Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling
Bolig

Kom indenfor hos Maiken Winther: “Det er super, at en lampe kan lyse, men det vigtigste er, at den tilføjer noget til rummet”

Af Missu Schneidermann 20/03/2023
For Maiken Winther er funkis-huset i Virum hendes private helle, hvor hun omgiver sig med nuancer, der skaber harmoni, og interiør i en palet af creme, beige, softice og fløde. Altsammen i en stil, hun selv kalder blød minimalisme.

Da Maiken Winther i april forrige år så den lange kø til fremvisningen af funkis-rækkehuset i Virum, var hun tæt på at vende om. Hun orkede ikke at blive skuffet. Det var langt fra første gang, Maiken Winther stod foran et hus, hun gerne ville bo i. Men omsider blev det hendes tur til at vinde i boliglotteriet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

“Da jeg kom ind i huset, var jeg slet ikke i tvivl. Rumfordelingen, de buede lofter og detaljer på overetagen. Det smukke ovenlys og det store ekstra værelse i kælderen med plads til familien. Det her skulle være vores hjem. Jeg har altid været fascineret af de blændende hvide firkantede huse med fladt tag, der har adresse i Risskov uden for Århus, hvor jeg voksede op,” siger Maiken Winther om husets funkis-stil med rene linjer, stramme, geometriske former kombineret med bløde buer, rundede lofter og et varmt trægulv. “Det er minimalistiske og enkle rammer, jeg kan trække vejret i. Lysindfald er enormt vigtigt for mig, og lyset her i huset er magisk, også fordi her i modsætning til alle de andre huse, vi så på, ikke er skrå vægge. Her er udgang til have og dermed store terrassedøre på begge sider af stuen, hvilket gør, at lyset strømmer ind.”

HVEM

Maiken Winther, Senior Visuel Identity Manager hos børnelivsstilsbrandet LIEWOOD. Bor sammen med sin forlovede Carlos Costa, som er Product Manager, og Carlos’ søn Oscar på 8 år. HVOR Funkis-rækkehus på 120 kvm fra 1937 i Virum.

BLØD MINIMALISME
Maiken Winther har valgt at indrette huset i lyse farver. For hende skal rammerne være enkle og rolige, stringente og minimalistiske, men på samme tid bløde. “Jeg er gået efter at skabe en atmosfære, der indbyder til stille dage. Selv i de mørkeste måneder skal her føles lyst, rart og rummeligt. Derfor er jeg ekstra glad for vores kælder med en milliard skabe, hvor vi kan gemme alle vores praktiske og ikke-æstetiske dimser.” Til stue, repos og trappeopgang har Maiken Winther valgt en klassisk hvid i ultra mat, som står flot til de sorte detaljer i huset. Spisestue og køkken er malet i en sart gul, soveværelset i en varm grålig hvid.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Trappeopgangen i funkis-rækkehuset er malet i klassisk hvid i ultra mat, som står flot til det sorte gelænder.

“Vi har valgt at male vægge og lofter i samme nuance for at skabe ro og sammenhæng, og den harmoni har vi også prioriteret i interiøret, hvor min favoritpalet er creme, champignon, beige, sart gul, lys varm grå og sprød hvid, softice og fløde. Altså en behersket farvepalet blandet med naturlige materialer,” forklarer Maiken Winther, for hvem æstetik er vigtigere end funktionalitet: “super, at en lampe kan lyse, men det vigtigste er, at den tilføjer noget til rummet”, som hun formulerer det. Og præcis som hun gemmer de ikke-æstetiske ting væk i kælderen, gemmer hun tv’et i stuen bag et stort gardin, som kun bliver trukket fra, når skærmen er tændt. Gardinerne er ikke kun en æstetisk løsning på en praktisk udfordring, Maiken Winther synes også, de pynter og forbedrer akustikken i et rum.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Maiken Winther bruger i de mørke måneder mest tid i den lysegule sofa fra Hay, som hun synes bringer lidt solskin ind. Gardinerne er lavet af Durup ud fra inspirationsbilleder fra en rejse, og ud over at være dekorative skjuler de tv’et på væggen. Sofaborde fra Skagerak, scent diffuser fra Studio Pneuma og kop fra Moheim.

TIDLØS KVALITET
Det er ikke kun det lyse, æstetiske og harmoniske, der løber som en rød tråd gennem boligen. Kvalitet og tekstur er andre nøgleord, ligesom Maiken Winther går efter ting, som for hende er tidløse. Som den gule sofa, hun elsker, fordi den er særlig og har den effekt, at det føles, som om solen altid skinner lidt, selv i gråvejr. I det hele taget investerer hun helst i særlige ting.

“Jeg er ekstra glad for små ting, der ikke findes tusind af – som unikaværkerne af Klara Lilja og Fie Paarup. Det kan også ting, jeg falder over på rejser eller i naturen; sten, skaller og tørrede dimser, der er særligt smukke.”

