GLAAD Awards Beyoncé og Jay-Z hylder LGBTQR-miljøet i rørstrømsk takketale

Foto: MEGA

Årets GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) Media Awards løb af stablen den 28. marts 2019, og her indtog et helt særligt par scenen.

Beyoncé og hendes mand Jay-Z skulle ikke optræde, men de satte alligevel deres berømte ben på den store scene, da de modtog årets Vanguard Award.

Vanguard Awarden gives til en person fra underholdningsindustrien, som ikke identificerer sig som værende LGBT, men som har gjort et signifikant stykke arbejde for at fremme rettighederne for mennesker, der identificerer sig som LGBT.

Prisen er før blevet givet til blandt andre Cher, Jennifer Anistion, Jennifer Lopez og Britney Spears, og i år faldt valget altså på Mr. & Mrs. Carter.

Beyoncé & Jay-Z. Foto: MEGA

Beyoncé & Jay-Z.

Da Queen B og Jay-Z gik på scenen for at modtage en prisen, valgte de på allerfineste vis at dedikere takketalen til LGBTQR-miljøet.

”Hold da op. For det første er jeg helt overvældet”, startede Beyoncé, der lagde ud med at fortælle, hvordan hun altid elskede at se forskellige mennesker - fra gangstere til dronninger - ved hendes koncerter, som respekterede hinanden.

Læs også: Beyoncé og Jay-Z udlodder fribilletter til deres koncerter resten af livet – på én betingelse.

Særligt rørstrømsk blev det, da Beyoncé dedikerede prisen til sin nu afdøde onkel Johnny, der ifølge Love On Top-sangerinden var ”the most fabulous gay man ever”. Beyoncés stemme knækkede flere gange under hendes rørende fortælling om onklen, men heldigvis stod Jay-Z klar med en støttende hånd på sin kones ryg.

Men det blev da også personligt for Jay-Z, der ærede sin mor, Gloria Carter, der selv blev hyldet ved sidste års GLAAD Awards. Gloria Carter skjulte sin homoseksualitet, mens Jay og hans søskende var børn, og først i 2017 sprang hun ud igennem sangen, Smile, på Jay-Z’s album, 4:44.

Den stolte prismodtager, Beyoncé, gav desuden et fantastisk råd, som ganske velfortjent tilegnede sig både klapsalver og jublende råb:

"Forandring starter med at støtte de mennesker tættest på os. Lad os fortælle dem, at de er elsket, lad os minde dem om, at de er smukke, lad os tale højt og beskytte dem, og forældre, lad os elske vores børn i deres oprigtige form. LGBTQR-rettigheder er menneskerettigheder”.

Vi kunne ikke have sagt det bedre selv!

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Du kan selv se Beyoncé og Jay-Z’s sjove, rørende og vigtige takketale lige her:

 

 

Relaterede artikler