Boligreportage Kom indenfor hos direktør for Fredericia Furniture Kaja Møller

Foto: Line Thit Klein // Styling: Michael Nygaard

Foto: Line Thit Klein // Styling Michael Nygaard // Tekst: Nanna Steen Sjørslev

Boligen er blevet bragt i ELLE Decoration, maj 2018

Kaja Møllers villa kan, som Børge Mogensens spanske stol, karakteriseres ud fra tre tillægsord: enkel, holdbar og æstetisk.

Husets indretning er gennemtænkt ned til mindste detalje, og nøje udvalgte designmøbler står i tæt samspil med udvalgte vintagefund. Træder man ind i villaens lyse stue med amerikansk pejs og plankegulve, får man straks øje på to Børge Mogensen-stole, der har fået en af husets bedste pladser sammen med en italiensk Verzelloni-sofa.

Lige præcis kombinationen af dansk design og sydlandsk charme er Kaja helt vild med, og det lader sig mærke i hjemmet.

”I italiensk design er der en storhed, historie og luksus modsat det enkle og materielle udtryk, man oplever i dansk design. Det giver hjemmet en æstetisk, men samtidig hyggelig atmosfære. Hvis vores hjem alene var dansk design, ville det være lidt stereotypt,” fortæller Kaja og fremhæver sit favoritmøbel, den kinesiske vintagekommode ’Doctor’s Chest’.

”Den er noget helt andet end dansk design og har noget eksotisk og historisk over sig, og så er den sjov, fordi det er en kommode med 25 skuffer. Jeg kan godt lide, at ting har substans, at der er noget materialeeksklusivitet i produktet og i stilen.”

Siden september 2015 har Kaja været direktør hos designvirksomheden Fredericia Furniture, hvor hun har et af Københavns måske bedst beliggende kontorer på 5. sal med udsigt til Rundetårn og Christiansborg. Både på arbejde og hjemme er Kaja omgivet af møbler i gedigent design, og den samme stilsikre indretning, der er i arbejdslokalerne i Løvstræde, gør sig gældende i villaen i Trørød.

”Klassiske designmøbler kan nemt blive ret tidstypiske, og det vil jeg gerne gøre op med ved at sortere og finde lige præcis de klassikere, der passer ind i et mere moderne snit,” siger hun og refererer til de elegante ’Spine’-barstole, der afspejler Fredericia Furnitures mere nutidige stil, og som Kaja har stående hjemme omkring bordet i køkkenet.

For Kaja er dansk design indbegrebet af eksklusivitet. Der er tænkt over materialernes kvalitet, æstetik og funktionalitet, hvilket gør produkterne unikke i forhold til andre lande, hvor møblerne kan blive for dekorerede, forklarer hun. Især æstetikken er en vigtig del af indretningen hos Kaja.

”Mit hjem skal være hyggeligt, så det er behageligt at være her, og mine børns venner kan godt lide at være på besøg. Det må bare ikke være hyggeligt på den rodede måde, det skal være hyggeligt på en æstetisk måde. Det er ikke et udstillingshjem, det er et levehjem, hvor basistingene er i orden,” siger Kaja og fortæller, at især om sommeren, hvor stue og køkkendøre står på vid gab, og haven står i fuldt flor med hvide og lilla blomster, kommer hele huset til sin ret.

”Når jeg kommer hjem og ser min ’Doctor’s Chest’, mine Dinesen-gulve og ’Den Spanske Stol’, så bliver jeg bare glad og tænker ’Ej, hvor er her dejligt’.”

Gå på opdagelse i Kaja Møllers smukke bolig i galleriet.

Kom indenfor hos direktør for Fredericia Furniture Kaja Møller

Relaterede artikler