Foto: @ amaliemoosgaard
Venindebog

20 spørgsmål til Amalie Moosgaard

af Amalie Takahashi Christiansen 20/05/2020
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Mie Juel, Sophia Roe, Emilie Lilja, Frederikke Legaard, Laura Lawaetz, Rebecca Laudrup, Cathrine Widunok Wichmand, Sille Henning, Josephine Højbjerg, Bea Fagerholt, Barbara Gullstein, Melissa Bech, Karoline Dalls og Sidsel Alling, Josephine Bredsted, Frederikke Toftsø, Oh Lands, Trine Kjær, Helene Skytte, Cecilie Ingdal, Nina Sandbech, Christel Winther, Amanda Nørgaard, Jeanette Madsen, Chloé Monchamp, Anne Johannsen, Hanna Stefansson, Karla Alajdi og Laura Lynggaards venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I dag byder vi velkommen til den yndige model Amalie Moosgaard her i venindebogen.

Amalie fik en særdeles god start på sin karriere, da hun (og hendes tvillingesøster Cecilie) debuterede på catwalken til et Prada-show ugen efter, at de startede i gymnasiet, og før de overhovedet anede, hvad Prada var!

Den unge models nordiske udseende fangede modebranchens interesse i sådan en grad, at Vogue profilerede hende i oktoberudgaven af deres magasin i 2015. Siden har Amalie været rundt omkring i verden, hvor hun har gået adskillige modeshows – blandt andet for det eksklusive high-fashion-brand Valentino - og været ansigt i Zaras kampagne.

Amalie er tydligvis en succesfuld ung dame, og derfor følger vi spændt med, når hun poster skønne selfies til ære for de 156.000 følgere på Instagram.

Når Amalie ikke valfarter rundt til resten af verden i modens tjeneste, har hun rødder i København, hvor hun i øjeblikket er på boligjagt – alt det og meget mere, kan du læse om, når hun udfylder en side i ELLEs venindebog nedenfor.

Foto: @amaliemoosgaard

Udover mit navn kalder folk mig: Når jeg rejser rundt i verden i forbindelse med mit arbejde, så er der mange spændende og komiske versioner af mit navn (den franske er uden tvivl min favorit), men venner og familie kalder mig ofte Malle eller Mal.

Alder: 20 år.

Livret: En lækker pastaret. En ostemad er dog også bare en undervurderet spise og en favorit hos mig. Generelt er brød det bedste, jeg ved.

Da jeg var lille, ville jeg være: Jeg ved stadig ikke helt, hvad jeg vil være, når jeg bliver stor…

Mit bedste køb nogensinde: Uden tvivl mine secondhand Levi's-jeans! Er så glade for dem alle! Man skal være tålmodig og prøve utallige par, hvis man skal finde de helt rigtige. Jeg har været heldig at finde mine i New York, L.A. og i genbrugsbutikker herhjemme.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Imødekommende, selvstændig og nysgerrig.

Min absolut yndlingsby er: Jeg er meget privilegeret med et job, der har ført mig til nogle skønne byer rundt omkring i verden. Favoritten må dog være Paris, men jeg har også tilbragt meget tid i NYC – og er også helt vild med at være der.

Det har jeg altid i tasken: Læbepomade fra Papaw. Uden tvivl den allerbedste læbepomade!

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg akut skulle forbi dyrlægen med mine forældres hund. Vil ikke sige, at jeg er en følsom person, men når det kommer til familiens hunde, så kan jeg virkelig hyle.

Mit næste køb er: Forhåbentlig en lejlighed haha. Jeg er på boligjagt i København og håber på, at jeg snart får heldet med mig. Mit første køb til lejligheden skal være en lampe fra Mantis.

Jeg vil gerne blive bedre til at: Løbe. Jeg har altid hadet at løbe, men jeg har sat mig for at blive bedre til det, og jeg er faktisk begyndt at nyde en løbetur. Jeg har lært mig selv, at det ikke handler om, hvor langt du løber, eller hvor god din pace er. Det er bare så skønt at komme ud i naturen og slippe af med alle tanker.

All time favorite movie: Notting Hill! Har set den pinligt mange gange.

Jeg er komplet afhængig af: Rejser og min mobil.

Det gør mig vred, når: Vi peger fingre ad hinanden. Jeg synes i stedet, vi skal være bedre til at være søde og rare ved hinanden.

Jeg er gladest, når: Jeg er omringet af skønne venner og familie.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Uden tvivl en sort blazer og mine Levi's-jeans. I hele lockdown-perioden har det dog været natbukser og min skønne Aiayu-cardigan.

Mit højeste ønske er: Lige nu er mit højeste ønske at finde det helt rigtige hjem til mig.

Guilty pleasure: Alt sødt! Især romkugler (de hedder dog trøfler, der hvor jeg kommer fra).

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her