Interiør
Foto: Marie Louise Munkegaard
Bolig

Kom indenfor i Caroline Corinths sommerhus: "Der er mange følelser forbundet med det her sted"

Af Julie Moestrup 21/08/2023
Parret Caroline Corinth og Simon Lennet har fået deres drømmesommerhus i Kikhavn. Her får både kunst, gennemtænkt design og minderne lov at fylde i fritidshjemmet, der også bærer en helt speciel hyldest til Carolines afdøde mor.

Caroline Corinth har et helt særligt forhold til det gamle fiskerleje, Kikhavn, i Nordsjælland. Det er her, hun igennem hele sin barndom og ungdom har holdt sommerferier og weekender sammen med sin mor. Det er her, hendes bedsteforældre har sommerhus. Og det er her, Caroline Corinth første gang mødte Simon Lennet, som hun i dag er gift med, og sammen har de sønnen Carl på to år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her bor

  • Caroline Corinth og Simon Lennet og deres søn, Carl, på to år.
  • Caroline er model og Simon Lennet er restauratør og natklubejer.
  • Medejer af Søpavillionen og hotel Marqi i Portugal.

”Simons far og hans kone var en del af vores nære vennekreds i Kikhavn, hvor de også har sommerhus. Og Simon kom herop i sommerferierne for at surfe og hygge sig. Han er 12 år ældre end mig, så dengang var han ’storebroren’ ved voksenbordet.”

Foto: Marie Louise Munkegaard
Bordet er designet og håndlavet af snedker Christian Laccoppidan. Stole er fra Frama og Skagerak. Lampen i rispapir er fra Hay. På væggen en serie værker af Finn Nauer og ved siden af pejsen to skitser af Viktor Henderson.

I dag har de været sammen i ti år, og nu er den fælles drøm om at få sommerhus – endda på en perfekt adresse i Kikhavn – gået i opfyldelse.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Sommerhuset er fuld af smukke detaljer som de tynde brædder fra Superwood, der er brugt som facadebeklædning. Foldedørene i stuen og soveværelset er fra Swedoor. Terrassemøblerne er fra Skagerak, Simons japanske Yakitori Grill (th.) er fra Beau Marché og sommerhusets vinduer er malet med ’Smokey Sage’ fra Dyrup.

”Da jeg var barn, gik min mor og jeg ofte aftentur op og ned ad Lokkebakke. Og jeg kan huske, at vi skrev et brev om, at vi gerne ville købe et af husene på vejen, og lagde det i postkassen. Hun drømte virkelig om at få sit eget sommerhus her,” fortæller Caroline Corinth, der mistede sin mor, Mette, i februar 2020. Hun døde af kræft, kun 53 år gammel.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Køkkenet er fra Ikea med fronter i birkefinér, som Simon og Caroline selv har bejdset. Bordpladen af stål er bestilt igennem en smed og bøjlegreb fra Genbyg. Bambusgardin fra Stilleben og reol i stål fra Hay.

”Simon og jeg var slet ikke været i tvivl om, at arven efter min mor skulle bruges på et sommerhus i Kikhavn. Det er her, hun har haft så mange lykkelige stunder.”

Foto: Marie Louise Munkegaard
Håndlavet bænk med masser opbevaringsplads. Og stribet stof fra Tapet-Cafe.

Det nybyggede sommerhus ligger på en grund for enden af vejen ud til en mark med køer og 50 meter fra vandet. Og i haven har Caroline plantet en mindelund med frugttræer og syrener.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Kaffekopper fra keramiker Inge Vincents og stålkanden er et arvestykke fra Carolines mor.

”Vi kalder den Mettelund, og den er meget betydningsfuld. For mig er haven her og sommerhuset en måde at få full circle, noget varigt, der er med til at binde Carl og hans mormor sammen. Der er mange følelser forbundet med det her sted.”

Foto: Marie Louise Munkegaard

Sammen med arkitekten, Lasse Johannesen, har Caroline og Simon tegnet sommerhuset. Med Carolines håndværkskyndige onkel, der også har hus i Kikhavn, med på sidelinjen.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Antikt vægtæppe fra Daisy and Beulah. Sommerhuset gardiner er fra H&M Home og Ellos. Sommerhusets døre og karme er håndavede af Christian Laccoppidan. Gulvene fra Dinesen er i asketræ.

”Vi besluttede at tegne et hyggeligt nordisk bjælkehus tilført japansk minimalisme og i bæredygtige materialer. Valget faldt på producenten Superwood og brædder i fyrretræ. Og farven bliver kun smukkere med årene.”

Caroline Corinth glæder sig til at tilføre mere levet liv til matriklen. Hun har lige plantet tre store blåregn og en hortensia, der skal kravle op ad huset.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Sofa i rattan som er med helt tilbage fra Carolines barndomsværelse. Værker af Frederik Næblerød og Viktor Henderson.

De 120 kvadratmeter er indrettet med arvestykker, genbrugsfund og dansk design. På væggene hænger dansk samtidskunst og – når der ikke lige er besøg fra ELLE – er Carls legetøj all over. Der er rod i køkkenet. Og anmeldt såvel som uanmeldt besøg af familie og venner er en ”selvsagt glæde”. Sådan ser det perfekte sommerhusliv ud for Caroline og Simon.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Sofaen og den grønne Muller van Severen-lampe er arvestykker fra Carolines mor.

”Det er vidunderligt at få besøg eller besøge min mormor på 81 og morfar på 80, der på et stenkast herfra. Det er en nem måde at være sammen på. Alt foregår i et plan. Carl vælter rundt på sit løbehjul i stuen eller graver i jorden ude i haven. Og der sker bare noget mentalt, når byen bliver udskiftet med landet. Computeren er længere væk – og naturen, familie og venner meget tættere på,” siger Caroline Corinth, der elsker at få gæster til overnatning.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Bænk fra Skagerak og værk af Bjørn Magnusson. Inger Christensens ’Sommerfugledalen’ har Caroline fået af en veninde. ”Den læser jeg igen og igen.”

”Vi har et gæsteværelse og anneks. Men jeg er ret sikker på, at vi kommer til at lave knopskydninger i fremtiden. Og de må gerne have forskellige udtryk. Det er kun charmerende,” siger Caroline om planerne for den 1200 kvadratmeter store grund.

Det er et år siden, at sommerhuset på Lokkebakke stod færdigt. Men som det er med byggeprojekter, er der fortsat en del uafsluttede sager, der venter på at blive færdiggjort.

Foto: Marie Louise Munkegaard
Sengetæppet er et loppefund og gave fra en veninde. Lampe af Ingo Maurer, værk af Albert Mertz og glasgreb af Nina Nørgaard. Lampe fra Bestlite og bambusstol er arvestykker fra Carolines mor.

”Men nu er vi flyttet ind. For vi skal plante, bade, lege og spise grillet fisk og drikke hvidvin med vores venner denne sommer i Kikhavn. Og jeg håber egentlig ikke, at vi nogensinde bliver færdige med at være færdige i det her sommerhus. Bortset lige fra kloakering og blomsterhav.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her