ELLE interviewer Elle MacPherson

NAOMI. CHRISTY. CINDY. LINDA. CLAUDIA. HELENA. ELLE. De var supermodeller, som vi aldrig havde set det før. Tøjet kom i anden række, det var kvinderne indeni, der var det væsentlige. Man vidste, hvem man 'var til' - hende med skønhedspletten, hende med øjnene, eller hende med the Body.

Hun, Elle Macpherson, viste sig også at være en driftig erhvervskvinde - som da hun brød med sit modelbureau, Ford Models, for at blive sin egen chef, eller åbnede restaurantkæden Fashion Café sammen med veninderne Naomi, Claudia og Christy. Og ikke mindst, da hun lancerede sin egen lingerilinje, Elle Macpherson Intimates, i 1990.

I dag, 20 år efter, taler hendes navnesøster, ELLE, så med hende, modellegenden. Og spørger, om baggrunden for at lancere netop lingeri var kælenavnet? "Næh … Jeg har bare altid været passioneret omkring lingeri, og jeg øjnede en mulighed for at lave mit eget. Siden har det så spredt sig over hele verden …"

På trods af en alder af nu 46 år, har hun stadig en perfekt krop. Og hun sætter en ære i at lave trusser og bh'er til alle kropstyper. "Ja, jeg har endda linjer med herreundertøj og graviditetsundertøj, dog ikke i Danmark. Betragt det som et velkonstrueret bygningsværk; godt undertøj ændrer din kropsform. Du får en smukkere barm, smallere hofter … Når du får tøjet udenpå, ser du, hvordan kroppen er blevet tilpasset og bedre proportioneret."

Vind et sæt undertøj fra 'Elle MacPherson Intimates' her!

Elle Macpherson har begge ben på jorden, er sød og venlig, men hele tiden målrettet, konstruktiv. Hun ser tydeligvis muligheder i alt. En egenskab, der står endnu mere klar, da hun svarer på, hvad der inspirerer hende i sit design:

"Mine veninders og mine egne behov. Da jeg f.eks. ventede mit første barn, kunne jeg ikke finde det graviditetsundertøj, jeg havde brug for, så jeg lavede det selv, og det er i produktion den dag i dag. Da jeg så senere blev single, havde jeg lyst til mere sexet undertøj og lavede en boudoir-linje. Nu, hvor jeg er 46, har jeg brug for noget mere elegant og sofistikeret til min kropstype og smag, og derfor har jeg lanceret linjen 'Obisidion', der passer til, hvor jeg er i livet. Så jeg er altid inspireret af mit liv og kvinderne omkring mig. Og så bliver jeg inspireret af rejser, især til farvevalget. Jeg har lige været i Kina, det inspirerede mig til porcelænsfarver, hvis jeg har fokus på kager, er det mere de franske patisserier og deres sukkerfarver, Marokko har inspireret mig med sin safran og ørken… Moden inspirerer mig også, men ikke så meget. Jeg har altid haft min egen stil, selvfølgelig med blik for de forandringer, der var, men altid med mit eget beat."

ELLE interviewer Elle MacPherson

Relaterede artikler