Met Gala 2019 Se alle kjolerne fra den røde løber

Foto: MEGA

Når The Met Gala, med amerikansk Vogues Anna Wintour i spidsen, løber af stablen den første mandag i maj, gælder det som regel om at overgå naboen på den røde løber.

Det er nemlig sjældent, at årets tema leder op til ’den lille sorte’ eller ’less is more’, og i år var ingen undtagelse. Tvært imod.

Udover at fejre modebranchen og de vildeste kreationer på den røde løber, handler The Met Gala også om at hylde åbningen af museets nyeste udstilling ved at centrere aftenen omkring udstillingens tema.

Som bekendt hed temaet ved The Met Gala 2019 ’Camp: Notes on Fashion’. Men hvad betyder det egentlig?

Andrew Bolton, der er kurator på The Costume Institute, har framet udstillingen omkring den amerikanske essayist, Susan Sontags essay: Notes on "Camp" fra 1964. Camp skal forstås som et udtryk for noget flamboyant og kitschet, og Sontag har tidligere beskrevet fænomenet således:

”Camp er ekstravagance. Camp er, når en kvinde går rundt i en kjole, der er lavet af 3 millioner fjer. Camp tager sig selv seriøst, men er for meget til i virkeligheden at blive taget seriøst”.

Læs også: Chanel Cruise // 5 ting, du skal vide om Chanels første show uden Karl Lagerfeld.

Så hvordan løste de særligt inviterede lige den dress code? Jo, fjer var der nok af, men vi så også læder, lak, perler og levende lysekroner.

Se hvordan det tog sig ud i galleriet herunder, hvor vi har samlet alle kjolerne fra den røde løber ved året Met Gala.

Met Gala 2019 se alle kjolerne fra den røde løber

Relaterede artikler