi “Min egen stemme.”

I bogen skriver Britney Spears ærligt og indsigtsfuldt om sine mere end 25 år i rampelysets skær, om at vokse op i en fattig og dysfunktionel familie på landet i Louisiana, om at blive katapulteret ind i berømmelsen, om ung hjertesorg og en abort.

Hun skriver om mediernes evindelige overvågning, at miste selvkontrollen og selvbestemmelsen og, ikke mindst, at have følelsen af at være offentlighedens fælleseje.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet en række nedslagspunkter fra bogen, der giver et indblik i en af verdens største popikoners hverdag og virkelighed.

Foto: Tns/Abaca/Ritzau Scanpix

Ung berømmelse

Som blot 12-årig blev Britney Spears optaget i det legendariske tv-show 'The Mickey Mouse Club', hvor hun sammen med andre senere superstjerner som Ryan Gosling, Justin Timberlake og Christina Aguilera opnåede national berømmelse.

Herfra gik det hurtigt, og da 16-årige Spears i 1998 udgav monsterhittet '… Baby One More Time', var der ingen vej tilbage.

Britney Spears blev et nationalt klenodie og paparazziernes yndlingsmotiv.

Foto: Ron Wolfson / Rock Negatives / M

I bogen udlægger Britney Spears sit liv, men det er ikke de detaljer, pressen er optaget af, der for hende er de væsentlige.

Hun beskriver lykken ved at køre ud gennem Nevadas ørkenlandskab med en veninde og at ryge Virginia Slims i smug.

Og så, næsten som en bisætning, nævner hun at have haft sin seksuelle debut som 14-årig med sin storebrors bedsteven og at have fået en abort med Justin Timberlake, fordi han mente, de var for unge til at blive forældre.

Britney Spears krop og ageren har altid været til offentlig diskussion. I bogen beskriver hun, hvordan hun som 10-årig bliver interviewet til talkshowet 'Star Search', hvor værten, Ed McMahon, spørger, om hun har en kæreste. Nej, svarer hun, fordi drenge er lede. Jeg er da ikke led – hvad med mig? svarer værten.

Efter showet bryder Britney sammen.

Power couple

Fra 1999 til 2002 danner Britney Spears par med Justin Timberlake. De er tidens ultimative power couple, og alle vil vide alt om dem.

I bogen bemærker Britney Spears, hvordan pressen går meget forskelligt til hende og Justin Timberlake. Han bliver spurgt ind til alvorlige emner, mens hun kun bliver spurgt ind til, hvorvidt hun har fået silikonebryster.

“Alle blev ved med at komme med mærkelige kommentarer om mine bryster,” skriver hun.

Da parret bryder, er det også Britney Spears, der får skylden, da Timberlake kort efter bruddet udkommer med en musikvideo til storhittet 'Cry Me a River', hvor en kvinde, der ligner Britney i påfaldende grad, er ham utro.

Britney Spears bekræfter i bogen, at hun kyssede med en anden, mens hun var kærester med Justin Timberlake, men indikerer også, at han gjorde det samme. Flere gange.

På et tidspunkt spørger en journalist, hvad Britney dog har gjort for at forårsage Timberlake “så meget smerte.”

Kronragning

Et af verdens dyreste pressebilleder nogensinde er billedet af Britney Spears, der barberer sig kronraget, og sidenhen angriber en paparazzis bil med en turkis paraply.

I bogen fortæller Britney, hvordan hun er kørt ud på et sidespor. Hun kan ikke længere leve op til alles forventninger til hende. Hun er træt af at være popprinsesse, træt af at være sexsymbol, og så er hun i sorg over tabet af sin tante og kampen mod sin eksmand, Kevin Federline, om forældremyndigheden over deres to børn.

“Jeg var blevet så overbegloet, mens jeg voksede op. Jeg var blevet målt af blikke, og folk havde fortalt mig, hvad de synes om min krop, siden jeg var teenager. At barbere mig skaldet og skabe mig åndssvagt var min form for protest,” skriver hun.

Formynderskab

Britney Spears offentlige detour udmunder i, at hun i 2008, i en alder af blot 27-år, ender i et 13 år langt formynderskab, hvor hendes far har kontrollen over hele hendes liv.

Spears skriver, at hun gav køb på sin frihed for at kunne være sammen med sine børn: “Jeg ville give mit liv for dem. Jamen, tænkte jeg, hvorfor så ikke min frihed?”

Hun beskriver også, hvordan formynderskabet gør hende til et barn, en robot, at det ødelægger hendes sjæl og fratager hende sin kvindelighed.

“Jeg ved, at jeg havde opført mig vildt, men der var intet, jeg havde gjort, der retfærdiggjorde, at de behandlede mig som en bankrøver.”

I slutningen af 2018 bliver Spears sendt på rehab. Hun bliver låst inde, sat på litium, underlagt endeløse test og kan ikke få lov til at se sine børn. En dag viser en af sygeplejerskerne hende et opslag med #FreeBritney, og det bliver et vendepunkt for Spears.

“Det var det mest fantastiske, jeg nogensinde har set i mit liv,” skriver hun og forklarer senere lettelsen, da formynderskabet langt om længe ophører i november 2021: Frihed er at få lov til at tage på uden at blive skreget af, skriver hun, frihed er at spise chokolade igen.

Aldrig mere musik?

Hun ved ikke, om hun skal lave musik igen, skriver hun. Hun har mistet lysten, men det er heller ikke det, der har fokus nu, for som hun skriver:

“Det er tid til, at jeg ikke skal være den, andre forventer; det er tid til at finde mig selv.”

Denne artikel blev første gang bragt på femina update.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her