Shop Bæredygtigt design i København

Foto: Kristina Demant
Klimaforandringerne er en realitet, og vi må hver især gøre os umage for at træffe valg, der skåner miljøet – også når vi vælger møbler, maling og tekstiler til vores bolig. Heldigvis findes der rig mulighed for at indrette sig bæredygtigt. Det viser Marie Engberg og Anja Holm, der står bag designbutikken Yume. Her samler de det bedste og smukkeste interiør, der er skabt efter alle kunstens regler om klimavenlighed og social ansvarlighed.
 
Hvorfor har I skabt designuniverset Yume?
”Bæredygtige designbrands har tidligere været svære at finde og få adgang til. Det ville vi gerne lave om på, for bæredygtighed er nødt til at være nemt, hvis det skal gøre en forskel. Se bare, hvor nemt det er blevet at købe økologisk mad. Økologi ville nok ikke være nær så udbredt, hvis man skulle rejse land og rige rundt for at finde det.”
 
Foto: Julie Bjarnhoff
 
Hvordan opstod idéen?
”Idéen opstod, da jeg (Marie, red.) flyttede i et ældre hus og skulle indrette mine rammer på ny. Jeg ville omgive mig med lækkert design, som var lavet under ordentlige forhold, men jeg endte med at bruge 30 timer på at finde en enkelt lampe, der opfyldte de to kriterier. Når det tager så lang tid at finde en enkelt ting, er det jo klart, at mange vælger den nemme løsning. Jeg blev også selv fristet. Jeg har to små børn, og jeg har slet ikke tid til at researche i mange timer. Men vi er nødt til at gøre op med den tankegang, hvor vi køber uden at tænke over, hvordan produkterne er lavet – også når det kommer til vores hjem.” 
 
Butikkens sortiment sælges både i den fysiske butik i Nordhavn og online, og de fysiske rammer bruger Anja og Marie også til events, som da de tidligere i år husede fotoudstillingen Transformation af Plan BØRNEfonden og fotograf Signe Vilstrup om unge kvinders barske skæbner i Kenyas slum.
 
 
Med indretningen af butikken viser Anja og Marie, at det faktisk er muligt at indrette smukt og helt igennem bæredygtigt. Disken er lavet af genbrugte yoghurtbægre, malingen på væggene er miljøvenlig, udstillingsbordene er genbrug, al belysning er LED, og både poser og labels er af genanvendte materialer. 
 
”Vi har spændt ben for os selv med høje krav, fordi mange af tingene ikke er til at opstøve. På den måde kan bæredygtighed være virkelig besværligt og tidskrævende. Og det leder tilbage til, at der er behov for en platform som os, der gør det nemt.”
 
 
ELLE Decoration har valgt otte favoritter fra Yume, der vil gøre vores hjem mere bæredygtigt.
 
Psst… læs meget mere om bæredygtig indretning i det nye ELLE Decoration, hvor vi udfolder tidens uundgåelige tema.
 

Bæredygtigt design i København

 

 

Relaterede artikler