Kom indenfor hos Amy Powney
Foto: Nick Pendville
Mit univers

Kom indenfor hos Amy Powney

af Rose Maria Boelsmand 25/02/2021
Personlig stil er mere end bare dit look. Alt, hvad du omgiver dig med, fra bøger til beauty, viser, hvem du er. For designer Amy Powney er det lyse, rene linjer og bløde tekstiler.

// Denne artikel blev første gang bragt i ELLEs januarnummer 2021 //

Da designer Amy Powney og hendes mand overtog deres hus for fem et halvt år siden, var det i dårlig stand. Det var derfor beliggenheden, de først faldt for. ”Huset har udsigt over det lokale William Morris-galleri og den tilstødende park, og da vi så det, vidste vi, at det var her, vi for alvor kunne skabe et hjem,” siger Amy Powney, der er ejer af brandet Mother of Pearl. Området hedder Walthamstow. Forstaden ligger nordøst for London og er som en lille enklave af nærvær, blot 12 km fra hovedstadens overvældende kaos. ”Det er det første hjem, jeg har delt med min mand, og det er her, vi har skabt vores familie. Desuden har området en helt særlig stemning og et fællesskab, som man ellers ikke finder i en storby som London.” Der er flere unge familier, der er flyttet til området fra de mere hippe og centralt beliggende bydele som Shoreditch og Hackney, fordi boligpriserne er mere overkommelige i Walthamstow, som også er det ideelle sted for børn. ”Parken, som vi bor lige ved siden af, har et fantastisk leben af folk, der kommer derhen med deres hunde, og børn, der leger. Jeg har fået så mange nye venner, særligt i nedlukningsperioden, og det har virkelig været et lyspunkt i en ellers mørk tid,” fortæller Amy Powney.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lyst og gennemrenoveret

Parret begyndte deres husrenovation med at åbne køkkenet mod det store, lyse rum i forbindelse med stuen. Gulvene er slebet ned til de originale brædder, alle døre er skiftet ud med nye, speciallavede eksemplarer, og soveværelse og badeværelse er ligeledes komplet renoverede. ”Faktisk er der meget lidt tilbage af det originale hus,” siger Amy Powney. Den gennemgående stil i alle rum er karakteriseret af rene linjer, rolige og lyse nuancer og masser af plads. ”Jeg forsøger at holde mit hjem så ryddeligt, minimalistisk og neutralt som muligt. For mig er et ordentligt hjem nemlig direkte overførligt til et ordentligt sind. Jeg kan simpelthen ikke koncentrere mig, hvis det roder omkring mig, når min hjerne samtidig flyder over med kreative ideer og uendelige to do-lister,” forklarer hun. Hun foretrækker at indrette sig uden stærke farver, så hun på den måde kan holde udtrykket mere tidløst og bæredygtigt, da de rene linjer ikke kræver udskiftning i nær så høj grad som farverige og mere trendbaserede objekter. ”Jeg synes faktisk også, at det er sværere at indrette med farver, og folk, der formår det, har et stort talent. Jeg beundrer en farverig indretning, men personligt er jeg mere til det neutrale.” Selv om Amy Powney er født og opvokset i England, er hendes indretningsstil påfaldende skandinavisk. ”Min personlighed er britisk, men min stil minder mere om jeres (skandinavisk, red.). Men jeg elsker også den traditionelle engelske stil med simple linjer og underspillede feminine detaljer fra den edwardianske periode, så den har jeg prøvet at bevare lidt af.” Læs også: Kom indenfor hos Sophia Roe

Et hjemligt hjem

Selv om Amy elsker de helt enkle og underspillede linjer, der er gennemgående for alle rum, forsøger hun at skabe varme med indslag af bløde materialer og varmt træ. ”Jeg elsker minimalisme, men kun til en grad, hvor det ikke kommer til at ligne et moderne kunstgalleri,” siger hun. Følelsen, hun selv får, når hun kommer hjem, beskriver hun som en slags lettelse og fornemmelsen af sikkerhed og velbefindende. ”Jeg voksede op i en husvogn, som hverken havde vand eller elektricitet indlagt, så jeg længtes efter et rigtigt hjemligt hjem som dette, da jeg var yngre. Jeg arbejdede ekstremt hårdt igennem mine 20’ere for at spare op til udbetalingen på et hus. Nu har jeg huset og min familie, og det er alt, hvad jeg nogensinde har ønsket mig,” siger Amy Powney.
Det nye, lyse badeværelse med det store, fritstående badekar er hendes private oase og hendes favoritsted i hjemmet. ”Der sker mange ting hjemme hos os med en baby, husdyr og hjemmemøder, så det bedste, jeg ved, er at lukke døren og tage et bad. Det er mit ’stille-sted’, og jeg holder det altid ordentligt, så det oser af en fredfyldt og rolig atmosfære.” Ligesom alle andre har hun virkelig oplevet sit hjem indefra det forgangne år – ikke kun grundet den globale lockdown, men også i forbindelse med sin barsel med sønnen Niamh. ”Faktisk har det at få en familie kun givet mig endnu mere lyst til at være hjemme hele tiden,” fortæller hun. Hun har indrettet et studie i havestuen, hun kan arbejde fra med Mother of Pearl. ”På den måde er jeg aldrig langt hjemmefra, selv når jeg er på arbejde,” siger Amy. Hun inviterer også ofte kolleger hjem, ligesom parret også godt kan lide at invitere venner og familie. ”Vi drømmer om at sætte loftet i stand og indrette to gæsteværelser, og vi håber på, at det vil gøre, at vores familie har lyst til at komme oftere, når huset indbyder til, at de kan blive,” forklarer hun. Lige nu består hjemmet, ud over det åbne køkken og stuen, af to soveværelser; et til de voksne og et børneværelse samt udestuen, der er omdannet til arbejdsstudie. Læs også: Highstreet-mærket Mango lancerer deres første Homeware-kollektion

Kunst, inspiration og fremtid

Over sofaen hænger et kunsttryk af kunstneren Matt Collishaw. ”Jeg elsker kunst, men kun når det vækker noget i mig både på et visuelt og et filosofisk plan. Jeg synes, at moderne kunst, der ikke besidder et klart budskab, er kedeligt,” siger Amy Powney. Der er også modereferencer at spore i hjemmet. Fra samples af tekstiler og nye styles, der ofte ligger fremme, til indrammede stregtegninger. ”Min modebaggrund ses også i min passion for metervarer; fra vores sengetæppe til puder, plaider, gardiner … jeg elsker linned!” Ud over moden finder Amy inspiration i de miljøer og på de sites, hun færdes – lige fra rejser til Pinterest. ”Vores sofa er fra &Tradition. Vi holdt vores præsentation i deres London-showroom under London Fashion Week, og jeg faldt med det samme for den,” fortæller hun. Det kreative miljø, hun færdes i, gælder også hendes private omgangskreds. ”En af vores venner har en butik, der hedder A New Tribe, hvor jeg finder mange af vores nips. En anden ven laver snedkerkøkkener og har lavet vores køkken specielt til huset her. Desuden kender jeg flere lokale kunstnere, som jeg køber kunst af. De fleste har jeg mødt på universitetet og gennem den kreative branche, vi er en del af, og det er så fascinerende, hvordan vi kan blive ved med at inspirere hinanden.” Læs også: 10 spots, der sikrer dig det perfekte instagrambillede Se Amys hjem i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her