Det betyder Beyoncé og Jay-Zs tvillinge-navne

Foto: All Over Press

Sir Carter og Rumi var ikke blandt de navne, der toppede de danske navnelister, da de 100 mest populære drenge- og pigenavne blev offentliggjort i juli 2017. Men mon ikke, at vi snart kommer til at møde flere små Rumi'er og måske Sirs i vuggestuen de kommende år? 

Det skaber i hvert fald ofte en domino-effekt over døbefondene verden over, når de kendte navngiver deres små med navne, vi ikke før er stødt på, og vi er sikre på, at Sir Carter og Rumi nok skal blive populære. Det var i hvert fald tilfældet med navne som Blue Ivy, Saint, North, Luna og Apple, der steg drastisk i popularitet efter nyfødte fik skrevet dem i dåbsattesten før deres kendte efternavn. 

Det vakte i hvert fald opsigt, da Beyoncé og Jay-Z lod hele verden vide, at Rumi og Sir Carter var blevet navngivet. I forlængelse af sin ekstravagante offenliggørelse af tvillinge-graviditeten i blomsterbedet (I husker sikkert alle Instagram-postet) annoncerede Queen B de to navne med endnu et over-the-top Instagram-billede:

Et opslag delt af Beyoncé (@beyonce) den 13. Jul 2017 kl. 10:10 PDT

 

Og Rumi er da også et sødt navn... Men hvad betyder det? Rumi er af japansk oprindelse og betyder ganske simpelt 'skønhed'. Det kan referere både til maskulin og feminin skønhed, så man kan kalde sin lille ny for Rumi uanset køn. Lidt anderledes er det dog med Sir, der egentligt ikke er et navn, men en engelsk adelstitel, der udelukkende kan uddeles af dronningen. Men Beyocé er jo også The Queen B, så hvis nogen kan slippe afsted med at give sin nyfødte en adelstitel er det naturligvis hende!

Flere kendte er dog begyndt at ophøje deres mini-mes til guddommelig status med navne som Saint (Kardashian West), King (Blac Chyna og Tyga) og mon ikke snart at trenden også kan spottes på de danske navne-lister? Vi indstiller os allerede på at skulle arrangere legeaftaler i fremtiden med Prinsesse Hansen og Lord Larsen - og naturligvis Rumi og Sir. 

Relaterede artikler