Foto: Marie Louise Munkegaard
Bolig

Kom indenfor i Cecilie Ingdals julebolig: "Jeg pynter op med pynt, der har været i familien i årevis - og med nye fund, jeg gør mig hvert år"

af Nikita Hoffmann Andersen 14/12/2022
10 måneder om året er chefredaktør Cecilie Ingdals bolig overvejende creme, beige og lys grå, fordi de neutrale nuancer giver hende en særlig ro. Men med julen flytter farver, dims og dut ind i den stringente villa på Frederiksberg.

“Vi havde brug for luftforandring og at komme ned i jordhøjde,” siger chefredaktør på dansk ELLE, Cecilie Ingdal, om, hvorfor hun for to år siden flyttede fra den loftslejlighed i Inde By, der havde dannet rammerne om hendes hjem i mere end 15 år, og ind i villaen på Frederiksberg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun syntes, hun havde besteget trapperne til femte sal med et barn og en hund længe nok, og så fandt hun et hus, hun forelskede sig i på stedet. Det var, som Cecilie Ingdal beskriver det: “I virkelig god stand. Også æstetisk”. Det eneste, hun gjorde ved det, da hun flyttede ind med sin 9-årige datter, Edith, var at male. Væggene skulle nemlig ikke være hvide, som de stod, men heller ikke i farver.

Den opgave løste File under Pop, der har fundet farver til hele huset. Her er generelt indrettet i en neutral farvepalette, der domineres af nuancer af grå, creme og beige, men med taktile overflader i materialer som marmor, træ, tweed og uld. “Jeg bor ret rent og uden for mange forstyrrelser, fordi jeg godt kan lide, at mit hjem er et roligt helle. Her er der ikke så meget, jeg skal tage stilling til, og jeg rammes af en ro, når jeg træder ind,” fortæller Cecilie Ingdal.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Cecilie Ingdal er vild med Helle Høgsbro Krags finurlige julepynt. Hun købte for år tilbage en gigantisk, guldsløjfe, som hendes søster sidenhen lånte, og da den ikke er kommet retur endnu, er den i år blevet erstattet med en ny version i sølv, som hænger fra bogreolen. På gulvet et stort stenfad fyldt med julekugler, som hun har samlet gennem årene hos Studio Oliver Gustav.

Politistationen i juleklær’

Villaen, der i gamle dage var en politistation, skifter dog udtryk, når julen nærmer sig. “I december … ej … fra november må der gerne ske lidt mere,” fortæller Cecilie Ingdal, der i sin omgangskreds er kendt som den (måske) største juleelsker.

I det øjeblik, Radio Soft begynder at spille julemusik, må P1 se sig slået, og Chris Raes “Driving Home for Christmas” er favoritten. “Det er en særlig tid, hvor der bare skal hygges”, siger Cecilie Ingdal. Det hele må gerne blive lidt mere rodet, fortættet og charmerende. Lysene tændes, og julepynten hænges op. Og den kommer ikke ned lige foreløbig.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Juletræet, som Cecilie i år har investeret i, er fra Studio Oliver Gustav. Over Camaleonda-sofaen hænger et værk fra Curtis Jere købt hos The Apartment. Porcelænsdyret er skabt af Maria Rubinke, mens tæppet er fra Cappelendimyr og de lange luftige gardiner fra &Drape. Hans Wegners Flaglinestol bliver flittigt brugt af både mor og datter, når der skal læses.

Cecilie Ingdal

HVEM

Cecilie Ingdal er chef-redaktør for ELLE Danmark og ansvarshavende mediechef for Vi Unge.

HVAD

Villa på Frederiksberg på 194 kvm fra 1870.

Pynt fra nær og fjern

Cecilie Ingdal skyder på, at halvdelen af hendes loft er fyldt med julepynt. Siden hun var barn, har hendes forældre samlet på det, og familien, der udover Cecilie tæller fem andre søskende, købte altid pynt med hjem fra rejser. “Jeg pynter dels op med pynt, der har været i familien i årevis, og dels med nye fund, som jeg gør mig hver år,” fortæller Cecilie Ingdal, der særligt fremhæver Leif Sigersen, Studio Oliver Gustav, Helle Høgsbro Krag og Cecilie Rudolph som sine yndlingsjulepyntsdesignere.

