Foto: Gyrithe Lemche
Mit Univers

Kom indenfor hos Jeanette Madsen

af Rebecca Laudrup 16/06/2020
Personlig stil er mere end bare dit look. Alt, hvad du omgiver dig med – fra beauty til bøger – viser, hvem du er. Og for Jeanette Madsen er det vintagefund, lækre sko og magasiner fra hele verden.

// Denne artikel blev første gang bragt i ELLEs februarnummer 2020 //

Jeanette Madsen har over 200.000 følgere på Instagram, men er meget mere end den influencer og stylist, som mange henter inspiration hos.

I 2018 valgte hun sammen med veninden og arbejdskollegaen Thora Valdimars at gå sammen med modehuset Birger Christensen og skabe modebrandet Rotate, som i den grad forstår at have masser af finurlighed og kant.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Noget, som Jeanette også selv stræber efter, for i hendes eget hjem må nyt design og vintage gerne blandes, hvilket også afspejler stilen i hendes klædeskab.

”Jeg er highstreet og blander det med dyrere items og vintagefund. Jeg går i vintagebutikker, når jeg er ude at rejse. Jeg har lige været i Tokyo og blev svært begejstret for en butik, der hedder Vintage Qoo Tokyo. Jeg shopper ikke vintage via Instagram, for jeg kan godt lide at gå ind i en butik, hvor jeg skal lede. Jeg synes, at det er sjovere at gå på jagt – også selv om det kræver god tid og fordybelse.”

Hvad bliver der så købt mest af? ”Sko,” svarer Jeanette og smiler. ”Sko er så vigtig en ting for mig, for du har dem på hver dag, og de definerer ikke kun hele outfittet, men også staturen og silhuetten.”

Hun har et skab med de smukkeste sko i alle former, farver og højder, som i den grad ville gøre enhver Carrie Bradshaw-fan misundelig, men hun tænker alligevel over de ting, hun investerer i. ”Alt er vendt og drejet. Når jeg køber noget, skal det helst kunne passe og matche med det, jeg allerede har i forvejen. For jeg går ind for, at du skal kunne bruge en ting flere gange, når der er blevet brugt mange penge på den.”

Beautyrutiner og en tur på Hôtel Costes

Ja, farverne i hjemmet og i klædeskabet udtrykker en god blanding af elegance og humor, og på badeværelset står alle beautyprodukterne tæt pakket, for med en travl kalender, hvor modeugerne består af aftaler fra morgen til aften, og hvor destinationerne både er i København, Paris, London og Milano, er det godt med rutiner.

”Jeg har en fast beautyrutine, og den tager tid, for der er mange cremer, der skal på og renses af. Jeg ved ikke, hvor stor en forskel det gør, men jeg føler mig bedre tilpas. Og jeg ville aldrig nogensinde gå i seng uden at rense mit ansigt,” fortæller hun.

Yndlingsduften minder hende om dengang, hun var i Paris, ikke for at være med til modeugen, men for at tilbringe tid med sin mand. ”Min yndlingsduft er Atelier Rebul. Den duft minder mig bare så meget om Hôtel Costes. Inden vi fik børn, inviterede Christian mig som en overraskelse til Paris på min fødselsdag, hvor vi boede på hotellet. Der var masser af forskellige følelser med dengang; vi var forelskede, det var første gang, vi var i Paris sammen, og så duftede der så fantastisk. Alt var bare godt.”

Atlas-bogen, der minder om barndommen

Jeanette fortæller, at familietid er enormt vigtigt for hende, og timerne med børnene efter skoletid bliver prioriteret højere end at ligge og læse bøger. Men det betyder ikke, at hjemmet ikke er fyldt godt op med diverse litteratur. Og på hver en hylde eller bag sofaen gemmer der sig stakke af smukke magasiner, som er købt rundtomkring i verden, og massevis af plader, som der lyttes til på en fin pladespiller.

”Det er min mands magasiner. Han er fotograf, så jeg har været så privilegeret, at han køber magasinerne, og så kan jeg få lov til at læse dem bagefter. Mit yndlingsmagasin er Love Magasin. Det er så fint. Bøgerne herhjemme er en blanding af gaver og nogle, vi har købt forskellige steder. Jeg syntes som barn, at noget af det hyggeligste, min mor og far havde stående, var leksikonerne, men de er ikke sådan til at opstøve længere, og så fylder de en del. I stedet har jeg fået Politikens Verdens Atlas af mine forældre, da vi rejser så meget.”

Jeanette peger op på hylden, hvor bogen står sammen med en coffee-table book om Paris. Og der står så også pladespilleren. Den har Jeanette givet sin mand i fødselsdagsgave.

”Vi har haft flere, men vi opgraderer dem med tiden. Christians far havde en stor pladesamling, som vi fik lov til at få en del af. Vi lytter til dem hver dag. Det er ret hyggeligt,” afslutter hun.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her