Green Kitchen Stories: Kom indenfor i mit køkken

Foto: Kristofer Johnsson

Trykt i ELLE Decoration November, nr. 19 // Tekst: Mille Collin Flaherthy // Foto: Kristofer Johnsson

Luise Vindahl, 32, er ernæringsterapeut og driver sammen med sin mand, David Frenkiel, firmaet Green Kitchen Stories, der via en blog, en Youtube-kanal, fire kogebøger og et hav af workshops inspirerer til sund, nem og vegetarisk mad. Parret bor i Stockholm.

Køkkenet er det rum, vi opholder os i flest timer i døgnet. Det er samlingspunktet for vores familie, men også i høj grad vores arbejdsplads. Vi spiser her både morgen og aften, og så arbejder vi i køkkenet med opskriftudvikling, film og fotoshoots, så det har mange funktioner. 

Vi har holdt køkkenet lyst for at lade maden få lov at tilføre farve og liv, præcis som i vores madbilleder. De mange illustrationer og Davids fotografier tilfører rummet farve og personlighed. de kan nemt skiftes ud, når vi ønsker variation. 

Jeg er vild med den svævende hylde, som er rammen for det jeg er optaget af lige nu: yndlingskeramik og fermenteringsprojekter som surkål og kombucha-te, spirer og krydderiblandinger. 

Læs også: Malene Petrea Skov: Sådan bor jeg

Da vi renoverede køkkenet, var det vigtigste, at det skulle være funktionelt med meget opbevarigsplads. Materialer og farver skulle være tidløse og enkle, og udtrykket skulle hurtigt kunne ændres med kunst, keramik, planter og ingredienser, som passer til årstiden og humøret. Vi har valgt et Ikea-køkken, som vi har tilført detaljer fra skandinaviske designere, som giver køkkener personlighed, og som kan skiftes ud, uden at det bliver et større projekt. 

Køkkenet er vores værksted. Vi har behov for en stor arbejdsflade og massser af lys. Rummet er ikke så stort, så vi har udnyttet højden til opbevaring. Det har også været vigtigt at vælge nogle materialer som tåler at blive brugt. 

Jeg elsker mit køkken, fordi... det er et socialt samlingsrum med hjertevarme, familietid og masser af mad. 

Klik dig igennem galleriet herunder og få et kig ind i Luises svenske køkken

Psst... i det nye ELLE Decoration, der er på gaden nu, kan du komme med i køkkenet hos 3 stilfulde kvinder, og finde fine nyheder at indrette dit eget køkken med. 

Luise Vindahl, mit køkken

 

Relaterede artikler