Bæredygtigt design i København
Foto: Kristina Demant
Shop

Bæredygtigt design i København

af Katrine Damgaard 12/09/2018
Bæredygtighed er blevet et tema, vi alle er nødt til at forholde os til – også når vi indretter – og netop det gør de to cool ildsjæle, der står bag designbutikken Yume. ELLE Decoration har mødt Marie Engberg og Anja Holm til en snak om, hvorfor bæredygtighed er nødt til at være nemt, og fundet vores favoritter i butikken.
Klimaforandringerne er en realitet, og vi må hver især gøre os umage for at træffe valg, der skåner miljøet – også når vi vælger møbler, maling og tekstiler til vores bolig. Heldigvis findes der rig mulighed for at indrette sig bæredygtigt. Det viser Marie Engberg og Anja Holm, der står bag designbutikken Yume. Her samler de det bedste og smukkeste interiør, der er skabt efter alle kunstens regler om klimavenlighed og social ansvarlighed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor har I skabt designuniverset Yume? ”Bæredygtige designbrands har tidligere været svære at finde og få adgang til. Det ville vi gerne lave om på, for bæredygtighed er nødt til at være nemt, hvis det skal gøre en forskel. Se bare, hvor nemt det er blevet at købe økologisk mad. Økologi ville nok ikke være nær så udbredt, hvis man skulle rejse land og rige rundt for at finde det.”
Foto: Julie Bjarnhoff
Hvordan opstod idéen? ”Idéen opstod, da jeg (Marie, red.) flyttede i et ældre hus og skulle indrette mine rammer på ny. Jeg ville omgive mig med lækkert design, som var lavet under ordentlige forhold, men jeg endte med at bruge 30 timer på at finde en enkelt lampe, der opfyldte de to kriterier. Når det tager så lang tid at finde en enkelt ting, er det jo klart, at mange vælger den nemme løsning. Jeg blev også selv fristet. Jeg har to små børn, og jeg har slet ikke tid til at researche i mange timer. Men vi er nødt til at gøre op med den tankegang, hvor vi køber uden at tænke over, hvordan produkterne er lavet – også når det kommer til vores hjem.” Butikkens sortiment sælges både i den fysiske butik i Nordhavn og online, og de fysiske rammer bruger Anja og Marie også til events, som da de tidligere i år husede fotoudstillingen Transformation af Plan BØRNEfonden og fotograf Signe Vilstrup om unge kvinders barske skæbner i Kenyas slum. Læs også: Designers Remix tager et vigtigt skridt til fordel for bæredygtighed Med indretningen af butikken viser Anja og Marie, at det faktisk er muligt at indrette smukt og helt igennem bæredygtigt. Disken er lavet af genbrugte yoghurtbægre, malingen på væggene er miljøvenlig, udstillingsbordene er genbrug, al belysning er LED, og både poser og labels er af genanvendte materialer. ”Vi har spændt ben for os selv med høje krav, fordi mange af tingene ikke er til at opstøve. På den måde kan bæredygtighed være virkelig besværligt og tidskrævende. Og det leder tilbage til, at der er behov for en platform som os, der gør det nemt.” Læs også: Her er de seks bæredygtige brands, du skal kende lige nu ELLE Decoration har valgt otte favoritter fra Yume, der vil gøre vores hjem mere bæredygtigt. Psst… læs meget mere om bæredygtig indretning i det nye ELLE Decoration, hvor vi udfolder tidens uundgåelige tema.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her