“Her bliver ikke fyldt med røde kravlenisser, men jeg elsker det søde, finurlige pynt, og at skrue op for det grønne i form af gran, grene, blomster og selvfølgelig juletræet, der kommer ind en uge før jul og står indtil januar,” siger Cecilie Ingdal, der aldrig har faste pladser til julepyntet, men dimser det på nye pladser hvert år.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Julepynten har ikke faste pladser, men bliver placeret på ny hvert år. Derfor får det også brugsspor og patina, som f.eks. ses på den lyserøde kugle, Cecilie købte på et marked for år tilbage, som har fået et hul. Det er en del af charmen, mener hun.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Hestene er fra Leif Sigersen.

For en juleelsker som Cecilie Ingdal er december travl. Hun laver adventskalender til sin mor, søster og datters farmor. Edith på 9 år får gaver i sokken. “Hun tror jo ikke på julemanden længere, men i december vil hun godt tro på, at han kommer forbi.

Foto: Marie Louise Munkegaard

På træterrassen bag huset har Leif Sigersen skabt en oase omkring et langbord med blomster og træer i krukker. I december sørger glasdøren for at den ophængte lyskæde kaster hygge og julestemning ind i køkkenet. Træskamlerne er fra Skagerak, mens vasen på køkkenbordet er fra Tage Andersen

Cecilies juletraditioner tæller desuden julestue hos Studio Oliver Gustav, hvor hun i år har investeret i sølvtræet, der pynter ved siden af camaleonda-sofaen, markedet i hendes nye lokalmiljø på Værnedamsvej, samt julebanko, -bagning og -oppyntning hos hendes forældre, hvor alle søskende kommer hjem. Og her er vel at mærke ikke tale om at slå den slags sammen på én dag. “Vi taler om det samme hvert år: Pynten fra rejserne, min fars skrabelodder som bankogaver og en mandel til alle børnene juleaften. Så er det jul,” fortæller Cecilie Ingdal. 

Foto: Marie Louise Munkegaard

Arje Griegst for Royal Copenhagen-fadet fyldes med godter fra Summerbird.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Bænken i køkkenalrummet, der er husets samlingspunkt, er fra Ilse Crawford og er købt hos The Apartment. På ryglænet hænges delikate grankogler, mens skålen fra Studio Oliver Gustav fyldes med julekugler samlet gennem årene.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Den lilla syspole har Leif Sigersen skabt, mens ‘papir-bambien’ er fra Boho Habits.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Englen i vindueskarmen har Cecilie Ingdals 9-årige datter, Edith, lavet, da hun var tre, og det er det eneste julepynt, der står fremme hele året rundt.

“Her bliver ikke fyldt med røde kravlenisser, men jeg elsker det søde, finurlige pynt, og at skrue op for det grønne i form af gran, grene og blomster"

Foto: Marie Louise Munkegaard

Julepynten blender ind med Cecilie Ingdals anden store passion: mode, tasker, sko og smykker. Den lille sorte paillettaske er datteren Ediths, mens den lyserøde er fra Cecilie Bahnsen.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Kransen fra Studie Oliver Gustav er købt for fem år siden og kommer frem hvert år. Æskerne er en del af Cecilies faste indretning, men stables lidt ekstra op mod jul for at give lidt ekstra gavestemning.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Cecilie Ingdals modeinteresse afsløres for alvor i walk in-skabet, hvor stiletter fra yndlingsmærkerne som Chanel, Prada og Manolo Blahnik står side om side. Smykkeæskerne i velour er fra Sophie Bille Brahe.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Over det grønne marmorbord fra Marbera Studio hænger julestjernen, der juleaften pryder toppen af træet. På bordet står en oversized ‘kagedåse’ fra Ruby Atelier.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Gelænderet til trappen, der leder op til husets førstesal, er iklædt grønne nuancer i form af guirlanden af gran og løv skabt af Leif Sigersen.

Foto: Marie Louise Munkegaard

På badeværelset hænger Gubis ‘F. A. 33’-spejl sammen med et enkelt stykke julepynt.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her