Mit univers Kom indenfor hos model Ulrikke Høyer

Foto: Rasmus Luckmann
 
Featuren har været bragt i ELLE, november 2018. Styling: Mie Juel. 
 
Modsat mange andre vil topmodel Ulrikke Høyer ikke bruge ordet ’hjemlig’ om sin lejlighed på Christianshavn. Nok føler hun sig selv hjemme, men hun har på ingen måde forsøgt at skabe et ”hygge-nygge”-hjem, som hun udtrykker det. Hun beskriver det selv med ordene ’finurligt’ og ’sofistikeret’ og fortæller, at hendes år i modebranchen har smittet af; ikke så meget på hendes måde at klæde sig på, for hun bryder sig ikke om trends og tendenser, men at det har givet hende et stærkere æstetisk øje, som hun har udnyttet i sin indretning. 
 
 
Lige da hun flyttede ind, ville hun have plads til alle sine ting, men hun fandt hurtigt ud af, at alt det smukke forsvandt i mængden. Derfor er det i dag kun det nøje udvalgte, der får lov til at stå fremme og have hver sin plads.
 
 
Åbner man Ulrikkes garderobeskab vil man finde en overvægt af vintagetøj. Selv siger hun, at 90 procent er vintage, og det handler til dels om det bæredygtige aspekt, men især også om at finde noget, der er helt unikt. Så når hun rejser i forbindelse med sit job som model, er det første, hun gør, når hun kommer til en storby, at gå på jagt i vintagebutikkerne – ikke luksusgenbrugsbutikkerne, for hun vil selv finde de gemte skatte og have følelsen af, at ”Ja! Jeg fandt dig”.
 
Gå på opdagelse i Ulrikke Høyers univers i galleriet.
 

Mit univers - Ulrikke Høyer

 

Relaterede artikler