Foto: MEGA
Bryllup

Her er de vildeste bryllupstraditioner i verden

af Camille Marie Beck Fallesen 25/02/2021
Du kender med garanti de danske bryllupstraditioner, men kender du også de cubanske, franske eller kinesiske? ELLE har fundet nogle af de skøreste, sjoveste og sødeste bryllupstraditioner fra hele verden lige her.

Bryllupper er sædvanligvis forbundet med uendeligt mange traditioner. I Danmark skærer bruden og gommen for eksempel det første stykke af bryllupskagen, bruden kaster brudebuketten til sine single-veninder og gæsterne kaster ris på brudeparret efter vielsen. For slet ikke at nævne bryllupsrejsen og de famøse polterabender. 

Traditionerne kan virke skøre engang imellem, men har ofte en dybere mening. Og det er ikke kun i Danmark, at vi har mange bryllupstraditioner.

Læs også: Her er dit drømmebryllup baseret på dit stjernetegn

ELLE har herunder samlet nogle af de bryllupstraditioner fra hele verden, der båder virker meget skræmmende og sjove. 

Congo

Selvom bryllupsdagen skal forestille at være en glædesdag, må brudepar i Congo simpelthen ikke smile. Hvis de smiler, betyder det nemlig, at de ikke tager deres ægteskab alvorligt. I Danmark ville den tradition være svær at overholde.

Frankrig

I Frankrig gør brudeparret en ting, der ikke umiddelbart virker appetitlig. De spiser nemlig chokolade og drikke champagne af en toiletkumme, hvilket efter sigende skulle give dem styrke til bryllupsnatten.

Kina

For at sikre at kærligheden mellem gommen og bruden varer for evigt, skyder gommen sin brud med pile (uden spids selvfølgelig). Når bruden er blevet ramt tre gange, samler gommen pilene sammen og knækker dem under vielsen. Og det skulle altså give evig kærlighed.

Læs også: Hvilken bryllupsstil fra 'Sex and the City' er du mest til?

Tyskland

Det handler om at huske koste og fejebakker, hvis du skal til bryllup i Tyskland. Som gæst til et bryllup syd for Danmarks grænse, skal man nemlig smide sit brugte porcelæn på gulvet. Traditionen skal åbenbart kunne skræmme onde ånder væk fra brudeparret.

Grækenland

I Grækenland finder gommens venner barbergrejet frem på bryllupsdagen, for at sørge for, at han er nybarberet og klar til at blive gift. Imens bliver gommen forkælet af sin kommende svigermor, der serverer honning og mandler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mauritius

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men på Mauritius må bruden spise alt det hun kan, så hun kan tage på i vægt inden brylluppet. Jo mere hun tager på, jo bedre. Meningen med denne tradition er at få gommen til at se velhavende ud. Det gør han, hvis hans kone er godt i stand.

Jamaica

Den her tradition ville nok ikke gå herhjemme i Danmark. På Jamaica bliver bruden nemlig vurderet inden vielsen. Hun skal gå gennem den by hun bor i, hvor de lokale stiller sig frem for at kigge på hende, mens hun går gennem byens gader. Hvis bruden ikke lever op til forventningerne, skal hun gå hjem og gøre endnu et forsøg på at se godt ud.

Kenya

I Kenya spytter brudens far på bruden. Når vielsen af brudeparret er overstået, spytter brudens far simpelthen på sin datter. Det gør han for at vise, at han ikke støtter alt for meget op om ægteskabet, for det ville udfordre skæbnen.

Læs også: 9 ting du ikke må have på til et bryllup

Rusland

I Danmark skærer brudeparret det første stykke af kagen. I Rusland har de en lignende tradition, dog lidt mere konkurrencepræget. Det nygifte par deler den særlige russiske bryllupskage, Karavaya, og den som tager den største bid af kagen, uden brug af hænder, vinder titlen som familiens overhoved. Den tradition må da med garanti få gæsterne til at grine.

Cuba

Kjolen er altid en stor del af brylluppet, og på Cuba er den en endnu større del af festen. Hver gang bruden har danset med en mand til bryllupsfesten, skal han sætte en pengeseddel fast i hendes kjole. Pengene skal brudeparret bruge som tilskud til festen og brullypsrejsen.

Venezuela

Til et venezuelansk bryllup skal brudeparret snige sig væk fra festen, uden nogen gæster opdager dem. Hvis det lykkedes betyder det held og lykke i ægteskabet, men hvis en gæst opdager dem, er det gæsten, der får den gode potion held og lykke.

Fransk Polynesien

Når bryllupsfesten er slut, lægger brudens familie sig ned på maven, og så skal brudeparret gå henover dem, som var de et gulv. Det lyder umiddelbart ikke særlig rart...

Korea

Brudens svigermor kaster i Korea med ænder. Altså ænder lavet af træ. Hvis bruden griber en af de ænder, vil hendes første barn blive en dreng. Hvis hun ikke griber en, bliver det derimod en pige. Om det virkelig er sandt, ved vi dog ikke noget om.

Drømmebryllupet kan altså afhænge af, hvad det er kutyme i ens land. Eller måske ens stjernetegn? Vi har vi nemlig kigget mod stjernerne for at finde ud af, hvordan dit perfekte bryllup skal forløbe. Læs med i galleriet herunder.