Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Annonce

ELLE Decoration besøger interiørfotografen Line Thit Klein

af annonce 30/05/2018
I samarbejde med Fredericia har ELLE Decoration besøgt den danske interiørfotograf Line Thit Klein i hendes hjem på Frederiksberg og set, hvordan hun har indrettet sig personligt og skandinavisk med designikonet Trinidad: en stol skabt af Nanna Ditzel.

De gamle villaer på Frederiksberg rummer mange historier, og huset, som den danske interiørfotograf Line Thit Klein bor i med sin familie er ingen undtagelse. Huset er oprindeligt et gammelt børnehjemfra 1895, og derfor føler Line, at er helt rigtigt, at det netop er her hun bor med sin mand og sine tre børn – for det betyder, at der den dag i dag næsten er ligeså mange børn og et lige så stort liv i huset, som dengang det fungerede som børnehjem.

I dag fremstår huset dog med alle de moderne indretningsløsninger, der passer til en storfamilie anno 2018. Rummene er åbnet op, og hjertet i huset er et stort, åbent køkken-allerum med snedkermøbler, og der er omkring det store, massive langbord at familien tilbringer det meste af deres tid sammen, og gerne i selskab med familiens venner, legekammerater og dem der ellers kommer forbi til mad, kaffe eller et glas vin. Man er ikke i tvivl om, at der er plads til alle i familiens køkken, og at det er et rum der er indrettet for at blive brugt og omfavne en med god stemning.

Modsat den typiske, sort-hvide og nedtonede skandinaviske indretningsstil, har Line Thit Klein fokuseret på samspillet mellem naturlige og rustikke materialer. Køkkenet er er massivt snedkerkøkken i mørkt træ, væggene er støvede grønne – men der er sikkert kun et spørgsmål om ganske kort tid før den farve skifter igen, ifølge Line.

På væggen i det store, lyse rum hænger et maleri af danske Cathrine Raben-Davidsen og i vitrineskabet, der rummer et helt bibliotek af kogebøger om alt fra nordisk mad til italienske delikatesser og sæsonens salater (som Line selv har skudt mange af billederne til) findes også finurlige små objekter med masser af sjæl: Eksempelvis en unik keramiksamling, der er gået i arv i Lines familie, hvor bedstefaderen var keramiker. På toppen af vitrineskabet står desuden en skøn teaterrekvisit – et pariserhjul i gips, som Line også har fået gennem sin familie, der har relationer til de skrå brædder.

Læs også: ELLE Decoration besøger interiørbloggeren Cate St. Hill

Med andre ord: alt i huset har en funktion eller en historie, der er med at give hjemmet sjæl og karakter og den umiddelbare fornemmelse af velkommenhed. Og det er også vigtigt for Line, at denne følelse også gør sig gældende for de møbler, hun har indrettet sit hjem med.

Hun fortæller, at hun er meget inspireret af spillet mellem farver og naturlige materialer som varm grå, læder, mørkt træ og marmor, og at særligt det mørke træ er med til at give rummet varme. Hun siger, at det er vigtigt for hende at have det rart når hun er hjemme, og at det er den guideline familien har holdt sig til, da de indrettede sig: Når man træder ind skal det ikke blo se pænt ud - det skal føles rart og hjemligt og alle skal føle sig velkomne og tilpas.

Den varme fornemmelse var også udslagsgivende i valget af Trinidad-stolen, der står omkring familiens spisebord, hvor familien samles hver dag.

”Jeg kan særligt godt lide Nanna Ditzels stol, fordi den for det første er utrolig behagelig. Det er en meget rar stol at sidde i, for det er næsten som om, den omfavner en, når man læner sig tilbage i den,” siger Line Thit Klein.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan Line Thit Klein har indrettet sig med Trinidadstolen i sit hjem på Frederiksberg.

Nanna Ditzel var inspireret af husfacaderne på den caribiske ø Trinidad, da hun fik ideen til stolens form. Det var måden, facaderne fangede og reflekterede lys og skygge, der fik den danske møbelkunstner til at ønske at genskabe samme effekt i en stol. Det har resulteret i et banebrydende design med det perforerede rygstygstykke, der i dag kaster smukke, dekorative skygger på Line Thit Kleins stuegulv, og som fascinerer interiørfotografen.

Jeg er vild med at rygstykket er buet, og at det er perforreret, hvilket giver stolen en helt særlig lethed,” siger Line Thit Klein.

Læs også: ELLE Decoration besøger interiørbloggeren Pella Hedeby

I dag, mere end 25 år efter at stolen blev lanceret første gang, har Trinidadstolen opnået status som en moderne designklassiker, der har sat nye standarder for udformningen af skalstole i træ. Før Trinidad var det nemlig ikke lykkedes at lave udskæringer i skallen af det formbøjede træ – men det ændrede Nanna Ditzel på. Trinidadstolen er i produktion hos Fredericia, der nu introducerer Nanna Ditzels post-moderne klassiker i tre nye udgaver; røget, grå og lysegrå eg, der fremhæver materialets naturlige skønhed. Derudover fås Trinidad i 5 andre træsorter, seks farver og seks stålrammevariationer. Med andre ord er der ingen grænser for det personlige udtryk, der kan fremskabes i Trinidadstolen, så den bliver en naturlig del af en personlig indretning – hvad enten man holder den røde tråd i indretningen med en gennemgående gråtoneskala eller er til mere finurlige fortolkninger.