Model 10 transkønnede modeller, som du skal kende

Foto: IMaxtree

Modeindustrien ser meget anderledes ud, end den gjorde for 60 år siden, hvor transkønnede April Ashley blev populær og sucessfuld model - alt imens hun holdte på en hemmelighed.

Helt tilbage fra 1960'erne har der gået mange transkønnede modeller på catwalken, som er blevet nødsaget til at holde deres transition hemmelig for at blive hyret. Tidligere har flere modeller inklusiv April Ashley oplevet at blive afsløret af venner eller bekendte og derefter fuldstændig udstødt af modebranchen på trods af deres tidligere sucess. 

Men i dag begynder branchen heldigvis langsomt at vise mere og mere diversitet - også når det kommer til kønsidentitet. Nu søger flere og flere store og inflydelsesrige brands aktivt transkønnede modeller, som åbent og stolt står ved deres transition.

Læs også: Andreja Pejić er den første transkønnede model til at skrive kontrakt med Ford Models

År 2019 blev året hvor nogle af modeverdenens storfavoritter som Chanel og Victoria's Secret udnævnte transkønnede modeller, som nogle af deres største ansigter uadtil.

Et betydningsfuldt og vigtig skridt for de store brands - men en endnu større sejr for modellerne, som hver især har kæmpet deres egen kamp for at nå frem i modeindustrien - og nu kæmper den for alle andre.

Læs også: Victoria's Secret hyrer sin første transkønnede model - mød hende her

I galleriet herunder kan du læse om 10 transkønnede modeller, som allerede har været med til at ændre modehistorien og fortsat tager modeverdenen med storm!

10 transmodeller der dominerer modeverdenen

Relaterede artikler