Emilie Guldbrandsen og Carla Cammilla Hjort: Sådan bor vi

Foto:Katrine Rohrberg, Amanda Hestehave

Tekst af: Karen Maj Kornum

Artiklen har været bragt i ELLE Decoration, vol. 21. April 2017.

I en ældre klassisk stuelejlighed på Frederiksberg bor stylist Emilie Guldbrandsen og iværksætter Carla Cammilla Hjort, der blandt andet står bag kunstplatformen Art Rebels og IKEAs innovationslab space10. De har boet sammen i fire år og er begge kreative mennesker, og det bærer deres hjem i høj grad præg af. Stilen i lejligheden er ultra sammensat, og der er farver, kunst, planter og personlige dekorationsobjekter i hvert eneste rum.

Carla Cammilla og Emilie er enige om, at et hjem skal føles personligt og rart, og her spiller farver en vigtig rolle. For dem føles det mere naturligt end modigt at omgive sig med alverdens kulører. ”Jeg får personligt et mindre angstanfald, når jeg kommer ind i et helt hvidt hjem, og tør næsten ikke sætte mig i en hvid sofa – tænk, hvis mine jeans smittede af.

Se også: Sonja Wolffbrandt Christensen

Et hjem skal føles varmt og omfavnende og gerne lidt finurligt,” fortæller Emilie, der lægger vægt på, at alle skal kunne føle sig hjemme. Parret elsker at lave mad til venner – og have fyldt op med mennesker omkring spisebordet. Og gæster må gerne turde kaste sig i sofaen, beholde skoene på eller blive natten over. At kunne bruge hjemmet som ramme for det gode liv er hele målet med deres indretning.

”I forhold til at man i disse tider sjældent får uventet besøg, sker det relativt ofte hos os, at der lige er nogen, der banker på terrassedøren – det håber vi aldrig holder op,” fortæller Emilie. Derudover er moderne kunst betydningsfuldt og noget, begge føler sig dybt forbundet til, ikke bare i deres hjem, men generelt i deres liv. Kunsten inspirerer og fortæller historier.

Se også: Marie Louise Munkegaard: Sådan bor jeg

”Jeg kan slet ikke forestille mig at bo i et hjem uden kunst. Det ville føles meget tomt,” siger Emilie. Men hvor hun og Carla Cammilla altid er ret enige om indretning, er de det ikke altid om kunsten, hvilket de heldigvis bare ser som en god ting. For Carla Cammilla og Emilie er boligindretning en evig fornyelse. 

”Hvis tingene ikke glæder os eller inspirerer os længere, bliver det solgt og skiftet ud. Der er selvfølgelig ting, vi aldrig ville skille os af med, og nogle gange skal der ikke så meget til for at give tingene ny energi. Et stykke kunst, en farvet væg, en omrokering, en ny plante.”

Det sidste, parret lavede om, var væggen i spisestuen. Her er en billedvæg blevet pillet ned, har fået en ny omgang maling, og nu er de i gang med at finde ud af, præcis hvad der skal hænge der. ”Vi drømmer om et vævet vægtæppe af Mimi Jung (New York-baseret kunstner og designer, red.). Men så skal der spares seriøst op. Vi har dog ikke travlt og venter gerne, til vi falder over det helt rigtige. På den måde er indretning en ongoing proces,” fortæller Emilie og afrunder:

”Vi elsker at bygge rede sammen. Det, at vi sammen har skabt det her hjem, som vi elsker så højt, påvirker os rigtig meget. Hver dag er vi taknemmelige over, hvor heldige vi er, at vi har et dejligt hjem og muligheden for, at omgive os med smukke ting". 

Psst... Klik dig gennem galleriet nedenfor og få et kig indenfor, hos det farverige par.

 

Emilie Guldbrandsen og Carla Cammilla Hjort: Sådan bor vi

Relaterede artikler