Foto: Privat
Interview

Stephanie og Kristoffer fra Nybyggerne: "Sådan laver du vores vinderbadeværelse"

af Line Lei Mohrsen Jensen 14/10/2020
Hvis du (heller) ikke kan få nok af boliginspiration, så ved du helt sikkert, at der er kommet en ny sæson af Nybyggerne på TV 2. Den 14. oktober 2020 rullede sæsonens tredje afsnit over skærmen, og her skulle deltagerne dyste om, hvem der kunne skabe det flotteste badeværelse. ELLE har taget en snak med aftenens vinderpar, Stephanie og Kristoffer.

Du har nok allerede hørt om det populære boligprogram, Nybyggerne, hvor man følger fire par, som hver især kæmper om at indrette og bygge deres drømmehus. I år bliver programmet sendt for sjette gang, og dette års kreative deltagere er allerede i fuld sving.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Onsdag den 14. oktober 2020 blev det tredje afsnit af Nybyggerne sendt, og i aftenens badeværelsesdyst løb det unge par, Stephanie og Kristoffer, afsted med en velfortjent sejr. Parret vandt nemlig ikke kun æren for det flotteste badeværelse - men dommerne udnævnte det også som det allerflotteste badeværelse i hele Nybyggernes historie.

Stephanie og Kristoffer har allerede taget programmet med storm, og det er ikke første gang, at parret vinder en titel for det flotteste rum. I sæsonens første afsnit kunne parret nemlig også skrive deres navne på, som vindere af soveværelset.

Stephanie og Kristoffer som er inspireret herskabsstilen og gamle badehoteller valgte at kreere et helt unikt badeværelse, som i den grad havde vinderpotentiale. Badeværelset er kendetegnet ved dets enkelte stil og med enestående detaljer som sorte lister samt store, smukke marmorfliser.

Men hvad har parret egentlig gjort sig af overvejelser, inden de påbegyndte arbejdet, og hvad er deres bedste tip, hvis man ønsker at gøre dem kunsten efter? Læs med herunder, hvor nybyggerparret, Stephanie og Kristoffer, besvarer en række spørgsmål til ELLE.

Hvad gjorde I jer af tanker, inden I påbegyndte indretningen og arbejdet på badeværelset?

”Vi vidste fra start, at vi ville lave et rum, som skulle give en ”wow” -oplevelse og gerne måtte overraske lidt. Vi ønskede ikke, at vores badeværelse skulle være så praktisk og kedeligt, som det kan være, og vi var derfor enige om, at listerne fra de andre rum skulle gå igen - men i en ny og forenklet form. Badeværelset skulle derfor have rene linjer, og listerne skulle fremhæves. Vi var desuden klar over, at badeværelset var et teknisk svært rum, så inden vi startede, brugte Kristoffer lang tid på at undersøge, hvordan man lægger klinker korrekt, så vi ikke kunne fejle på det punkt. Her var YouTube virkelig vores ven!”

Hvilken stemning skulle badeværelset give?

Vores badeværelse skulle være et rum, som man har lyst til at opholde sig i, og så skulle det være smukt. Det tog os derfor lang tid at vælge vægfarven, da vi var klar over, at sorte lister kunne virke en anelse køligt. Valget faldt derfor på en varm, lys beige, da farven lyser rummet op og samtidig sikrer en rolig stemning. Badeværelset skulle altså være et sted, hvor man har lyst til at stå og tage dejlige, varme bade længe."

Hvor finder I jeres boliginspiration?

”Vi finder begge inspiration i stemningsfyldte rum, og det kan være alt fra rum i film og serier som bl.a. Badehotellet til rum på restauranter, kroer og andre steder, som vi besøger. Jeg (Stephanie) bliver særligt inspireret af den gamle, herskabelige stil, og når vi bliver inspireret af noget, taler vi om, hvilke elementer, som påvirker rummet. Vi går altså ikke på museer for at finde inspiration, men besøger i stedet smukke rum i gamle restauranter og hoteller rundt omkring.”

Læs også: Kom indenfor hos Frederikke Toftsø

Hvad har inspireret jer til lige netop dette badeværelse?

”Ideen med vores badeværelse og de sorte lister startede ved en By Lassen Kubus-lysestage, da vi synes, der er noget enormt smukt og tilfredsstillende ved de sorte, skarpe linjer. Vi tænkte derfor, at det måtte være noget, som man kunne tilføre et rum, uden at det krævede det helt store. Vi søgte inspiration og fandt inspirerende billeder, som vi sammensatte og overførte til vores eget. Badeværelsesklinkerne fandt vi ved et tilfælde, men vi vidste dog, at vi ville have store klinker, så gulvets udtryk kunne gå ud i ét. Marmorklinkerne var den eneste mulighed, og vi valgte derfor at kaste os ud i det og lægge dem selv. Og det endte jo med, at være de helt rette klinker til vores badeværelse!”

Hvad er jeres bedste tip til, hvordan man kan gøre jer kunsten efter og skabe et badeværelse a la jeres?

”Det vigtigste element er enkelthed, da de sorte lister tager meget fokus. Opbevaringen skal derfor tænkes ind i indretningen eller gemmes et andet sted. Vi vil råde jer til, at vælge en rolig farve til væggene, og så skal man ellers bare give den gas med lister i alle hjørner og kanter af rummet. På vores badeværelse er de sorte, men de kan helt sikkert også laves i andre farver. Man skal endelig bare kopiere, og bruge vores badeværelse som inspiration, hvis man har lyst til at få et lignende i sit hjem.”

Hvordan skaber man en rød tråd i indretningen?

”Vi er begge inspireret af den herskabelige stil og har et ret godt øje for det. Vi havde lovet os selv, inden optagelserne på Nybyggervej startede, at uanset hvad der skete undervejs, så skulle vi være tro mod os selv og vores stil hele vejen igennem. Vi har derfor lagt vægt på, at vi skal kunne se os selv i alle rum, og har undervejs afstemt indretningen med hinanden. På denne måde har vi skabt en rød tråd i vores hus, og vi er enormt stolte af det, vi er kommet i mål med, rent stilmæssigt. Det vigtigste for os er derfor, at være tro mod sig selv og kende sin stil, uanset hvad andre mener.”

Hvad er jeres bedste råd, hvis man skal kaste sig over et nyt gør-det-selv-projekt i hjemmet?

”Lad være med at gabe over for stor en opgave. Lav en tegning over hvordan rummet skal se ud, og forventningsafstem inden I starter. På den måde ved man, hvad der skal købes, og det er dermed nemmere at starte, fordi man ved, hvor man vil hen. Gør-det-selv-projektet behøver slet ikke være så kompliceret at lave. Tænk gerne lidt ud over det sædvanlige og søg inspiration i billeder, du finder på nettet eller i fjernsynet.”

Hvis du vil have mere inspiration til dit næste boligprojekt, kan du følge Stephanie på Instagram HER og Kristoffer HER.

Psst! Du kan se det tredje afsnit af Nybyggerne på TV 2 Play HER.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her