Foto: Robert Hanashiro/SIPA/Ritzau Scanpix
Kultur

4 grunde til, at Jamie Lee Curtis er internettets mest relaterbare Hollywood-stjerne lige nu

af Christoffer Mygind Juul 15/03/2023
Nej, der er ikke meget relaterbart ved at have vundet en Oscar. Alligevel bliver den kendte skuespiller lige nu hyldet flere steder på internettet for hendes ærlige interviews og smittende humør.

Filmen ‘Everything Everywhere All at Once’ blev den helt store vinder ved årets Oscars-show, der søndag fyldte både Dolby Theater og dit feed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og mens aftenen bød på flere rørende øjeblikke, er der særligt en af vinderne, som internettet ikke kan få nok af på grund af hendes autentiske jeg. Nemlig Hollywoods originale ‘Scream Queen’, Jamie Lee Curtis.

Skuespilleren, der vandt prisen som årets bedste kvindelige birolle, har nemlig gjort sig bemærket både før, under og efter showet med sjove kommentarer, ærlige meninger og skarpe bemærkninger.

Derfor har vi samlet grundene til, at hun lige nu er internettets mest relatable queen, der gang på gang formår får flere til at hylde hende for ikke at pakke tingene ind.

Hun er sine kollegaers største cheerleader
Gennem hele award-sæsonen har Jamie Lee Curtis ikke lagt skjul på, at hvordan hun har været Michelle Yeohs allerstørste fan. Selvom de to har kendt hinanden i mange år, var det først under optagelserne til ‘Everything Everywhere All at Once’, at de to knyttede et tæt bånd, og siden er de blevet bedste venner, har Michelle Yeoh fortalt.

Og Curtis' enorme entusiasme overfor sine kollegaer har været tydeligt ved flere prisuddelinger, herunder Bafta Awards, Emmy Awards og nu også The Oscars.

Særligt tydeligt var det til The Oscars, hvor Curtis’ reaktion på, at Yeoh vandt prisen 'Årets bedste kvindelige hovedrolle' sagde alt om hendes entusiasme på sine kollegers vegne og på alle måder viste, hvor stort et heppekor hun som eneperson formår at levere.

Se hendes reaktion i klippet herunder.

Hun er tidens mest ydmyg Hollywood-stjerne
Hendes anerkendelse af kollegaerne viste sig også i hendes egen takketale, som hun i stor grad brugte på at dedikere prisen til alle, hun har arbejdet sammen med. Ikke et eneste ord brugte hun på sine egne bedrifter, som hun med over 40 år i branchen ellers burde være end berettiget til at gøre. Og det er bestemt både den kollega og veninde, vi alle drømmer om.

Hun vil allerhelst tidligt i seng
I ugerne op til The Oscars 2023 har Jamie Lee Curtis ikke kun gjort sig bemærket for sine nomineringer, men også for sine interviews, hvor hun har advokeret for, at flere koncerter og sociale arrangementer burde afholdes tidligere på dagen, så flere morgenmennesker kunne være med og fordi “Mommy goes early to bed”, har hun sagt. For ingen elsker en træt queen.

Derfor valgte hun også at takke nej til det officielle middagsarrangement for årets Oscar-nominerede, fordi det først startede klokken 19.30 og maden derfor nok først ville blive serveret en time senere. Og det ville betyder en sen sengetid for stjernen, der normalt rammer hovedpuden omkring klokken 21.oo og står tidligt op. Hendes ærlighed omkring sit søvnbehov har fået flere til at grine med over skuespillerens uforbeholdne måde at repræsentere alle, der elsker at gå tidligt i seng.

Hun mener, at prisuddelingernes kategorier bør være kønsneutrale
Jamie Lee Curtis har på intet tidspunkt været bange for at dele sine politiske holdninger, og hun har før gjort det med stor indlevelse og professionalisme. Så da hun efter sin sejr ved årets Oscar-uddeling spurgte ind til de kønsopdelte kategorier, var det også tydeligt, at hun gerne så det ske, at kategorierne blev kønsneutrale.

Curtis, der selv har en transkønnet datter og blandt andet derfor er stor fortaler for LGBTQIA+-rettigheder, belyste dog også dilemmaet i, at det kan gå ud over kvinders repræsentation ved prisuddelingerne, hvis kategorierne er kønsneutrale, da mænd historisk set er blevet favoriseret i flere kategorier. 

@varietymagazine #jamieleecurtis opens up about de-gendering categories at the #oscars ♬ original sound - Variety

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-02-14/arket.png

Skjorte, Arket, 590 kr.

Køb her
/2023-02-14/corali.png

Øreringe, Corali, 2.900 kr.

Køb her
/2023-02-14/frama.png

Håndsæbe, Frama, 290 kr.

Køb her
/2023-02-14/other-stories.png

Bh, & Other Stories, 280 kr.

Køb her
/2023-02-14/ganni.jpg

Top, Ganni, 1.830 kr.

Køb her
/2023-02-14/h2o-fagerholt.jpg

Jeans, H2O Fagerholt, 1.800 kr.

Køb her
/2023-02-14/westman-atelier.png

Blush, Westman Atelier hos I Love Beauty, 380 kr.

Køb her
/2023-02-14/prada.png

Slippers, Prada, 6.500 kr.

Køb her
/2023-02-14/holzweiler.png

Blazer, Holzweiler hos Boozt, 3.400 kr.

Køb her
/2023-02-14/hay_0.png

Rispapirslampe, Hay hos Bahne, 460 kr.

Køb her
/2023-02-14/rowse.png

Serum, Rowse, 360 kr.

Køb her
/2023-02-14/loewe.jpg

Duftlys, Loewe, 620 kr.

Køb her
/2023-02-14/cos.png

Strik, Cos, 1.750 kr.

Køb her
/2023-02-14/damernes-magasin.png

Rose, Damernes Magasin, 350 kr.

Køb her
/2023-02-14/trine-tuxen.png

Keramikskål, Trine Tuxen hos Wood Wood, 2.500 kr.

Køb her