Din guide til at servere champagne til middagen

Annonce
Din guide til at servere Moët & Chandon champagne til middagen
Artiklen er lavet i samarbejde med Moët & Chandon, der er sponsor på ELLE Style Awards 2016.
 
 
Ingen fest uden et glas velsmagende bobler - champagne er og bliver bare prikken over i'et, hvis man skal været vært for et vellykket middagsselsskab eller en god fest.
 
Når det gælder serveringen af champagne er der dog rigtig mange ting, som kan være gode at vide på forhånd - lige fra hvordan champagnen skal opbevares inden servering, og hvordan den skal serveres, til hvilke retter, der passer til hvilken champagne. På den måde får man den bedste oplevelse med champagnen - og hvem vil ikke gerne have det?
 
I samarbejde med Moët & Chandon har vi derfor udarbejdet den ultimative guide til champagne. Her kan du finde svar på alt, hvad du skal vide indenfor champagne, herunder hvilke retter, der passer til hvilken type champagne og hvordan en champagne skal opbevares.
 
Men hvad er champagne egentlig? For mange er champagne blevet synonym for mousserende vin, men her er det vigtigt, at slå fast, at det ikke er ”alle vine med bobler", som kan kategoriseres som champagne. Champagne er nemlig kun mousserende vin, som er dyrket og fremstillet i det franske distrikt, Champagne. Her fremstilles den mousserende vin efter den traditionelle champagnemetode, ”méthode traditionnelle".  I Champagne-distriktet er man derfor også meget nidkær i beskyttelsen af vinverdenens bedst kendte varemærke, og opfattelsen af ’terroir’ er helt speciel i denfranske kultur. Terroir referer til de naturbetingede særpræg; jordbunden, mikroklimaet og de geografiske karakteristika, hvilke alle har indflydelse på vinens kvalitet. Grundet Champagne-distriktets unikke terroir og champagnemetode er den mousserende vin fra dette område blevet ensbetydende med høj kvalitet.
 
Når man så har fundet de ægte champagne-bobler frem, er opbevaringen noget af det første, man skal være opmærksom på.
 
Champagne udvikler sig fra tidspunktet for den første gæring til påsætning af prop og lang tid derudover, og det er derfor vigtigt, at champagnen opbevares mørkt, køligt og liggende, hvis du har den liggende derhjemme. På den måde har champagnen nemlig de bedst mulige forudsætninger for at modnes over tid.
 
I forhold til selve middagen, herunder antallet af retter, tror mange, at champagne kun kan serveres som aperitif samt til fisk og skaldyr. Dette er dog en misforstået opfattelse. Champagne er vin, og alt efter hvilken slags champagne og hvilke typer druer, der er anvendt, går det nemlig også godt til meget andet end fisk og de mindre retter.
 
Hvis du er en af dem, der tidligere netop har begrænset din servering af champagne til de små retter, guider vi dig her til en komplet champagne-menu, hvor du finder svar på, hvilken type Moët & Chandon champagne, du skal vælge, og hvilken type ret, der passer til.
 
Du finder en komplet guide til en champagne-menu, som du kan forkæle dine gæster med, når sommeren og de hyggelige aftener på terrassen eller altanen under åben himmel, melder sin ankomst, i galleriet nedenfor.
 
Alle Moët & Chandons champagner sælges i velassorterede vinhandlere, stormagasiner og udvalgte supermarkeder.
 
Psst... Hvis du vil opleve Moët & Chandons og smage deres velsmagende bobler, skal du købe billet til årets ELLEs Style Awards den 17. maj 2016. Moët & Chandon er nemlig sponsor på ELLE Style Awards 2016, og vi kan derfor godt love, at der vil være rigeligt med bobler på aftenen. Køb din billet til ELLE Style Awards 2016 HER.
 
Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig gennem galleriet!
 

Din guide til at servere champagne til middagen

 

Relaterede artikler