Sports Illustrated udfordrer moderne kropsidealer

Sports Illustrated eliminerer ekstreme kropsidealer med dette valg af forsidemodeller
Foto: @any.body_co

Skønhed kommer i alle former og farver, og det er to af de kommende forsidemodeller på Sports Illustrated helt tydelige eksempler på.

 

De to australske skønheder hedder Georgia Gibbs og Kate Wasley og har lige været på øen Aruba sammen. Årsagen til ø-opholdet? Det amerikanske og anerkendte magasin Sports Illustrated skulle fotografere forsiden til et 2018-nummer i eksotiske omgivelser, og de to veninder kommer såmænd til at pryde forsiden som bikinimodeller, side om side.

Men den anerkendelse, Georgina og Kate har fået nu, har absolut ikke altid været for givet. Deres rejse som bikinimodeller startede med dette Instagram billede fra marts 2017, der fik en enorm respons med tusindevis af kommentarer, hvor nogle var opløftende og andre noget nær ondskabsfulde:

 

Et opslag delt af Any BODY (@any.body_co) den

14. Mar 2017 kl. 7:58 PDT

De fleste kommentarer hylder veninderne for at være med til at idealisere diversitet, når det kommer til tidens kropsidealer, istedet for kun at idealisere tidens kropsidealer, mens andre skriver, at det er "ledt" at photoshoppe sin veninde større, end hun i virkeligheden er for selv at fremstå tyndere. Og denne respons stod desværre ikke alene i mændgen af ondskabsfulde kommentarer. 

De to piger, som er bedste veninder privat, formåede dog at vende den negative respons til noget positivt, og responsen gav således veninderne den nødvendige gejst til at gå all-in på et nyt projekt: At vise og bevise, at der ikke kun findes ét endegyldigt kropsideal. Og at alle typer kroppe skal og accepteres. We agree! 

Læs også: En hilsen fra chefredaktricen: Drittkule Josefine

De lede kommentarer på det billede, pigerne havde postet uden nogen egentlige bagtanker om at vise forskellige kropsidealer, blev dermed startskuddet til passions-projektet ”Any Body”, som er en fælles Instagram-profil, der er dedikeret til at fremme skønhed i alle størrelser og nuancer. 

Instagram-profilen Any Body med de to australske skønheder i spidsen, har siden fået en helt overvældende positiv respons. Og tilbage i september 2017 kom veninderne da også på forsiden af det australske magasin Health & Fitness - uden at hverken Georgia eller Kate selv er det, man vil kategorisere som fitness-modeller, som de skriver under billedet.

 

Et opslag delt af Any BODY (@any.body_co) den

19. Sep 2017 kl. 3:23 PDT

Og nu har Sports Illustrated så også fået øjnene op for den progressive duo. Magasinet, som er kendt for allerede at hylde forskellige kropstyper, har før bragt billedserier af blandt andre plus size modellen Hunter McGrady og Serena Williams.

Til Sports Illustrated har Kate forklaret, at projektet Any Body er: ”For alle, der nogensinde har følt sig usikre, fordi de enten er ’for tynde’ eller ’for tykke’, for alle som har ar, cellulite eller strækmærker – det er for alle, der har fået fortalt, at de ville være smukke hvis bare de tabte sig.”

Girlpower, siger vi bare! Vi klapper i vores hænder over venindeparret, der i sandhed er #friendshipgoals, og glæder os til at se dem begge på forsiden af Sports Illustrated i 2018.

Mens vi venter på forsiden og billedserien af den australske duo, kan du i galleriet se meget mere til pigernes kropspositive verden i galleriet...

Sports Illustrated udfordrer moderne kropsidealer med dette valg af forsidemodeller

Relaterede artikler