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Materialer og teksturer er vigtige for Maiken Winther. Her på spisebordet, som et par gange om ugen fungerer som hjemmearbejdsplads.

Inspirationen henter hun i interiørmagasiner. Desuden spenderer hun en god del af sin tid på Instagram.

“I kraft af mit job, hvor jeg arbejder med indretning, styling og visuel identitet, scroller og bladrer jeg mange timer om dagen. Men jeg samler selvfølgelig også ideer op på rejser. Vores lange gardiner er inspireret af en tur til Portugal, hvor jeg boede på det smukkeste hotel og tog tusind billeder af gardinerne. Da vi overtog huset, hjalp Durup med at genskabe looket.”

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Hjørne i stuen: Poul Kjærholm-stol og lampe af Inga Sempé for Wästberg.

CREMEFARVET KNUS
Inden Maiken Winther flyttede til Virum, boede hun i byen, og derfor har hendes hverdag også forandret sig en del. Hun er mere hjemme nu, end da hun havde travlt med at besøge nye spisesteder, kaffebarer og butikker. Et par dage om ugen arbejder hun hjemme og har ro til fordybelse. På den måde er hjemmet i Virum også i langt højere grad blevet et privat helle – end lejligheden i byen var det: “Men jeg bliver så glad, når vi endelig får inviteret gæster, og jeg elsker selvsagt at dække et smukt bord og servere på alle mine smukke skåle og tallerkener,” siger Maiken Winther, som holder af at lave mad i timevis – og nu har de endelig har et køkken, hvor der er plads til, at både hun og hendes kæreste kan gøre det sammen.

“Og så har vi fået plads til overnattende gæster, hvilket er vidunderligt. Så behøver ingen at tænke på at skulle hjem; man kan bare trille i seng, når klokken bliver mange.”

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Æstetikken kommer først, også i køkkenet. Skærebrætter fra Hay og Kristina Dam, citruspresser fra Chevalier, stor skål med citroner fra Lov i Listed. Saltkarret og den lille skål med citrus er egne kreationer. Maikens kæreste er fransk/portugisisk, og de slæber altid god olie med hjem fra rejser.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Maiken Winther er lykkelig for at have fået et køkken, der er stort nok til, at både hun og hendes kæreste kan lave mad samtidig. Køkkenet er et gammelt HTH Køkken, som hun drømmer om at give nye låger eller male. Taburetter fra Artek, keramikskål købt i Portugal, magasinholder fra Skagerak. Konkylieskålen er Arje Griegst for Royal Copenhagen, billede fra Le Saint Jacques, som er et af favoritspisestederne, i ramme fra Stilleben. Lampen over køkkenbordet er fra Anour.

Favoritstedet i boligen er soveværelset, fordi det har det smukkeste lys. Her har hun valgt samme nuance på vægge, lofter og skabsfronter, og hun har valgt tekstiler i samme nuancer.

“Det er som et stort blødt cremefarvet knus at træde ind i det rum. Det bedste er weekendmorgener i sengen med terrassedøren på klem og kaffe i hånden.”

I de kolde og mørke måneder opholder Maiken Winther sig mest i sofaen i stuen ved pejsen.

“Jeg var ikke vild med den, da vi købte huset, og gik straks i gang med at overveje, hvad vi kunne bruge pladsen til, når den blev fjernet. Nu elsker jeg den. Den er magisk og meditativ at kigge på. Og så varmer den hele huset op på en helt fantastisk måde. Den lugter lidt af spejder, og det er ikke super. Men den er det værd.”

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Soveværelset er, ifølge Maiken Winther selv, som at træde ind i et cremefarvet knus. Sengetæppe fra Hay, stol i hjørnet af Jean Prouvé, knagerække fra Kristina Dam, pyjamas fra Tekla. Rispapirlampen i loftet er Akari af Isamu Noguchi, gardiner fra Durup. Gulvtæppe med sol-mønster fra Beau Marché.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Ren æstetik på badeværelset. Håndklæder fra Tekla, kurve fra Lillerød, vase fra Lov i Listed. Sæbe og håndcreme fra Frama.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Beauty-favoritter: Glas-asiet fra Nina Nørgaard, ansigtsbørste fra Karmameju, scent diffuser fra Studio Pneuma (med duften Drying Oak, fyrretræ, cypress, birk og eg), Honey Body Oil og ansigtsolie fra NaturligOlie. Byredos ‘Pulp’-parfumen har Maiken Winther brugt i snart 20 år.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Lyset strømmer ind i soveværelset. Taburet fra Artek, lampe af Signe Hytte for Mazo, bordspejl i vindueskarmen fra Studio Pepe for Menu. Vasketøjskurv i flet fra Lillerød.

Foto: Marie Louise Munkegaard Styling: Sidsel Alling

Muslingeskal fundet på loppemarked med smykker fra Sara Jin Mi, bl.a. Maikens forlovelsesring. Den enkle M-kæde har hun fået af Louis Vuitton for mange år siden.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her