Annonce

ELLE Decoration besøger interiørbloggeren Pella Hedeby

af annonce 22/02/2018
I samarbejde med Fredericia har ELLE Decoration besøgt den svenske interiørblogger Pella Hedeby i hendes hjem i den svenske skærgård og set, hvordan hun har indrettet sig personligt med designikonet Trinidad: en stol skabt af Nanna Ditzel.

Man skal ikke langt uden for det pulserende centrale Stockholm, før stilheden sænker sig og naturen tager over. Her er kornmarker, klippefremspring, knudrede troldetræer og typiske svensk-røde træhuse altdominerende, mens storbyens larm synes at tilhøre en anden tid.

Roen og naturen er også et bærende element hos den svenske interiør-blogger Pella Hedeby, der har indrettet sig klassisk svensk og minimalistisk blot 40 minutter fra Stockholm City.

Pella, der ud over at drive sin egen blog og Instagram også laver indretningsløsninger for andre og skriver for svensk ELLE Decoration, trives i et univers, der er præget af lyse og naturlige materialer, med plads til omskiftelighed og ikke mindst som har yndlingsfarven grå som en gennemgående tråd i indretningen.

Hun fortæller, at naturen, som hun bor midt i, er hendes primære inspirationskilde, når hun indretter et rum, men at hun også finder inspiration i de danske designklassikere, især grundet deres tidløshed og det sublime håndværk.

Netop derfor har Trinidadstolen fået en essentiel placering i det rum, Pella opholder sig mest i, nemlig husets anneks, som er indrettet som studio og arbejdsværelse. Trinidadstolen, der er designet i 1993 af Danmarks ukronede dronning af design Nanna Ditzel, forener med sit dragende bøjede rygstykke i træ alt det, der opsummerer Pellas stil: Det minimalistiske, organiske, tidløse og ikke mindst den underspillede grå farve, der tillader træets struktur og naturlige åre at changere lige under farvefladen.

”Jeg kan huske første gang jeg så Trinidadstolen,” fortæller Pella Hedeby. ”Rygstykket var i mørkt træ, så man kunne fornemme træstrukturen, og det var så smukt. Det var som en fjer eller vifte, og jeg synes stadig, at det er en af de mest betagende ting, jeg nogensinde har set.”

I videoen nedenfor kan du se, hvordan Pella Hedeby har indrettet sig med Trinidadstolen i sit hjem uden for Stockholm.

Nanna Ditzel var inspireret af husfacaderne på den caribiske ø Trinidad, da hun fik ideen til stolens form. Det var måden, facaderne fangede og reflekterede lys og skygge, der fik den danske møbelkunstner til at ønske at genskabe samme effekt i en stol.

I dag, mere end 25 år efter at stolen blev lanceret første gang, har Trinidadstolen opnået status som en moderne designklassiker, der har sat nye standarder for udformningen af skalstole i træ. Før Trinidad var det nemlig ikke lykkedes at lave udskæringer i skallen af det formbøjede træ – men det ændrede Nanna Ditzel på. Trinidadstolen er i produktion hos Fredericia, der nu introducerer Nanna Ditzels post-moderne klassiker i tre nye udgaver; røget, grå og lysegrå eg, der fremhæver materialets naturlige skønhed. Derudover fås Trinidad i 5 andre træsorter, seks farver og seks stålrammevariationer. Med andre ord er der ingen grænser for det personlige udtryk, der kan fremskabes i Trinidadstolen, så den bliver en naturlig del af en personlig indretning – hvad enten man holder den røde tråd i indretningen med en gennemgående gråtoneskala eller er til mere finurlige fortolkninger.

Læs mere om Trinidadstolen og Fredericia her.