Hjemme hos Marie Elbæk Schjeldal: Et hjem med sans for kvalitet og farver

Foto: Line Thit Klein

Tekst: Mille Collin Flaherty

Da Frej og Marie Elbæk Schjeldal for et par år siden begyndte at overveje at flytte fra deres elskede lejlighed på Christianshavn, skulle alternativet være mindst lige så charmerende som livet ved kanalen. Det sociale liv og gode naboskab var en afgørende faktor, og derfor faldt valget på et byggeforeningshus i ’Komponistkvarte-ret’ ved Svanemøllen. ”Det er et kvarter med hjerterum. Vi sætter pris på vores skønne naboer og madklub. Der er et særligt liv her – med sociale tiltag som sommerfester, fastelavnsfester og børnenes dag,” fortæller Marie.  

Da familien overtog huset, havde det stadig den klassiske rumfordeling med mange små rum. En masse vægge blev derfor fjernet, køkkenet flyttet en etage ned, gårdhaven bygget op og kælderen gravet ud, så der kunne etableres badeværelse her. Blandt andet. ”Vi ønskede desuden flere steder skræddersyede, personlige løsninger, og derfor samarbejdede vi med designfirmaet Frama og snedker Christian Lindberg om f.eks. køkkenet og skabene i soveværelset,” forklarer Marie.

Læs også: ELLE-universet udvider med nyt magasin til mænd

Begge dele er blevet præcis, som hun havde drømt om. Et garderobeskab, der er stort nok til at rumme alt fra tasker til sko og tøj – og et køkken, hvor familien kan samles om alt fra madlavning til arbejde, leg og lektielæsning. Også det rummelige badeværelse, hvor der er varme i gulvet og et badekar, man kan svømme i, når man er lille, er et af husets foretrukne opholdssteder. Kvalitet er nok det overordnede parameter, når der bliver indrettet på matriklen. Den sans for godt håndværk har Marie med hjemmefra – primært fra sin svenske mor – og inspiration til indretning finder hun overalt: I kunstens verden – som for eksempel hos kunsthandler Helle Thygesen – i Sverige, hvor familien har sommerhus, og i designgalleriet The Apartment på Christianshavn.

For Marie er kunst i et hjem med til at give væggene liv. Ed Templeton er en af hendes yndlingskunstnere, hun kigger ofte (langt) efter kunst i galleriet Nils Stærk, og så har hun investeret i flere smukke værker hos Hellethygesen.com.” Hun (Helle Thygesen, red.) er vældig god til at sætte billeder i fine rammer og dermed give værkerne nyt liv. Jeg er nok mere til den lidt makabre kunst, mens Frej er til det lidt mere milde udtryk. Vi diskuterer ofte det, der skal på væggene. Jeg elsker, når noget er skævt, på kanten eller dramatisk – når det ikke er for pænt,” siger Marie. Ud over kunsten, som Marie aldrig skiller sig af med, er Finn Juhl-sofaen også et evigt eje. Den står i køkkenet – og netop der for at blive brugt; en grundholdning, Frej og Marie har til alt, de indretter sig med.

I galleriet kan du komme med ind i Maries inspirerende hjem på Østerbro, hvor du blandt andet kan se hendes misundelsesværdige badeværelse og imponerende køkken...

Klik eller 'swipe' dig igennem billederne

Marie Elbæk Schjeldal: Et hjem med kunst og kvalitet

Relaterede artikler