@Juliefagerholt
Interview

Designer Julie Fagerholt:”Sommer i Danmark er lig med fordybelse og tid til at gøre alt det, man drømmer om at have tid til i hverdagen”

af Katrine Fromberg Kiehn 2/07/2019
For designer Julie Fagerholt rimer sommer på ro og afslapning - og allerhelst i hendes sommerhus på Fyn. Her går tiden med alt det, der ikke er tid til i en travl hverdag: lange middage med venner, udflugter i det danske sommerland og en slukket telefon. Læs med her, og lad dig inspirere af Julie Fagerholts sommerplaner. Husk også, at du kan møde hende i det nye ELLE Decoration, hvor hun er aktuel i et stort interview.

Hvordan ændrer din indretning sig, når sommeren er over os?

For at skabe sommerstemning i vores lejlighed indretter jeg gerne med friske grønne grene og oliventræer. Til terrassen har jeg nogle sommermøbler, jeg hvert år finder frem og indretter med. Jeg kan godt lide, når det føles som om, at ude og inde flyder sammen, så for mig er det bare et plus, at terrassen indrettes, så den føles lidt som en stue om sommeren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når man bor i byen, som vi gør, tror jeg på, at det er vigtigt at få skabt sig nogle små åndehuller, hvor man kan nyde årstiderne til fulde. Det er det skønneste at kunne sidde under åben himmel og nyde solen og byens summen med en kop the.

Det er ikke kun vores lejlighed, der gøres sommerklar, det samme gælder vores sommerhus. Et hus, der har stået stille over vinteren, skal lige ind under huden igen. Jeg skal igennem det hele og lukke det op og indrette mig på ny. Det kan være alt fra at flytte om på både møbler og billeder eller en mindre detalje, som at jeg i år har fået etableret udendørs brus. Hvert år har jeg behov for at finde tilbage til stedet på ny, for at jeg kan lande helt rigtigt.
Når jeg tager afsted fra København mod sommerhuset, sørger jeg altid for at tage nogle ting med, så jeg kan skabe nyt liv i huset. Det kan være en ny yndlingssæbe, jeg vil bruge hele sommeren, en ny karaffel, jeg glædes ved. Op mod sommerferien hygger jeg mig med at gå og planlægge og samle sammen – det er den perfekte ferieopvarmning for mig.

Læs også: Nyt ELLE Decoration på gaden nu

Hvilke planer har du for sommeren?

Sommeren starter med et smut til det sydfranske, hvor vi holder til i Biarritz. Efter lidt ferie her står den på ren afslapning i Danmark. Det bedste jeg ved om sommeren er at tage den helt med ro, og det gøres bedst i vores sommerhus ved Falsled på Fyn. Vi har så mange gode traditioner så at bruge sommeren her, er noget vi ser frem til hvert år.
Min familie og jeg er nogle rigtige mad-mennesker, så vi glæder os altid til de fjordrejer vi skal pille, de jordbær vi skal plukke og de nye kartofler og asparges, der skal handles ved de mange små hyggelige boder langs landevejene. Alt sammen ting, man sætter ekstra stor pris på, fordi man kun kan få dem om sommeren.

Ud over dase-dage i sommerhuset, skal tiden også gå med udflugter i sommerlandet. Vi skal altid et smut til Ærø og besøge min venindes lille hotelperle The Monica. Ikke nok med at Ærø er skøn i sig selv, så har Monika, der har stedet, formået at skabe et lille univers, der er helt sit eget.

@Juliefagerholt

Har du et yndlings-sommereksil?

I bund og grund siger det mig ikke det helt store at rejse om sommeren. Jeg vil meget hellere gemme rejserne til februar, hvor der kan være så trist og gråt herhjemme. Selvom man ikke er garanteret sol og varme i Danmark, er der masser at tage sig til.
Mit yndlingssted er uden tvivl vores sommerhus på Fyn. Her trækker vi stikket fuldstændigt. Det ligger nærmest helt ud til vandkanten - en smule isoleret fra alt andet. Jeg kalder det ’Det lille hus på Prærien’, da det lidt er den stemning man kommer i, når man er der. Det er back to basic og nemme smarte løsninger, er der ikke mange af.
Det er kontrasten til hverdagen og det hurtige liv i byen, der gør det så skønt at bruge sommeren netop der. At tingene tager tid. Sommer i Danmark er lig med fordybelse og tid til at gøre alt det, man drømmer om at have tid til i hverdagen. Have lange aftener med venner og familie, have tid til at bage, lave marmelade, tid til at køre til små specialbutikker og tage ud og udforske sit land.

Hvad gør dette sted så skønt?

Roen og havet. At lave ingenting og have tiden til det. Jeg elsker, at her er fredeligt og stille. Det er som om tiden står stille, når vi er der. Dagene sker bare. Jeg kigger ikke på uret, følger lyset og tager alt i et andet tempo end normalt.
At blive tvunget til at komme ned i gear er noget af det bedste – også selvom det næsten kan være angstprovokerende. Vi ror tit en tur i kajak rundt om de små øer, der ligger ud for Falsled, og i starten kan jeg huske, at jeg var ved at gå helt i panik, fordi jeg ikke kunne have min telefon med. Nu er det jo det fedeste og noget helt særligt. Indimellem skal man tvinges til det, før man kan finde ud af at være et hundrede procent i det.

Hvor henter du inspiration i løbet af din sommer?

I løbet af sommeren elsker jeg at besøge Faaborg-museet. Det er et meget smukt museum, som jeg klart kan anbefale at tage forbi, hvis man er på de kanter. Museet ligger i den gamle del af Faaborg, som er en tidslomme, der på fineste vis har stået stille. Indimellem går der et par år mellem jeg besøger museet, men når jeg så kommer igen, ser jeg alt med nye øjne end for bare to år siden. Derudover inspirerer det mig også at tage ud i sommerlandet og besøge små keramikere og gå på jagt efter unika-skatte.

Husk, at du kan læse et stort interview med Julie fagerholt i det nye ELLE Decoration. Her fortæller hun om, hvordan hun som datter af arkitekt Nils Fagerholt er flasket op med at forholde sig til æstetik, og hvordan hun sidenhen har brugt den ballast til at gå sine egne veje som designer.
Du finder det nye ELLE Decoration sammen med juli-nummeret af ELLE!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her