Venindebog

20 spørgsmål til Frederikke Legaard

af Katrine Kæmsgaard 15/11/2019
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi taler med herinde på ELLE-redaktionen.

Vi har været ude at tale med nogle af de skarpe kvinder, som vi beundrer herinde på redaktionen og stillet dem en række spørgsmål, så vi kunne blive endnu klogere på dem. I kender vel alle sammen venindebogen fra jeres ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi savnede den gamle bog, og derfor har vi relanceret den, givet den et nyt navn, men brugt mange af de samme spørgsmål.

Hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Mie Juel, Sophia Roe eller Emilie Liljas venindebog.

Det kan være, navnet Frederikke Legaard ikke lige siger dig noget ved første øjekast, men hvis vi siger Den store bagedyst – gør det så? Frederikke er nemlig den firedobbelte vinder af mesterbagerforklædet for sine sirlige, velsmagende og fuldstændig vanvittigt fine kager.

Lige nu er hun bosat i New York, hvor hun er kunststuderende. Til januar vender hun dog snuden mod Danmark igen, og mon ikke vi så kommer til at se meget mere til den fashionable bagedyst-deltager.

Læs med nedenfor, hvor Frederikke fortæller om sit lyserøde køkken, om sine underlige tøjkombinationer efter en tøjkrise og om alt det, hun kan proppe ned i sin grønne Louis Vuitton-taske.

Jeg hedder: Frederikke Legaard.

Kælenavn: Frede og Freggo.

Yndlingsfarve: Hmm, jeg må nok være lidt klichéagtig og sige lyserød. Jeg måtte dog ikke rigtig få lyserøde ting som barn, så glæden ved lyserød er måske kommet lidt for sent hos mig. Første gang jeg flyttede hjemmefra, malede jeg hele mit køkken lyserødt og samlede kun på lyserøde ting.

Livret: Jeg må bare være ærlig; det er nok en shawarma.

Hvis jeg kun måtte tage tre ting med på en øde ø, ville jeg medbringe: En mand, jeg potentielt kunne blive forelsket i, et køkken og mine materialer.

Den her restaurant vil jeg anbefale dig: Omar. Den ligger lige ved min lejlighed, og de laver sindssygt velsmagende og veltilberedt mad, og de har nogle af de bedste vine, jeg har fået i København.

…og hvis jeg er i udlandet, er det: I Amsterdam ville jeg tage på Toko Kok Kita - virkelig god indonesisk mad. De har et lille bord, man kan spise ved, men jeg plejer at tage det som takeaway og gå ned og spise det ved kanalerne bagved. I New York er det Roman’s i Clinton Hill. Jeg spiser der i hvert fald én gang om ugen. Hvis du tager derhen, vil jeg stærkt anbefale dig at bestille deres is. De skifter mellem saltchokoladesorbet, fennikel og mint chocolate chip. De er vanvittige. Og Spicy Village i Chinatown! Deres dumplings og Shanghai bok choy er utrolig lækre.

Mit bedste køb nogensinde: Min lejlighed i København.

Min yndlingsdrink: Enten en rigtig funky orange vin eller noget med rabarber.

Det har jeg altid i tasken: Mobil, pung, nøgler, notesbog, blyanter, tuscher, øjenbrynsgel, lavendel-håndsprit, Wintergreen-tyggegummi, hårspænder, Irmas kvædete, danskvand og kvitteringer.

Jeg bliver genert, når: Jeg er forelsket.

Mit bedste styling-tip: Når man har tøjkrise, skal man altid gå med den første mulighed, man havde i hovedet og bare stå ved den. Vi har vist alle sammen prøvet at ende med en lidt underlig tøjkombination efter en lang tøjkrise.

Bedste tv-serie: Big Little Lies, Chefs Table og The Morning Show.

All time favorite movie: The Talented Mr. Ripley. Virkelig dragende plot og så er Jude Law til at dø over.

Sådan blander jeg min slikpose: Lakridser, gerne de store fisk og abc’er, en masse surt slik, vandmelonerne og de lyserøde/lyseblå flasker.

Jeg hader, når: Folk er overfladiske.

Jeg elsker, når: Jeg får uventede gæster, at lave spontane ting, at fordybe mig i min kunst, at kunne glemme alt om tid og sted, mens jeg arbejder, og når et projekt lykkes.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Mine sorte Clarks Wallabees og min grønne Louis Vuitton-taske fra 2006.

Guilty pleasure: Fransk hotdog, vodka Redbull og alt i miniature.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her