Celebrity

ELLE interviewer Burhan G

af Mette Marie Lei / 15/04/2011
ELLE har interviewet Burhan G efter hans komplet udsolgte koncert i Store Vega ...

Nu har ELLE længe haft en månedlig ELLE MAND. Den udelte ære har været tildelt navne som Pilou Asbæk, Jude Law, Kasper Bech Holten og mange flere.
Og da vi på ELLE.dk fik en mulighed for at interviewe underskønne Burhan G, vedtog vi på stedet, at det var på tide med en digital pendant!
Så her har I ham: ELLE.DK MAND: Burhan G!

ELLE MAND: Pilou Asbæk ...

Jeg var i går aftes til den komplet udsolgte koncert på Burhan Gs sommertour, som denne aften fandt sted i Store Vega på Vesterbro i København. Allerede da jeg ankom, var køen udenfor spillestedet enorm, og meget imod mine forventninger, var publikum absolut ikke kun bestående af unge piger, selvom kvindekønnet selvsagt var stærkest repræsenteret. Men jeg synes alligevel, at der var en ret imponerende spredning i mennesker af alle aldre og køn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Efter superfin opvarmning af den i øvrigt meget dygtige DJ Nabil Nafar, kom Burhan endelig på scenen, og allerede her lettede Vega på hatten. Alle - især tøserne - råbte og skreg, da Burhan G som den danske superstjerne, han efterhånden er med 3 plader og adskillige singleudspil bag sig, indtog scenen i et par bløde joggingbukser, en udhalset t-shirt, en velour-frakke og (selvfølgelig) shades…

ELLE MAND: Claes Bang ...

Da han havde været på scenen i et kvarter, havde Burhan allerede spillet på 4 forskellige instrumenter, hvoraf jeg kun kender navnet på de første to, og han sang præcis, som man hører det på pladerne, mens han osede af charme, overskud og den ballade, som vi så godt kan lide ham for. Han var enormt tilstedeværende og formåede at have en individuel flirt kørende med hver evigt eneste kvinde i salen...

Og så skete der noget vildt… Burhan satte sig ved sit klaver, begyndte at spille første vers af Xanders hit 'Det burde ikk' være sådan her' - og så kom Xander ind på scenen!
Jeg troede ikke, lydniveauet kunne blive højere i stakkels Vega, før han to minutter efter gjorde det samme med Rasmus Seebachs kæmpehit 'Glad Igen', hvorefter Rasmus Seebach kom ind på scenen!


Burhan G og Xander

Og det samme skete med Joey Moe og hans nye single 'Skatmat' samt Ankerstjerne, som rappede, mens Burhan sang københavnerpremieren på deres kommende single 'Tag Hvad Du Vil'. Åh, det bliver så stort til sommer…

Læs også ELLEs eksklusiveinterview + shoppetur med Medina i Berlin ...

Da koncerten var slut, Burhan G havde sunget de to forventelige ekstranumre, og folk var begyndt at trække ud mod garderoben, gjorde han det lige igen!
Frem på scenen kom Burhan G sammen med Nik & Jay… Og da de tre gutter sang 'Mod Solnedgangen' dér i nærheden af midnat i nat, døde Vega en larmende og lykkelig død!
Åh, hvor er pop dog fint, når de gør det ordentligt!

Da jeg efter koncerten bevægede mig backstage for at sige 'Jeg Vil Ha' Dig For Mig Selv' og få mit interview med stjernen, lignede baglokalet sådan, jeg forestiller mig et teenageværelse ville se ud, hvis alle idolplakaterne pludselig blev levende og begyndte at gå rundt omkring hinanden …
I det ene hjørne stod Rasmus Seebach og high fivede Xander, i en sofa sad Nik & Jay og drak en flaske vand ovenpå deres optræden, Joey Moe gav krammer til Burhan G, som stod og hang sammen med Ankerstjerne

Men jeg fik mine 15 minutter med den smukke mand, hvis brune øjne gav mig lyst til at spørge ham om så meget mere end det, der stod på mit papir…

Hvor meget tænker du moden ind i det tøj, du har på, når du optræder? Og bruger du tøjet til at understrege din person - eller til at gemme dig bag?
Burgan G: Da tænker jeg ikke så meget på mode, da tænker jeg mere på, om det er noget, jeg føler mig tilpas i, og om det er noget, jeg kan bevæge mig i. Jeg ser lidt mit scenetøj som en uniform, jeg "klæder mig på til kamp".
Jeg er nok mere anonym til dagligt, men på scenen er det MIG 100%, folk ser, så man kan vel godt sige, jeg bruger tøjet til at understrege, hvem jeg er.

Hvor finder du din inspiration?
Burhan G: Som alle andre læser jeg en masse blade… Jeg får min managers gamle GQ, når de ligger i bilen, og så følger jeg en del blogs. Jeg er ret vild med Elin kling, jeg synes, hun er så dope. Jeg ved godt, det er kvindetøj, men jeg synes bare, den blog er cool!
Ja, det er der også andre, der synes, for Elin Kling har netop designet en kollektion i samarbejde med H&M! Så han har altså styr på sine stilikoner!

Har du en stylist?
Burhan G: Jeg har arbejdet med nogle forskellige, men jeg har desværre endnu ikke haft én, der ligesom fulgte med mig og forstod min stil 100% og bare kunne finde ting, som jeg kunne lide løbende på sidelinien, det savner jeg lidt engang imellem. Det er der mange andre artister, der har, og jeg kunne også godt tænke mig sådan én. Mit tøjvalg og valg af stylister er lidt mere 'random'. Jeg så, at Simon Rasmussen havde gang i nogle fede ting, og så laver vi noget sammen, og før det var det en anden.

