Foto: Blonde Inc.
Annonce

På besøg hos Hanni Gohrs hjemmekontor

AF ELLE Native - Annonce for Velux 13/04/2022
Det er ingen hemmelighed, at vi hos ELLE er vilde med Hanni Gohr og hendes dragende kunstneriske væsen, både som model og som collage-kunstner. I et nyt samarbejde mellem VELUX og ferm LIVING, besøger vi Hanni Gohrs hjemmekontor og får et indblik i hendes indretning og betydningen af dette i hendes hverdag, hvor æstetik og funktionalitet går hånd i hånd.

Det er de seneste år blevet mere acceptabelt at arbejde hjemme, på godt og på ondt. På den gode side, har det lært os en masse om, hvordan vi kan digitalisere møder og arbejde uden forstyrrelser fra kollegaer. På den anden side skal hjemmearbejdspladsen være indrettet til at kunne arbejde i længere tid ad gangen, og dette stiller krav til både lys, indretning og ikke mindst selvdisciplin. Men en ting er dog sikkert, hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive, og da få har så tjekket og indbydende en hjemmearbejdsplads som Hanni Gohr har vi mødt hende til en snak om 'det effektive rum'.

Foto: Blonde Inc.
Hanni Gohr er model og collage-kunstner. I en hverdag som selvstændig, har hun brug for at arbejde i rolige og trygge, men samtidig inspirerende og ikke mindst lyse rum.

Hvordan vil du beskrive dit hjemmekontor med 3 ord?

Harmonisk, lyst og mit. Fik jeg sagt mit? At det er mit helt eget space betyder virkelig alt for mig.

Hvad betyder belysning i dit hjem og når du arbejder?

Belysningen er utrolig vigtig, at der er dagslys, når jeg sidder på ved mit skrivebord og arbejder. Og lige meget om det er sommer- eller vintertid, så har jeg altid et stort behov for at kunne se himlen, at kunne høre regnen på vinduet eller få solen i øjnene i en kort pause. En fornemmelse af udenfor, mens jeg er indenfor, giver det mening?

Foto: Blonde Inc.

Hvad betyder indretningen for din effektivitet på dit hjemmekontor?

Jeg arbejder generelt bedst hjemmefra, og det gør jeg, fordi jeg har valgt indretningen ned til mindste detalje med udgangspunkt i, at mit kontor skal være rummeligt og inspirerende. Æstetikken betyder desuden meget for min ro når jeg arbejder, og det at jeg selv har valgt alle elementer i min indretning gør, at jeg ikke mister fokus. Man kan sige at indretningen skaber et tryghedselement, som gør at jeg er mere effektiv.

At mit skrivebord er placeret lige ved mit vindue er fuldstændig strategisk planlagt

Foto: Blonde Inc.
Som collage-kunstner er det vigtigt at lyset er naturligt, så farverne kan ses klart. Herudover skal lyset være skarpt, da en stor del af tiden bruges på udklip.

Betyder lyset noget for dit niveau af kreativitet?

At mit skrivebord er placeret lige ved mit vindue er fuldstændig strategisk planlagt. Dagslys har en kæmpe betydning på mit humør, og min kreativitet boostes af lys. Jeg elsker naturen, og jeg har et grundlæggende behov for at være tæt på naturen hele tiden.

Hvor ofte lufter du ud på dit hjemmekontor og i løbet af en arbejdsdag, har du rutiner for dette?

Jeg kan ikke så godt lide faste rytmer og rutiner, men jeg laver dog altid en kande grøn te om morgenen, og lufter ud som det første på kontoret.

Jeg er lystbetonet, og så mærker jeg efter og lader den friske luft komme ind efter behov i løbet af dagen. Om sommeren ELSKER jeg, når vinduet er åbent døgnet rundt, altså alt efter hvad det danske sommervejr nu tillader.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på hjemmekontoret?

Der er dage, hvor jeg sidder fra morgen til aften. Det kan være alt fra at svare på min e-mail og lave regnskab til kreative processer, hvor skrivebordet er fyldt med udklip, sakse og limstifter. Men der er også dage, hvor jeg har møder ude, men hvor jeg altid kan vende tilbage og starte, hvor jeg sluttede. Frihed og tryghed er min rettesnor i mit arbejdsliv.

VELUX & ferm LIVING

Working From Home-kampagnen, som VELUX & ferm LIVING-samarbejdet er en del af, handler om hvordan dit hjemmekontor bliver transformeret fra ’godt’ til ’endnu bedre’ gennem indretningen af møbler samt dagslys. Den mest centrale rolle af naturligt lys i forhold til din indretning sikrer, at du ikke skal gå på kompromis med produktivitet, koncentration og kreativitet på dit hjemmekontor.

De sidste 80 år har VELUX Group arbejdet for at skabe et bedre boligmiljø for mennesker rundt om i verden ved at bruge dagslys og frisk luft. Deres produkter sørger for et sundt indendørsklima. For arbejde og læring. For leg og nydelse.

Fra ferm LIVINGs base i København arbejder de med kunsthåndværkere over hele verden og kombinerer deres skandinaviske tankegang med globale teknikker og traditioner. Deres kollektioner er defineret af bløde former, rige teksturer og særlige detaljer, så du kan skabe stemninger med et strejf af det uventede. De skaber kollektioner af møbler, tilbehør og belysning, så du kan skabe et rum, hvor du føler dig tilpas.