Foto: PR
Annonce

Alt du skal vide om at købe moderne kunst på auktion

Af ELLE Native - Annonce for Bruun Rasmussen 24/05/2022
Hvordan kommer du i gang med at købe kunst? Og hvordan finder du frem til din personlige kunst-stil? Vi har mødt Emma Elisabeth Bjørløw Møller, som er kunsthistoriker og ekspert hos Bruun Rasmussen i moderne kunst til en snak omkring, hvordan hun kom ind i kunstbranchen, og hvor man starter som privat kunstsamler.

Hvornår begyndte du at interessere dig for kunst?

Jeg er opvokset i et hjem, hvor æstetik, kunst og design har fyldt meget, så jeg tror på sin vis altid, at det har været en del af mit liv. Når jeg tænker tilbage, har jeg på et eller andet plan altid beskæftiget mig med æstetiske objekter. Da jeg var yngre, troede jeg, at jeg ville arbejde professionelt med design. Jeg endte så på kunsthistoriestudiet ved lidt af et tilfælde, men er nu ikke i tvivl om, at det var den helt rigtige hylde for mig.

For mig er kunst og æstetik ikke blot et arbejde, men det er blevet en måde at tilgå verden på. Det er svært at slippe, når man først har åbnet op for og beskæftiget sig med kunstens rolle, både den æstetiske såvel som historiske.

Foto: PR
Emma Elisabeth Bjørløw Møller, 27 år. Uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet. Ekspert hos Bruun Rasmussens afdeling for moderne kunst.

Når du køber kunst, skal du først og fremmest købe med følelserne. Det skal vigtigst af alt have en sanselig indvirkning på dig.

Hvorfor skal man investere i kunst?

Det primære ved kunsten skal ikke være tanken om, hvorvidt det er en god investering.

Når du køber kunst, skal du først og fremmest købe med følelserne. Det skal vigtigst af alt have en sanselig indvirkning på dig. Du skal købe kunst fordi det rører dig, har og giver dig en æstetisk oplevelse. Ikke fordi du blot vil opnå et økonomisk afkast. For at hjælpe dette på vej, er det altid en god idé at du sætter dig godt ind i selve værket, såvel som kunsternes virke og karriere. Har du dette i baghovedet, tror jeg at du har investeret klogt. Så er det er selvfølgelig altid dejligt, hvis det på sigt viser sig at kunsten også var en god økonomisk investering.

Kan du give et godt tip til, hvordan man finder frem til sin personlige kunst-stil?

Gør dig bevidst om og klogere på, hvad du godt kan lide. Orienter dig på instagram, i fagbøger og magasiner. Hertil er det vigtigt at se kunst ofte og lade dig inspirere af verden omkring dig. Gå på udstillinger, på museer og gallerier, og tag på eftersyn i auktionshusene.

Det er ofte i mødet med kunsten at du oplever, hvad der virker på dig som beskuer, og det kan du så tage med næste gang, du skal købe kunst. Personligt er jeg glad for mange forskellige kunstgenrer, medier og materialer og forsøger at orientere mig bredt.

Din samling af værker kan sagtens være skabt af forskellige kunstnere, i forskellige perioder og i forskellige medier og alligevel tale og virke på nogle spændende måder i et rum. For mig bliver det at bo med kunst ofte interessant, hvis du ikke helliger dig én stilart, men i stedet mikser forskellige stile og medier, der på hver sin måde taler til dig.

Kast dig ud i det, vær modig og personlig i dine valg, så kan det ikke gå galt!

Se med i galleriet, hvor Emma guider til 3 elementer, du skal have øje for, når du byder på kunstværker på auktion.

Bruun Rasmussen afholder netauktioner og sælger mere end 1.000 emner fordelt på de forskellige kategorier, ugentligt. Det er en god ide, hvis du allerede på forhånd ved, hvad du er på udkig efter, så du hurtigt kan slå til, når dit emne kommer på bud.

Det er fast hver uge, hvilke kategorier der bliver solgt på bestemte dage, som du kan se her.

Mandage: Ældre malerier, møbler og varia

Tirsdage: Moderne kunst og design

Onsdage: Smykker og armbåndsure

Det, der bliver solgt på netauktion, er blevet vurderet af en ekspert, så du kan være sikker på at pris og kvalitet hænger sammen. Du bør besigtige varen i havnen og falder det alligevel ikke i din smag kan du fortryde dit køb indenfor 14 dage som nethandler, når man byder på netauktion.

Alle emner der er på auktion kan ses i havnen – Sundkrogsgade 30, 2150 Nordhavn

BRUUN RASMUSSEN

Med et bredt sortiment inden for kunst, design, interiør, smykker og ure har Bruun Rasmussen skabt det bedste udgangspunkt for at gøre et godt køb på en netauktion.

Prisniveauet spænder bredt, så alle kan være med, det er let at få et præcist indtryk af, hvad du byder på, for hver genstand er nøje vurderet af nogle af landets førende eksperter. På hjemmesiden kan du oprette en søgeagent og modtage en notifikation, hvis der er en særlig kunstner eller genstand, du er på udkig efter, ligesom du kan hjerte-markere emner, du vil holde øje med og følge på auktionen.

Læg dit næste bud på bruun-rasmussen.dk