Mit univers Kom indenfor hos designer Helene Schjerbeck

Foto: Pia Winther

Om det er Helene og Iakob Schjerbecks mange år i først Frankrig og siden Italien, der gør, at den lyse lejlighed på Nørrebro i København har en helt særlig atmosfære, er ikke sikkert.

Måske er det nærmere parrets afslappede og gæstfrie sind, der gør forskellen. Eller deres fælles passion for at samle på det gode håndværk, det skæve, det med historie, der gør, at deres omgivelser er så rare at være i.

Generøsitet er en værdi, de går højt op i, og for dem betyder det også, at man er åben for at invitere netop det skæve og anderledes indenfor; for det har en historie, og når det har det, passer man automatisk bedre på det, forklarer de.

Læs også: Shoppegalleri: 10 nye spisebordsstole, vi drømmer om at indrette med

Også i deres virker som hhv. vinhandler og designer lægges der vægt på kvalitet og skævhed frem for det strømlinede; i Iakobs vinhandel, Vintro, finder man anderledes druesorter, der er ved at uddø, og netop nu fordyber han sig i slovenske vine. Sammen med sin tvillingesøster, Simone Bendix, skaber Helene ikke bare Edition Poshette-lædervarer, der bliver håndsyet i Italien, de to laver også papirklip og arbejder på en bog om netop dette, der bl.a. opfordrer til, at det ikke skal være perfekt – det vigtigste er, at man prøver.

Schjerbeck-parrets univers er med andre ord indbydende, og det er tydeligt et hjem, der leves i. Og som de også selv siger det: ”For os er et hjem der, hvor man samles, og der, hvor der fortælles og deles historier.”

Gå på opdagelse i Helene og Iakob Schjerbecks univers i galleriet nedenunder:

Denne artikel var også bragt i ELLEs juni-nummer 2018.

Kom indenfor hos designer Helene & vinhandler Iakob Schjerbeck

Relaterede artikler