Rikke Rasmussen: Sådan bor jeg

Rikke Rasmussen: Sådan bor jeg
Foto: Line Thit Klein

Tekst af Mille Collin Flathery. Artiklen har været bragt i ELLE Decoration, vol. 22. juni 2017.

Bløde nuancer og materialer, man har det rart i, kendetegner Rikke Rasmussens lyse lejlighed. Hun bor på en af Østerbros bredeste gader, der tillader rummene dagslys i gavmilde mængder. Stilen er præget af Rikkes sikre sans for kvalitet, som også er beskrivende for hendes to butikker, Moshi Moshi og Moshi Moshi Mind, et stenkast herfra.

Ønsket om at bo tæt på sit arbejde i butikkerne Moshi Moshi og Moshi Moshi Mind, begge på Østerbrogade, fik Rikke til at kigge i netop det område, da hun for knap to et halvt år siden ledte efter ny bolig. Gaden, hun bor i, der er kendt for sin bredde, sine brosten og den hyggelige, næsten parisiske atmosfære, var drømmen, så da lejligheden her dukkede op, var Rikke hurtig til at takke ja.

Lejligheden var i god stand, så det var ikke de store ændringer, der skulle til, for at familien kunne flytte ind. Faktisk var maling, nye radiatorskjulere, en brændeovn og nye fronter på køkkenskabene nok til, at Rikke følte sig helt hjemme:

“Jeg kan godt lide, når man i lejligheder som denne bevarer så mange af de originale detaljer som muligt,” siger hun og forklarer, at ejendommens facade er fredet.

Se også: Cecilie Jørgensen: Sådan bor jeg

Efter to flytninger, hvor en stor del af interiøret blev delt og fordelt, er det kun de vigtigste møbler og objekter for Rikke, der har fået lov til at komme med videre. “Jeg omgiver mig helst med noget, der bærer på en for mig personlig historie. Og sjovt nok passer de ting, man har købt eller fået med kærlighed, som regel sammen,” siger Rikke og nævner sine vintage Kähler-vaser som et godt eksempel. 

Også den kunst, hun falder for, skaber stemning i lejligheden:

“Jeg er glad for Cathrine Raben Davidsen og kan lide det lidt melankolske og drømmende udtryk i hendes billeder,” fortæller Rikke. Hun skulle lige vænne sig til lejlighedens beskedne antal kvadratmeter – set i forhold til hendes tidligere hjem. Til gengæld sætter hun pris på rumfordelingen og lejlighedens sammenhængende karakter, der gør, at man både kan lade alle døre stå åbne og lukke af, når man har brug for privatliv. 

“Det at kunne vælge fra er vigtigt for et smukt hjem i min optik. Man skal ikke udelukkende bygge interiøret op over tidstypiske tendenser. Et hjem, der er skabt over længere tid, så man kan se personerne, der bor der, i den måde, det er sat sammen på, er den smukkeste æstetik for mig,” siger Rikke, der foretrækker den lyse ende af farveskalaen i sit hjem.

“Bløde nuancer, der kan mikses – som svag rosa, gul, brun, ecru og grå. Jeg elsker sort tøj, men synes, sorte møbler er hårde og kolde,” siger Rikke. “Dem, der kender mig, vil nok mene, at mit hjem er meget mig.”

Psst... Klik dig gennem galleriet og få et smugkig indenfor i Rikkes fine og rolige hjem. 

Rikke Rasmussen: Sådan bor jeg

Relaterede artikler