Bæredygtig juleindpakning
Foto: Unsplash
Kultur

5 alternativer til den traditionelle gaveindpakning

Kirstine Salling Juhl 8/12/2021
Har du allerede købt dine julegaver, men mangler inspiration til, hvordan de kan blive pakket ind på en fin og bæredygtig måde? Så læs med her, hvor vi har samlet inspiration til, hvordan du udfordrer den traditionelle gaveindpakning på fineste vis.

Julen er hjerternes (og gavernes) fest, og det er ikke muligt at komme igennem december uden at pakke enten kalendergaver, adventsgaver, mandelgaver eller selvfølgelig julegaverne ind. Og imens en fin indpakning af gaverne nærmest er blevet en form for kreativ sport i sig selv, så betyder det også, at vi forbruger mere af den traditionelle type af gavepapir, der kræver blandt andet kemikalier og energi at fremstille.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og vil man gerne undgå den traditionelle gaveindpakning - hvad gør man så?

Med inspiration fra ecolabel har vi samlet 5 alternativer til den traditionelle gaveindpakning, som samtidig sikrer dig gaver, som er fine og unikke i sit look.

Det første råd lyder, at du skal modstå fristelsen til at få gaven pakket ind i butikken. Det er tidsbesparende, ja, men forsøg at gøre det til en vane at tage gaverne med hjem, hvor du på bæredygtig vis kan kræse lidt mere om indpakningen. Det er først og fremmest mere personligt at pakke ind selv, og så har du sikkert allerede materialer derhjemme til at pakke gaven fint ind.

Nedenfor finder du 5 alternativer til årets mest personlige og bæredygtige juleindpakning.

1. Brug magasiner og aviser

Har du et flot magasin liggende, som du ikke længere læser, eller abonnerer du på en avis, der har tjent sine dage som nyhedskilde? Så kan du nemt bruge de grafiske og unikke sider som gaveindpakning. Med lidt rød- og hvidstribet stofsnor (og måske en fin grangren eller kvist) bliver en magasinindpakket gave fin - og et julerødt silkebånd giver en flot kontrast til avispapirets grå nuancer.

2. Find stoffet frem

Skal du sikre dig en indpakningsmetode, som kan genbruges år efter år, så skal du finde tørklæder, viskestykker og stofnet frem. Og faktisk kan alle 3 stofmetoder også bruges som en del af gaven. Er din veninde lige flyttet hjemmefra, vil hun sikkert sætte pris på et ’køkkenkit’ hvor en lækker opvaskesæbe og træbørste snildt kan pakkes ind i fine, nye viskestykker. Stoffets overflade går godt til stofsnor, og skal du gøre pakken endnu finere, kan du lægge en gren eller kvist under båndet.

3. Køb julegaven i Aiayu

Køber du årets gave i Aiayu, så får du din gave indpakket efter den bæredygtige, japanske Furoshiki-tradition, hvor din gave omhyggeligt bliver svøbt i økologiske stofrester fra Aiayus bomuldsproduktion. Stofresterne kan på den måde også genbruges til at pakke andre gaver ind, når julen er slut – smart!

Aiayus hjemmeside finder du bæredygtige julegaveideer, og her kan du også få et sneak peek på den japanske indpakningsmetode.

4. Brug dine egne stofrester

Har du allerede stofrester liggende, så er julen den perfekte tid til at finde dem frem. Og hvis du i samme skab eller skuffe som stofresterne også kan finde garn og stofsnor, så sikrer du fine og personlige gaver, som vil skabe opmærksomhed under juletræet.

5. Brug genbrugt gavepapir

Det traditionelle gavepapir kommer ofte i en fin udgave med både glimmer, engle, juletræer og julehjerter på. Og hvis du allerede har fået gaver som er pakket ind i fint gavepapir, så gør det til en vane at genbruge dem. Det kan man nemlig sagtens, og mon ikke det bringer et minde eller to frem, hvis du giver en ny gave tilbage i samme gavepapir, som du modtog den i? Her kan du også sætte et godt eksempel og vise venner og familie, at gavepapir sagtens kan genbruges og på den måde blive et bæredygtigt alternativ.

God jul – og god gaveindpakning!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her