Mit univers Kom indenfor hos Liv Winther

Foto: Gyrithe Lemche
Liv Winthers flotte Frederiksberg-lejlighed er indrettet med masser af kunst på væggene, tre børneværelser og en sofa, der er lang nok til, at alle i familien kan flyde i den. Hun er vokset op i et kollektiv, og både hende selv og hendes mand, Sven Møller, er det, man vil kalde 1970’erbørn. Noget, man umiddelbart ikke ville tro, når man møder Liv og hører om hendes arbejdsbaggrund. Hun er uddannet hår- og makeupartist, har været skønhedsredaktør i 10 år på diverse modemagasiner og har i dag sitet samt podcasten ’To The Moon, Honey’ med veninden og arbejdspartneren Bea Fagerholt.
 
”Det var en ide, der startede, da jeg tog over med min baby på otte måneder for at besøge Bea i New York,” fortæller hun om det relativt nye univers, som meget hurtigt hartaget fart og er blevet populært hos alle slags kvinder. Det omhandler alt dét, det vil sige at blive mor; fra at blive gravid til barsel til at komme tilbage på arbejdet og mere til.
 
 
Kollektivet og gaverne
Hvornår kommer kollektivbarnet så op i Liv Winther? Det gør det, når snakken falder på hverdagen. Livs familie er en sammensmeltet familie, og derfor er der altid plads til alle. Byen bliver heller ikke brugt særlig meget, tværtimod vil parret hellere være hjemme, og weekenderne bliver ofte brugt på at tage op i deres nye sommerhus i Rørvig, hvor naturen og roen for alvor får lov til at fylde. Når det kommer til køb som f.eks. kunsten i hjemmet, har Liv en impulsiv tilgang.
 
”Min mand køber spontant kunst. F.eks. skulle han engang parkere bilen og faldt så over et galleri, hvor han møder en up-and-coming kunstner fra New York, som han ender med at drikke en øl med. Lige pludselig kommer han helt svedig og glad hjem med to stykker kunst. Det er derfor meget ham, der står for vores kunst, og til tider er der lidt delte meninger om det,” siger hun med et grin.
 
Livs mand er dog ikke helt så impulsiv, når det kommer til at købe gaver. ”Det er ret sjovt, men når han er ude at rejse, skriver han til Bea (Fagerholt, red.), som så hjælper ham med at købe gaverne. Han købte både mine Prada-sko og -jakke i Tokyo – det er virkelig sødt.”
 
Når Liv så en sjælden gang selv vælger at købe noget større til klædeskabet, ender det oftest med at ligge i skabet i en måneds tid, før hun for alvor tager det i brug.
 
”Jeg kan stå og kigge på det og tænke ’Ej, var det nu pengene værd, og var det dumt af mig at købe den?’, og så går der den der måneds tid, og så bliver jeg virkelig glad for det.”
 
En spændende bog og 10 forskellige hårbørster
Nej, Liv Winther er på ingen måde den store shopper, men hun er typen, som når hun først har forelsket sig i en ting så er hun for alvor loyal over for den, og det gælder både beautyprodukter og bestemte forfattere.
 
”Jeg er kæmpe Mason Pearson-fan, og jeg har nok ti vildsvinehårbørster, men det skal så også lige siges, at jeg jo tidligere har været hårartist. Jeg elsker at få redt hår, og kan jeg få nogle andre, såsom mine børn eller min mand, til at gøre det, så er jeg ret lykkelig.” Hun har også læst alle den franske forfatter Delphine de Vigans bøger, for da hun endelig fik tiden til det, var hun ikke
til at stoppe. 
 
”Jeg har det lidt med bøger, som jeg har det med serier – jeg er håbløst bagud. Men der var noget ved Delphine de Vigans forsider og det dystre franske univers, som bare har tiltrukket mig. Så da vi engang skulle ud at rejse, lå Alt må vige for natten ude i lufthavnen, og så endte jeg med at købe den. Bagefter læste jeg alle hendes bøger, selv hendes første bog om at have anoreksi (Dage uden sult, red.), som udkom under pseudonym. Jeg gik ret meget ind i hendes univers, da jeg synes, at det er fedt at læse flere bøger i streg i det samme sprog – det var en
spændende rejse.”
 
Hudplejerutinen
Liv Winther er kvinden, som får det hele til at se nemt og elegant ud – om det så gælder børn eller beautyrutiner, og ja, så har hun en ro og et overskud, som vi andre bliver tiltrukket af. Der er masser af tips og gode råd at hente hos ’To The Moon, Honey’, men hun giver også et tip her:
 
”En af de vigtigste ting for mig, når det kommer til skønhedsrutiner, er, at hudplejeprodukterne og makeuppen skal på i samme rutine. Jeg kan ikke lide at tilføje cremen og så tage makeuppen på en halv time senere. Makeuppen skal på, mens cremen ligger i overfladen, så den kan blendes godt sammen, og det ser naturligt ud,” fortæller hun.
 
Se med i galleriet nedenfor, hvor du kan se nærmere på de fine ting, der karakteriserer Liv Winthers univers.
 

Mit univers: Kom indenfor hos Liv Winther

 

Relaterede artikler