Et vinder-køkken
Annonce

Prisuddeling i Milano: Årets vinder-køkken 2017

af Annonce 27/04/2017
Da ELLE Decoration International Design Awards blev uddelt under designugen i Milano i starten af april, modtog Dada-køkkenet ’VVD’, designet af Vincent van Duysen, prisen som Årets køkken. Og det var så absolut velfortjent, for den belgiske mesterarkitekt har tegnet et vinder-køkken, det er svært ikke at blive fascineret af.

Den belgiske arkitekt og designer, Vincent Van Duysen, er på alles læber lige nu, og det er med god grund. Han tegner huse, vi gerne vil bo i, og indretter rum, vi gerne vil opholde os i, og så vandt han tidligere på måneden en ELLE Deco-designpris for det smukke køkken, ’VVD’, som du herhjemme kan opleve i designbutikken INTERSTUDIO Home i Galleri K i København.

Vincent Van Duysen har en stilsikker tilgang til sit arbejde med design, og er æstetiker helt ud til fingerspidserne. ”For mig handler design om at koble fra i forhold til alt det hurtige, der sker i verden. Alt handler om hastighed, om det spektakulære, om effekt og gimmicks. Jeg vil gerne vise det modsatte, jeg vil berolige sanserne” siger han i det nyeste nummer af ELLE Decoration. Og netop denne stræben efter et roligt udtryk, ses tydeligt i det prisbelønnede køkken, der er tegnet for italienske Dada Kitchens.

Se også: Branchens favoritter: De italienske stormestrer

De fleste af os bruger meget tid i køkkenet, og der er derfor god grund til at indrette det med elementer, der giver en æstetisk oplevelse. Samtidig er køkkenet et arbejdsrum, og det er alfa og omega, at det også er funktionelt. Netop de to krav opfylder ’VVD’-køkkenet, hvor Vincent Van Duysen for eksempel har kombineret elegante underskabe med en massiv bordplade, han har stillet skarpt på naturlige materialer som træ, børstet stål og sten og har på intet tidspunkt gået på kompromis med køkkenets praktik. ’VVD’-køkkenet emmer med andre ord af en luksus, man godt kan sukke efter. Det er arkitekttegnet, sanseligt, funktionelt og fint.

Se også: Kom med indenfor i Københavns nye italienske interiørshop: Interstudio

Vincent Van Duysen har en lidenskab for sit fag, der tydeligt ses i hans altid gennemførte arbejde. ”Passion er vigtigt”, siger han og peger i den forbindelse blandt andet på det italienske, som han flirter en del med. I 2016 blev han udnævnt til Creative Director hos det italienske designhus Molteni Group som med Molteni&C leverer designmøbler og garderober og med Dada designkøkkener, og han arbejder generelt gerne med italienske brands. Han er optaget af italienernes flair for skønhed og bruger deres ekstravagante æstetik i kombination med sine egne, mere jordnære, flamske designaner. Og måske netop dette får et køkkendesign som ’VVD’ til at lykkes så godt.

Psst … INTERSTUDIO Home, der ligger i Galleri K i København, og er kendt for at tilbyde Københavnere og andre besøgende eksklusivt og elegant italiensk design, er herhjemme eneforhandler af køkkener fra Dada Kicthens, herunder det prisvindende køkken af Vincent Van Duysen.

Klik dig gennem galleriet nedefor og tag et smugkig på det elegante køkken.