Jane Kønig: Sådan bor jeg

Foto: Pia Winther. Styling: Mie Juel

Trykt i ELLEs-februar magasin 2018 // Tekst: Maria Frederikke Munch Thorgaard // Foto: Pia Winther // Styling: Mie Juel

I smykkedesigner Jane Kønigs gamle københavnerlejlighed, der ligger i indre by, er der rart at være. Hun har overvejende indrettet sig med smukke vintagemøbler, der går fint i spænd med lejlighedens høje paneler og mørke trægulve.

Jane Kønig shopper aldrig amok, ligesom hun heller aldrig går på jagt efter specifikke ting – men de ting, hun alligevel falder for og køber, har charme og sjæl, og hun finder dem på auktioner, i genbrugsbutikker og i en håndfuld særligt udvalgte butikker, gerne i kvarteret omkring hendes butik i Gothersgade, såsom Wiingaard Boheme Interieur og Sabine Poupinel.

”Jeg elsker mode, og derfor har jeg ikke én stil, der holder resten af livet. Min stil er omskiftelig” - Jane Kønig 

Grundlæggende er Jane Kønig både detaljeorienteret og kvalitetsbevidst – selv hendes strømper er valgt med omhu. Hun elsker mode, men har ikke haft og vil aldrig have bare én gennemført stil. I perioder kan hun være helt afslappet med blødt tøj og bamsestøvler, mens hun som nu er helt betaget af Gucci – især efter at Alessandro Michele kom til som chefdesigner.

Læs også: Marie Louise Munkegaard: Sådan bor jeg 

Qua Jane Kønigs virke skulle man tro, at hendes primære accessories var netop smykker, men faktisk går hun sjældent med smykker – i stedet er det accessories som iøjefaldende tasker, strømper og sko, der får lov til at larme og være prikken over i’et på hendes outfits. 

Få et indblik i Jane Kønigs private univers i galleriet herunder.

Jane Kønig: Sådan bor jeg

 

Relaterede artikler