Foto: Line Thit Klein
Shopping

Et sted at besøge: District Tonkin

af Celina Bengtsson 1/03/2016
Lod du også blikket glide et par gange ekstra hen over de fine potter fra Anne Christine Perssons hjem i det nye ELLE Decoration? Potterne har hun købt i en lille caféboutique på Frederiksberg ved navn, Ditrict Tonkin, som bestemt er et besøg værd! Læs mere om stedet lige her!

Besøg en café, hvor alt, pånær selve disken er til salg og, hvor det oser af ægte vietnamesisk stemning og æstetisk kultur.

I Ditrict Tonkin kan du opleve den cool vietnamesiske trend; concept store, som oprindeligt startede i Berlin og efterfølgende har fundet vej til København og resten af Europas storbyer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tekst: Birgitte Ellemann Höegh // Trykt i ELLE Decoration nr. 09 i 2014

Der er intet overladt til tilfældighederne i Nickie Mydung Nguyens caféboutique, District Tonkin. Alt, hvad hun har af kunst, interiør og mad på menukortet, er der en historie bag.

Det gælder også indretningen i hendes forretning, der oser af en æstetisk vietnamesisk gadestemning. Nickies sans for at flette kunst og interiørvarer ind i et cafémiljø med en poetisk og tidssvarende vibe har fået mennesker til at strømme ind ad døren på Frederikberg for enten at sætte sig ned ved et af langbordene og spise retter fra det nordvietnamesiske gadekøkken eller kigge på de mange fine varer, hvis røde tråd er, at de kommer fra Vietnam og alle sammen er håndplukket af Nickie.

Hun kom som spæd til Danmark som bådflygtning i 1981 sammen med sine forældre, der som mange andre vietnamesiske familier har drevet grillbar i Danmark.

”Det er ikke altid, man lægger ud med grillbarhistorien. Det var i Odense og tilbage i 1980erne. Men min mor er altid leveringsdygtig i et vietnamesisk ordsprog, som jeg kan bruge i hverdagen, og når hun blandt andet siger: ’man sparker ikke til den skål, man har spist af’, så minder det mig om mine forældres rødder, og at de var gode til at arbejde hårdt. Jeg har så bare, som mange andre børn af vietnamesiske bådflygtninge, haft lyst til at drømme mig væk til gamle vietnamesiske traditioner,” siger Nickie.

Nickies café ligger i forlængelse af en ny bølge af cool vietnamesiske spisesteder, caféer og restauranter, der har sin begyndelse i Berlin, når det gælder Europa.

”London har åbnet mere kitschede steder, og det er helt klart i Berlin de mere hippe, kreative steder er åbnet. Det var Monsieur Vuong i Berlin, der startede hele bølgen og åbnede et sted, hvor man sidder ved langborde og spiser sammen. Selv er jeg en nær ven af Tranmai Huy Thong, som har udarbejdet konceptet bag de tre concept stores District Mot, Chen Che og Si An i Berlin. Han kommer fra designskolen Central Saint Martins i London og sagde sit job op i modeindustrien,” fortæller Nickie.

Ideen til forretningen er tanken om at vise hendes eget lille Vietnam. ”Jeg er inspireret af kaffemiljøet, der starter klokken fire om morgenen, hvor gadelivet begynder, når de små boder åbner. Her køber man sin morgenmad og så en kop kaffe,” fortæller hun.

Den vietnamesiske kaffe, som giver gæsten et meditativt åndehul, fordi man sidder og venter fire-fem minutter på, at den drypper ned i koppen gennem en lille tragt placeret ovenpå, kan man selvfølgelig også få hos District Tonkin – ligesom te med friske skiver ingefær og citrongræs, nogle sprøde baguettes med friske krydderurter og godt krydret kød, den mest vidunderlige avokadosmoothie, hvor alene den lysegrønne farve er en fryd for øjet, samt kager og meget, meget mere. Og når man sidder dér og indtager sanseindtryk, er det nærliggende at gribe ud efter nogle af de andre varer i butikken: skodder fra gamle villaer i Hanoi i de originale jadegrønne og dueblå farver, håndlavet keramik, hvis historie går 600 år tilbage, og store hønsekurve, der kan bruges til stort set alt.

Besøg butikkens hjemmeside og læs mere lige her!

Psst... se et par billeder fra den fine, vietnamesiske caféboutique i galleriet.

Brug pilene eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her