Staycation

5 steder, du skal besøge denne sommer, hvis du holder staycation i København

af Rebecca Laudrup 28/06/2019
Har du i år valgt at blive hjemme på grund af det gode vejr? Eller tænker du på miljøet? Måske har du ikke lige tjent din ferie op? Eller også vi du bare gerne sparre på hotel og fly? Ja, så er det måske ikke helt dumt, med en lille staycation-guide til dig der enten bor eller skal besøge København denne sommer. ELLEs Skribent, Rebecca Laudrup, kommer derfor nu med sine bedste tips!

Flødebollekursus
Hvis du spørger mig, hvor man kan få de bedste flødeboller, så vil svaret udelukkende være hos Social Foodies – og de laver altså også latterlig gode morgenboller (med chiafrø), is (især den der hedder dyrehaven), energibarer (prøv den med kokos) og som noget helt nyt kommer de med en bæredygtig kaffe. Fredag den 28. juni 2019 åbner de så deres nye flagskibsbutik på Bernstorffsgade 5, ved siden af Nimb Hotellet og Tivoli. Og hvis du allerede nu har besøgt Tivoli denne sommer (for come on, hvem elsker ikke den gamle rutsjebane?), ja, så har du altså mulighed for at komme til flødebollekursus hos Social Foodies. Det er også bare en genial ide til polterabend, fødselsdag eller med de veninder som ikke orkede at tage på festival i år. I så fald, så kan det både gøres på Frederiksberg, Østerbro, Lyngby, Hellerup og i Århus. Held og lykke (det er nemlig sværere end det ser ud).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et værelses hotel
Vil du gerne køre din staycation helt ud ved at vælge en overnatning på verdens mindste hotel, som så oveni købet ligger to minutter fra gaden, der minder om Paris (Værnedamsvej)? Tja, så skal du tjekke ind på Hotel Central, som kun har et enkelt værelse! Det er ikke billigt, men det er hyggeligt, specielt og vil få dig til at føle, at du alligevel rejste til udlandet. Hvis du ikke har råd til at bo på værelset, så burde du stadig besøge deres lille café, som altså laver super kaffe, sprøde croissanter – og den vildeste bananasplit! Det er helt klart et besøg værd, hvis du elsker København, men til tider drømmer om Paris.

Mal på keramik
De fleste af os vil stadig gerne have lov til at gå lidt i barndommen en gang imellem. Hos Creative Space (som ligger på Frederiksberg, Østerbro og i Århus) kan man få lov til at male på skåle, kopper, tallerkner, vaser og listen fortsætter, og fortsætter, og fortsætter … Det er utrolig afstressende, hyggeligt og sjovt, da man er sammen på en anden måde og både kan få lov til at hyggesnakke men også koncentrere sig om at skabe noget. Du behøver ikke være kunstner for at komme her, men det er kun et plus, hvis du er god til at male, og så vil din mor helt sikkert blive glad for den hjemmelavet kop!

Anderledes film oplevelse
Det Danske Filminstitut er ekstremt gode til at lave arrangementer henover sommeren, som gør en i godt humør. Et godt eksempel er deres ’open air’ den 30. juli, hvor kultklassikeren ’The Big Lebowski’ med Julianne Moore og Jeff Bridges bliver vist i Kongens Have. Der er gratis entré, og restauranten SULT serverer varm mad og kold drikkevarer til gode priser. Hvis du ikke kan vente til slut juli, kan du lørdag den 29. juni tage ind til Mamma Mia sing along, hvor begge film vil blive vist. Der er også sangria, moussaka med græsk salat, og musik samt dans til alle de klassiske ABBA-sange.

Læs også: 7 spisesteder i København, du skal besøge, hvis du savner Sydeuropa.

Øl og surfing?

Er det lidt for varmt til at side i haven og drikke fadøl med vennerne? Hvorfor så ikke starte med at være på vandet, og nyde et par timer på et surfbræt inden der bliver serveret helt kolde øl? Konceptet lyder i hvert fald sjovt, køligt og forfriskende. For hos Copenhagen Surf School er der mulighed for at tilbringe timer på vandet, og du kan både windsurfe ved Amager strand eller paddle boarde inde ved kanalerne i København. Der er også gode polterabendmuligheder her, hvis nu bruden ikke har noget imod at få vådt hår!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her