Foto: Netflix
Kultur

5 gode råd til dating i de kolde måneder

af Emilie Østerby Bruun 24/11/2021
Synes du også, at datingmarkedet er en jungle at finde rundt i, og at særligt de koldere måneder er en svær tid at navigere i som single? Frygt ej! ELLE har fået datingekspert Mortada Haddads bedste råd til dating, så du kan finde en at varme dig hos i de kolde vintermåneder. Julen er trods alt hjerternes fest!

Sommeren er for mange singler bare en nemmere tid: Her er lange, lyse nætter et selvfølge, og ferie og festivaler øger mulighederne for at løbe ind i den eneste ene - men skal vi singler så bare gå i hi vinteren over? Svaret er et højt og rungende nej. Læs her hvorfor. 

Ifølge Mortada Haddad, datingekspert, stifter af dating-appen Lovla og tidligere kærlighedsekspert i blandt andet Go' Morgen Danmark, lægger de kolde måneder op til hygge, nærvær og varme – og det kan du faktisk udnytte i din søgen efter kærligheden, istedet for at se vinteren som en helt umulig dating-tid. 

Mortada (aka. Dr. Love, som han kalder sig selv) har enorm erfaring og viden indenfor det brogede datingmarked, danskernes dating-adfærd og ikke mindst stor indsigt i tech-virksomhedernes rolle, og han giver dig her, kære single, sine fem bedste datingråd til de kolde måneder, så du kan udnytte vinteren til din absolutte fordel. 

1. Udnyt den ekstra skærmtid

Det er ikke altid let at komme ud hjemmefra og finde kærligheden, når det regner og blæser udenfor. Heldigvis har de fleste det sådan, og derfor tyr mange til online dating, hvilket ikke er en helt dårlig idé – 11% af danskerne har nemlig fundet deres nuværende partner online – så måske bliver det alligevel en regnfuld dag i december, du finder kærligheden? Find mobilen frem!

2. Matches med mening

Når du ligger derhjemme og swiper løs, kan online dating hurtigt føles overfladisk og meningsløst. Derfor anbefaler Mortada, at du finder den dating-platform, der matcher dine behov bedst. Ønsker du at blive matchet ud fra værdier og interesser, og er du blevet lidt træt af Tinder, kan du for eksempel prøve Lovla.

3. Udnyt årstidens muligheder

Når vejret ikke længere er til en øl i solen, byder efteråret og vinteren heldigvis på en masse andre sjove og hyggelige alternativer. Du kan for eksempel tage din date med på en tur i skoven med (mange!) tæpper og varm kakao. Du kan også udfordre din date på skøjtebanen. Eller du kan hoppe en tur i havet (eller havnen), og få det kolde gys. Mulighederne er mange, og oplevelsen vil med garanti gøre jer tættere fra første date. 

4. Kom hurtigere videre til det fysiske møde

Kemi er det eneste, man ikke kan sætte en formel på. Det er derfor vigtigt, at du kun matcher med dem, du rent faktisk har tænkt dig at mødes med. Jo hurtigere I mødes, jo nemmere er det at se, om I har kemi – og på den måde finder du hurtigere den helt rigtige for dig.

5. Vær ærlig

Vidste du, at det faktisk er hele 53%, der pynter på sandheden på deres dating-profil? Måske er du selv skyldig? Men hvis du lyver om, hvem du er, er det svært at få det rigtige match. Mortadas sidste råd er derfor, at være ærlig overfor dig selv og for dine potentielle matches.