Okay, så har vi været lidt inde på god stil til mænd, men hvad er så god stil til kvinder ifølge Burhan?
Vi er nok en del, der har set det grønne monster dybt i øjnene ved tanken om, hvor meget Burhan G har brugt den gudesmukke model, Marianne Mosbæk, i både to videoer og på sit albumcover.

ELLE MAND: Justin Timberlake ...

Hvem repræsenterer hun?
Burhan G: Jeg ved godt, hun ikke repræsenterer særligt mange kvinder af udseende, men det er mere tænkt ligesom en smuk skulptur i kirken, Jomfru Maria, den skønne, engleagtige. Marianne er mere et symbol for det, end hun er modellen Marianne.

Hm… Godt så! Men hvad så med påklædningen?
Burhan G: Jeg synes, det er lidt cute, når piger ved, de er smukke og derfor ikke behøver klæde sig helt vildt tjekket. Jeg har nogle gange set nogle supersmukke kvinder, for eksempel forskellige modeller, som så i deres tøj gør vildt meget for at være grimme. Det er cool!
Men så er det da også fedt, når kvinder ved, hvordan de skal klæde sig!

Herefter leder jeg snakken ind på hans musik, og her kan man virkelig se perfektionisten Burhan tage over.
Burhan G: Ja, jeg er da perfektionist. Det er folk, der er gode til deres arbejde. Det er man nødt til. Man kan selvfølgelig alliere sig med folk, der er dygtige, men de er også perfektionister! Jeg gider kun arbejde sammen med folk, der også kan deres skidt. Jeg vil hellere have en nar, der er god til sit arbejde end en sød mand, der ikke kan finde ud af noget.
Med et grin og et nik til sin manager (den i øvrigt utroligt flinke OG dygtige Thomas Børresen) tilføjer Burhan, at man jo ikke behøver være en nar for at være dygtig til sit arbejde…
Det kommer ikke bare sådan. Når man får chancen, så skal man gøre noget ud af det.

Hvad kan vi vente fra dig i fremtiden?
Burhan G: Jeg er i gang med at producere mit næste album. Det bliver et Burhan-album, men bare med flere frontfigurer. Vi har Xander og Rasmus Seebach og de fleste andre, der spillede på scenen i aften, og vi har også Dodo fra Dodo and the Dodos og Søs Fenger. Det er fantastisk. Vi har valgt de folk, vi kan lide, og de folk har så heldigvis sagt ja, og Ankerstjerne-projektet bliver helt fantastisk, hvilket leder mig ind til, at min egen plade kommer i starten af 2012.


Det er netop blevet offentliggjort, at duetten 'Mest Ondt' med Medina er det nummer, der er blevet spillet allerflest gange på kommerciel radio i 2010…
Burhan G: Det er for vildt! Det er det vildeste! Jeg tænkte på det i et splitsekund, hånden på hjertet, da jeg stod på scenen: "Tænk, man sidder der i et studie og laver noget, og så bliver det pludselig til noget meget større, og folk tager imod det! Det er da for vildt…

ELLE MAND: George Clooney ...

Da jeg hører Burhans albums igennem - Playground fra 2005, Breakout fra 2007 og Burhan G fra sidste år - slår det mig, at hans første album lyder ret anderledes end de seneste to, og jeg er nysgerrig efter, om han også selv synes det?
Burhan G: Som alle andre kunstnere, om du er maler, sanger, eller noget helt andet, så udvikler man sig, og man bliver forhåbentlig bedre til sit arbejde og mere bevidst om, hvem man er.
Den musik, jeg lavede i 2005 afspejlede sig meget godt i den person, jeg var dengang. Fest, farver og R'n'B. Bare fucked up på den fede måde.
Det der ordsprog, der går på, at man aldrig er bedre end sit seneste værk, kan jeg faktisk ikke lide.. Jeg SKAL være bedre end min sidste sang, mit sidste album. Hvorfor stå stille? Der er aldrig nogen, der gider at høre den samme sang to gange. Du skal altid lave noget, der er federe.

Der er ingen tvivl i mit sind om, at Burhan G lever for at lave musik og laver musik for at leve. Han virker meget ydmyg overfor de forventninger, vi har til hans næste sang, hans næste samarbejde, hans næste plade.
Når han får ros, er hans første tanke "Kan jeg nu leve op til det?", og han er meget hurtig til at dele successen med dem, han samarbejder med, og den følelse giver mig en næsegrus respekt for ham som "håndværker". Nu er jeg ingen musikhaj, men han virker som om, han har godt og grundigt styr på alle aspekter af det, han laver, og så spiller han på stort set alle instrumenter... Han tager intet for givet og har knoklet for det, han har opnået - og han er sleeeet ikke færdig…

Da jeg til sidst spørger ham, hvorfor man aldrig ser ham i ugebladene og på de røde løbere, svarer han:
Burhan G: Jeg vælger bare at gøre de ting, jeg gør, for at holde mig 'sane'. Min rute er så bestemt, den består af tre poster på Vesterbro. Hvis nogen gerne vil likvidere mig, så er jeg nem at finde.
Det hedder træning, spise et sted på Halmtorvet, hjemme og så måske spille et eller andet med drengene.
Jeg gider bare ikke alt det der. Jeg vil hellere bare koncentrere mig om min musik.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her